Liste Oyun

2023 Yılında Yayınlaması Planlanan Oyunlar Listesi

2023 yılında yayınlanacak oyunlar bol seçenekli bir yıl olacağına işaret ediyor. 2023’de yayınlanacak birçok oyun, oyuncular tarafından merakla bekleniyor. Ancak 2023’te konsollar ve bilgisayarlar için sunulacak tamamen yeni ilgi çekici oyunlar bulunuyor.

Şimdi gelin sizlerle birlikte 2023 yılında yayınlanacak oyunlar göz atalım…

Hogwarts Legacy, Portkey Games’ten bir aksiyon RPG oyunudur.

Hogwarts Legacy

Harry Potter hayranlarının cüzdanlarını hazırlamalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Hogwarts Legacy 10 Şubat 2023’te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Harry Potter serisinin uzun ömrü boyunca birçok video oyunu sunuldu. Ancak Hogwarts Legacy, çıtayı büyük ölçüde yükseltecek gibi görünüyor. Hogwarts Legacy, Portkey Games’ten bir aksiyon RPG’si. Ancak çoğu Harry Potter oyunun aksine, efsanenin kendisi bu sefer gösterinin yıldızı olmayacak. Bu sefer yıldız, oyuncuların oluşturduğu karakterler olacak. Hogwarts Legacy, kendi maceranızı yaratmanıza izin veren bir açık dünya olması planlanıyor.

Oyunun belirlenen çıkış fiyatı Normal sürüm için 699,00 TL olarak mağazalarda yer alıyor. Fakat kozmetik içerikler ve Deluxe sürüm satın almak isterseniz 799,00 TL ödemeniz gerekiyor. Unutmayalım ki normal sürümde oyuna giriş yapmanız için yeterli olacaktır.

Nintendo tarafından geliştirilen ve yayınlanan yaklaşan bir aksiyon-macera oyunudur.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

2023’te çıkacak tüm oyunlar arasında, birçok oyunseverin hemen aklına gelebilecek yalnızca bir oyun var: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Bu oyun, 2022 Oyun Ödülleri’nde En Çok Beklenen Oyun ödülünü aldı ve bu ödülü hak ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Oyun, Nintendo Switch’in sevilen çıkış oyunu The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın devamı olacak ve oyuncular, Link’in hikayesine devam etmek için beş uzun yıldır nefeslerini tutmuş bekliyorlar. Bu destansı açık dünya RPG’si, ertelenmeseydi kesinlikle 2022’nin en iyi Nintendo Switch oyunlarından biri olarak anılacaktı. Ama ancak Mayıs 2023’te severleriyle buluşması planlanıyor.

Redfall, Arkane Studios Austin tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan, yaklaşan birinci şahıs nişancı video oyunudur.

Redfall

Koleksiyonunuza ekleyeceğiniz Xbox’a özel bir oyun beklemediyseniz, 2022 oyuncu olmak için kesinlikle harika bir yıldı. Xbox’ın 2022’nin başında büyük planları vardı. Ancak ne yazık ki bunların hiçbiri tam olarak gerçekleşmedi ve Redfall, 2022’nin kurbanlarından biri olarak adlandırıldı. Yine de, 2023 hızla yaklaşıyor ve bekleyiş neredeyse sona ermek üzere olduğunu söyleyebiliriz. Xbox oyuncuları, 2023’te çıkacak olan birinci şahıs nişancı oyununda bazı vampirleri öldürmeyi sabırsızlıkla beklemeye başladı bile…

Starfield, Bethesda Game Studios tarafından geliştirilmekte olan uzay temalı bir aksiyon rol yapma oyunudur.

Starfield

Redfall, 2022’de Xbox oyuncuları için hayal kırıklığı yaratan bir kayıptı, ancak yılın en öne çıkan ertelemesi büyük olasılıkla Starfield’dı. Bethesda Softworks tarafından hazırlanan ve The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ile birlikte 2023’ün en çok beklenen oyunlarından biri olan önemli bir aksiyon RPG oyunudur. Starfield, 2022’de Redfall ile aynı kaderi paylaştı ve orjinal çıkış tarihi olan 11 Kasım, 2023’e ertelendi. ancak Starfield hayranları, 2023’ün başlarında Skyrim benzeri uzay macerasına adım atmayı dört gözle beklemeye başlayabilir.

Forspoken, Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan yaklaşan bir aksiyon rol yapma oyunudur.

Forspoken

Square Enix’in dokunduğu hemen her oyun etkileyici bir deneyim sergiliyor ve Forspoken da bir istisna olmayacak gibi duruyor. Bu aksiyon RPG’si, oyuncuların 2023’te bekleyebilecekleri en destansı, hızlı tempolu savaşlardan bazılarını içerecek gibi gözüküyor. Ayrıca hikaye inanılmaz derecede benzersiz olacak, bu da oyunlara doymuş bir pazarda canlandırıcı bir değişiklik olabilir. Forspoken, 24 Ocak 2023’te PlayStation 5 ve PC’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Diablo IV, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayınlanan yakında çıkacak bir aksiyon rol yapma oyunudur.

Diablo IV

Aksiyon RPG’lerinden, destansı boss savaşlarından, yüksek fantezi karakter tasarımlarından ve tüm bunları arkadaşlarınızla paylaşma özelliklerinden hoşlanıyorsanız, Diablo IV’e bayılacaksınız. Diablo serisi, harika hikayeleri ve etkileyici karakter özelleştirmesiyle bilinir. Diablo oyunlarında ayrıca, oyunlara tonlarca tekrar oynanabilirlik sağlayan, aralarından seçim yapabileceğiniz oynanabilir sınıflar vardır.

Diablo IV, kendisinden önce gelen tüm Diablo’lardan daha büyük ve karanlık gözüküyor. Serinin en son üyesiyle 6 Haziran 2023’te buluştuğumuzda bizleri neler beklediğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Final Fantasy XVI, Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanan yakında çıkacak bir aksiyon rol yapma oyunudur.

Final Fantasy XVI

Final Fantasy serisini pek çok kişiye tanıtmaya ihtiyacımız olacağını sanmıyorum. Bu, oyunculara uzun yıllardır birçok oyunda eğlence sağlayan, inanılmaz derecede sevilen bir sıra tabanlı RPG serisi ve Final Fantasy serisinin son oyunu 22 Haziran 2023’te gelmesi planlanıyor.

Final Fantasy XVI, listedeki ikinci Square Enix oyunu ve PlayStation 5’te süreli özel olarak yayınlanacağı duyuruldu. PS5 stok sıkıntıları 2022 ve sonrasında da devam edeceğinden, serinin bazı uzun süredir bekleyen hayranları bu durumdan muzdarip oldu. Ancak neyse ki PS5’i olmayanlar için, gelecekte başka platformlarda piyasaya sürülme planları bulunuyor.

Avatar: Frontiers of Pandora, James Cameron’ın Avatar film serisine dayanan, yakında çıkacak bir açık dünya, birinci şahıs, aksiyon macera video oyunudur.

Avatar: Frontiers of Pandora

2009 filmi Avatar, sinema tarihinin unutulmazları arasına çoktan adını yazdırdığını söyleyebiliriz. İkinci film olan Avatar: The Way of Water ise henüz yeni vizyona girdiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle, Avatar efsanesinden ilham alan video oyunlarının da inanılmaz derecede heyecan yarattığını görmek şaşırtıcı değil. Avatar: Frontiers of Pandora, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC (Windows) ve Amazon Luna’ya sunulacak bir a çık dünya aksiyon-macera oyunudur.

Avatar: Frontiers of Pandora için Nisan 2023’ten Mart 2024’e kadar çok geniş bir çıkış aralığı veriliyor. Bu yüzden, şimdilik 2023 için bekliyor olsak da, oyunu 2024’te görme ihtimalimiz de var.

2023 yılında yayınlanacak oyunlar listemiz bu kadardı. Beğendiğiniz oyunları veya beklediğiniz farklı oyunlar varsa yorumlarda bizlere iletebilirsiniz. Oyun dünyasından en güncel haberlere buradan göz atabilirsiniz.

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir