League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Final: Flash Wolves – Origen

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda sona yaklaşırken, heyecan da gittikçe artıyor. 2015’te dünyanın en iyi League of Legends takımının belirleneceği şampiyonada artık son sekiz takımın mücadelesini izleyeceğiz. Büyük çekişme ve sürprizlerle dolu grup aşamasından sonra çeyrek finallerin açılış maçında ise Flash Wolves ile Origen karşı karşıya geliyor.

Şimdi beş maçlık üzerinden oynanacak serideki maçların özetlerine geçmeden önce, turnuvada bu zamana kadar neler olduğuna kısaca bir göz atalım.

Dört grupta mücadele eden 16 takım, geçtiğimiz iki hafta sonu boyunca karşı karşıya geldi ve League of Legends severlere şimdiye kadarki en iyi turnuvayı izletti. Grup aşamaları sonucunda A Grubu’nda Tayvan’dan Flash Wolves ile Güney Kore ekibi Koo Tigers ilk iki sırayı alarak çeyrek finale yükseldi. B Grubu’nda ise Avrupa’da inanılmaz bir sezon geçiren Fnatic, iki kez mağlup edildiği gruptan lider çıkmayı başardı. Fnatic’i ise Tayvan’ın bir diğer güçlü ekibi ahq e-Sports Club takip etti. Dünya Şampiyonası yolunda hayal gibi bir form tutturan Cloud9 ise çeyrek finalleri ucuyla kaçırdı. C Grubu’na baktığımızda, gruptaki iki devin zorlanmadan bir sonraki aşamaya geçtiğini görüyoruz. Bu grupta turnuvanın şimdiye kadar tek namağlup takımı olan Güney Kore ekibi SK Telecom T1’i, Çin takımı Edward Gaming izledi. Son grubumuz olan D Grubu’nda da KT Rolster’ın harika bir performans ile liderliği aldığını gördük. Güney Kore’den katılan ekibi ise Avrupa’nın bir diğer güçlü takımı olan Origen takip etti.

Grup aşamasının ardından 2015 Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final takvimi şu şekilde oldu:

15 Ekim Perşembe

  • 19:00 Flash Wolves – Origen

16 Ekim Cuma

  • 19:00 SK Telecom T1 – ahq Esports Club

17 Ekim Cumartesi

  • 16:00 Fnatic – Edward Gaming

18 Ekim Pazar

  • 16:00 KT Rolster – Koo Tigers

Şimdi dilerseniz günün serisi olan Flash Wolves – Origen mücadelesine bakmaya başlayalım.

Flash Wolves 0-1 Origen

Çeyrek final eşleşmelerinde birbirine en yakın iki takım olan Flash Wolves ve Origen mücadelesinde ilk maç OG’nin zaferi ile sonuçlandı. Origen’in en büyük eksikliği olarak gösterilen oyun başında oldukça pasif olma sorunu ise bu maçta ortadan kalkmış gibiydi. Grup aşamasında 10. dakikadan önce toplam sadece üç skor alabilen takım, bu maçta 9. dakikada dört skor almıştı bile. Bu, Origen için büyük bir gelişme olarak gözükse de, oyun ilerledikçe takımın kontrolü kaybettiğini söyleyebiliriz. Ejder uğruna kenar koridorlardaki kontrolünü kaybeden Origen, Flash Wolves’un avantaj sağlamasını engelleyemedi. Özellikle de üst koridordaki takım savaşında Amazing’in olmaması da Origen’i zor duruma düşürdü. Elinde altın avantajı bulunan fakat Origen’in 5. ejderi almasını engellemek isteyen FW, 4. ejderi barona takas etti. Baronun önündeki savaşı harika oynayan OG, Soaz’in Darius ile 5’te 5 yapması ile takım savaşını kazandı ve altın farkını kapattı. 2. defa ejderi barona takas eden FW ise, bu kararından pişman oldu diyebiliriz. 2. baronu aldıktan sonra maç tamamen OG’nin tarafına döndü ve FW, iyi bir performans göstermesine rağmen ejder korkusu nedeniyle maçı kaybetti.

Origen 2-0 Flash Wolves

İlk maçtaki Anivia seçimine serinin ikinci oyununda da devam eden Origen, maçı kazanarak durumu 2-0’a getirmeyi başardı. Lulu’yu seçim sırası kendilerine geldiği anda seçen takım, bir sonraki turda Niels’e Kalista’yı alarak yasaklama ekranından oldukça iyi bir şekilde ayrıldı. Origen’in kompozisyonuna karşılık zincirleme kitle kontrolü yaratabilecek şampiyonlar seçen Flash Wolves ise, Malphite-Morgana-Elise üçlüsünü seçti. Anivia’ya karşı Malphite oldukça zayıf gözükse de, xPeke’den daha büyük tehdit olan Kalista’nın devamlı güvende kalması ve Tahm Kench’in Kalista’yı zor durumlarda yemesi ile Malphite seçimi pek de işe yaramadı. Oyun ortasında geride olan Origen, Kalista’nın dahil olduğu ilk takım savaşını kazandı ve maçı snowball’a çevirdi diyebiliriz. FW takımı ise Origen’in ayrık ittirmesine ejderler ile cevap vermesine karşın, Lulu ve Anivia ikilisinin yarattığı kuşatma baskısına çare bulamadı. İlk maçta oyuna çok fazla etki etmeyi başarabilen Maple ise kontrol mage oynamasından dolayı Viktor ile takımının ihtiyacı olan zararı çıkartamadı.

Flash Wolves 1-2 Origen

İki takımın da ilk maça benzer kompozisyonları seçtiği maç, Flash Wolves’un zaferi ile sonuçlandı. Çok yakın geçen ilk maçın tekrarı olacakmış gibi gözüken karşılaşma, tam anlamıyla bir ayrık ittirme maçı oldu. Oyun başında iki takım da skorlar buldu ve altın farkı, FW baronu alana kadar uçuk miktarlarda değildi. Baronu durduran Origen, objektifi alabilecek durumdayken Soaz’in NL’i kovalamasından dolayı avantajını kaybetti ve NL, Caitlyn Q’su ile çalmayı başardı. Bu noktadan sonra takım savaşı yaşanmadı ve Flash Wolves, Origen’in başarı ile uyguladığı ayrık ittirme stratejisini Origen’e karşı uyguladı. Karsa’nın Rek’sai ile ayrık ittirmesi FW’nin işine gelirken, Caitlyn 4 eşyaya sahip olduktan sonra oyun pratik olarak bitmişti. Bu avantaj ile iki inhibitör açan FW, tekrar baronu aldı ve maçı bitirdi. Origen’de Jinx ve Tahm Kench seçimi beklenilen etkiyi gösteremedi. Buna karşılık Flash Wolves’da Steak, Gnar ile harika oynadı ve oyun başında geriye düşmesine rağmen takımının ihtiyacı olan kitle kontrolü sağladı.

Origen 3-1 Flash Wolves

Flash Wolves için tamam ya da devam maçı olan serinin 4. maçı, Origen’in zaferi ile sonuçlandı. 3. kez Anivia seçiminde bulunan Origen, Lulu+Jinx ile birlikte iyi bir kompozisyon oluşturdu. Flash Wolves ise tereddüt etmeden Caitlyn seçimini yaptı. Bunun yanında Irelia’yı üst koridora alan Steak, takımı adına Irelia’nın güçlü yanlarını sergileyemedi. 3. maç gibi oldukça yavaş geçen karşılaşma, Jinx’in başlattığı takım savaşını Origen’in kazanmasıyla hızlandı ve bu zafer, Origen’e baron olarak döndü. Lulu ve Jinx ile harika bir kuşatma kompozisyonuna sahip olan Origen, bunu kullanmayı rahatlıkla başardı diyebiliriz. Bunun yanında Origen’de xPeke’nin eşya seçimi, maçta kilit rol oynadı diyebiliriz.

Origen bu sonuçla League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda yarı finale yükselmeyi başardı. En son bir Avrupa takımı 2013 yılında son 4’e kalmayı başarmıştı. Bu takım, yine xPeke ve Soaz’in de içinde bulunduğu Fnatic’ti. Origen, SK Telecom T1-Ahq serisinin galibi ile karşılaşacak.

Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri Dünya Şampiyonası sayfamızdan takip edebilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir