Bir göz atmak isteyebileceğiniz 6 JRPG oyun Liste

Göz atmak isteyebileceğiniz 6 JRPG oyun

Yeni bir oyun listesi ile karşınızdayım gençler. Bu sefer size önereceğim 6 adet oyun, uzak doğunun bilgeliğine ve kudretine sahip olan JRPG türündeki yapımlardan oluşuyor.

Listeye geçmeden önce RPG ve JRPG’nin ne olduğunu kısaca özetleyeyim. RPG’nin açılını Role Playing Game yani Rol Yapma Oyunu’dur. İsminden de anlayabileceğiniz gibi mekaniklerinin yanında, belli bir hikayeye sahip olan ve sizi bir karaktere büründüren oyunlardır. Oyunu açtığınız anda artık siz kendiniz değil, oradaki karakterlerden birisinizdir.

JRPG ise bu RPG’nin alt türlerinden birisidir açılımı Japanese Role Playing Game’dir. Yani bu oyunları, RPG’lerin Japon versiyonları olarak düşünebilirsiniz.

Tabii ki de bu türün tek özelliği Japonya’da ortaya çıkmış olması değil. Oyunlara kattıkları bakış açısı ile de başlı başına bir tür olarak sayılmayı başarmıştır JRPG oyunlar fakat bunun açıklamasını başka bir yazıda yapacağız.

Listeye geçmeden önce bir uyarı yapmak istiyorum. Bu sefer listeme aldığım oyunlar biraz pahalı yapımlar. Diğer listelerde herkesin cebine uygun, bağımsız yapımlara yer vermeye çalışıyorum fakat konu JRPG olunca bu pek mümkün olmuyor. Kusuruma bakmayın.

1. Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

BANDAI NAMCO tarafından geliştirilen bir aksiyon rol yapma oyunudur Ni No Kuni II: Revenant Kingdom. Üç boyutlu grafikleri ve hikaye anlatım tarzı özellikle anime seven kitlenin ilgisini çekebilecek türde. Müzikleri, Studio Ghibli’nin birçok filminde bestecilik yapan Joe Hisaishi tarafından bestelenmiş. Zaten yapımın kendisi genel oalrak Hayao Miyazaki tarzı bir sanat tasarımına sahip. Kullandığım isimler size tanıdık gelmiyorsa şöyle örnekleyeyim. Studio Ghibli, Japonya’nın Disney’i olarak bilinir. Bu durumda Hayao Miyazaki de tabii ki Walt Disney oluyor.

Ni No Kuni aslında bir video oyunu serisi fakat bu sizi korkutmasın çünkü Revenant Kingdom, serinin diper oyunları ile bağlantılı değil. Kendisi başlı başına farklı bir hikayeyi anlatıyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla oynayabilirsiniz. Oyunun Steam fiyatı 179 Türk Lirası.

2. Final Fantasy XV

Bahsettiğimiz türün oyun dünyasındaki en popüler örneği olabilir Final Fantasy. Oldukça ilginç bir yapım hikayesine sahip olan serinin ilk oyununa da belki bir gün değiniriz fakat şimdi değil.

Final Fantasy XV, her oyunu farklı bir hikayeye sahip olan Final Fantasy serisinin son oyunudur. Açık dünyaya sahip bir Aksiyon RPG olan bu yapım, uzunca bir süre boyunca serinin genç oyuncularının favori karakteri olarak kalan Noctis’i ana karakter koltuğuna oturtuyor. Kurgusal bir dünya olan Eos’taki iki krallıktan birisinin prensi olan Noctis, barış görüşmeleri, kristaller falan filan var hikayede. Güzel bir öykü anlatımına sahip olsa da yapımın ilgi çekici kısmı kesinlikle oyun mekanikleri. Bir göz atın derim.

Görselliği muhteşem olan bu oyunun Steam fiyatı 160 Türk Lirası

3. Yakuza 0

Ünlü JRPG serisinin bilgisayara çıkan ilk oyunu olan Yakuza 0, birçok oyuncu tarafından serinin en başarılı yapımı olarak görülüyor. Derin hikayesi, içi yapacak bir sürü etkinlikle dolu açık dünyası ve doyurucu dövüş mekaniği ile bir başyapıt kendisi. En azından sevenleri öyle söylüyor.

Serinin oldukça sevilen bu oyunu, listedeki yapımlara göre daha ucuz. Kendisinin Steam fiyatı 60 Türk Lirası. Bu kadar bol etkinlik barındıran bir oyun için hiç yüksek bir rakam değil.

4. NieR:Automata

Yine bir aksiyon RPG ile karşı karşıyayız. 2017 yılında PlatinumGames tarafından geliştirilen NieR:Automata, görselliği ile türdaşlarından ayrılıyor. 2b ve 9s isimli iki android karakterin hikayesine şahit olduğumuz bu Hack’n Slash tarzı oyunun görselliği neredeyse mükemmel. Ayrıca merak etmeyin. İleride Hack’n Slash’in ne olduğu ile ilgili bir bölüm de hazırlayacağım.

Yarattığı dünya ve hikaye anlatış biçimi benim fazlasıyla hoşuma gitmişti. Sizin de bir göz atmanızı tavsiye ederim. Oyunun Steam fiyatı 133 Türk Lirası.

5. Chrono Trigger

Bu sefer oldukça eski bir oyun ile karşınızdayım. Bazıları, bu yapımın en iyi JRPG oyunu olduğunu iddia etse de çıktığı dönemde bile Final Fantasy’nin gölgesinde kalmıştı kendisi.

1995 yapımı bu yapım, sıra tabanlı bir aksiyon-macera oyunu. Yanlışlıkla açtığımız zaman portalları dolayısıyla bir serüvene atıldığımız ve o dönem için büyük bir olay olan bir sürü sondan birisine ulaşmaya çalıştığımız bir öyküye sahip. Başarılı diyalogları ve iyi hikaye anlatımı ile birçok oyuncunun gecelerini uykusuz geçirmesine neden olmuştur. Şimdi ise sadece bir nostaljiden ibaret.

Kendisinin Steam fiyatı 49 Türk Lirası.

6. Persona 5

Listelerimde genellikle bilgisayarda oynanabilen oyunlara yer veriyorum. Gören herkesin ulaşabileceği bir yapımlar olmaları bana daha doğru geliyor fakat bu sefer bir istisna yapmak zorundayım. Japonya, bilgisayardan çok konsol oyunculuğu ile öne çıkan bir bölge olduğu için yaptıkları oyunlar da genellikle konsollara yönelik oluyor. Bu yüzden burada sayamadığım Kingdom Hearts, Fire Emblem gibi oyunlara bilgisayar oyuncuları ne yazık ki ulaşamıyor. Bu yüzden en azından bir tane konsol oyununu listeye almak istedim. O oyun da Persona 5 oldu.

JRPG nedir yazımda bahsedeceğim Megami Tensei serisinin içindeki Persona serisinin altıncı oyunudur. Evet altıncı. Hayır hata yapmadım.

Sıra tabanlı bir oyun için fazla hareketli. Arayüzü muhtemelen şu ana kadar çıkmış en başarılı arayüzlerden birisi ve müziklerini açıp dinlemekten yorulmuyorum. Bu oyunu oynayamadığım için kafamı duvarlara vuruyorum. Evet oynayamadım çünkü konsolum yok.

Kısmi açık dünyası ve başarılı hikaye anlatımı ile çıktığı yılın en iyi başarılı oyunlarından birisi olmayı başardı. Eğer oyunu destekleyen bir konsolunuz varsa kendisine bir şans vermenizi şiddetle tavsiye ederim.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir