League of Legends

2022 Dünya Şampiyonu DRX!

League of Legends Worlds 2022 finali San Francisco’da Chase Center’da coşkulu bir seyirci önünde Silver Scrapes ile sona erdi. İki Kore takımının mücadele ettiği final karşılaşmasında, DRX 3-2’lik skor ile galip gelmeyi başardı ve Dünya Şampiyonu olma ünvanını elde etti.

Dünya’nın en büyük şovlarından biri olarak kabul edilen League of Legends Worlds finalleri bu sene de izleyici rekorları kırdı. Esports Charts‘ın anlık verilerine göre T1-DRX finalinin açılış seremonisi 3.202.742 kişi tarafından izlendi. Henüz maçlar bitmeden gelen verilere göre ise finallerin ulaştığı maksimum izleyici sayısı 5.146.159.
2016’dan bugüne gerçekleşmiş tüm Worlds serilerinin izleyici istatistiklerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

DRX 0 – 1 T1
Azir’li Faker ve Varus’lu Gumayusi ilk maçı T1’a rahat bir şekilde getirdi. 29. dakikada rakibinin üç inhibitörünü açıp, okyanus ruhunu da ele geçiren T1, rakibinin Nexus’u etrafında çıkan son savaş ile birlikte ilk karşılaşmayı 14-5 kazandı.

DRX | Aatrox – Viego – Sylas – Sivir – Heimerdinger
T1 | Yone – Leesin – Azir – Varus – Reneta Glasc

 

DRX 1 – 1 T1
İkinci karşılaşma bol bol çatışmanın olduğu, iki takıma da gidip gelen bir karşılaşmaydı. 45 dakikadan fazla süren ikinci karşılaşmada, kadim ejder öncesi toplam 7 defa ejder vadide yerini aldı. Karşılaşmanın kırılma noktalarından biri okyanus ruhu için geçen savaş oldu. T1’ın ormancısı Oner okyanus ruhunu takımına kazandırdı fakat ruh sonrası baron tarafında çıkan savaşta DRX, Oner dışında tüm T1 oyuncularını alarak oyunu sonlandırdı.

DRX | Camille – Viego – Sylas – Varus – Heimerdinger
T1 | Aatrox – Graves – Viktor – Ashe – Lux

 

DRX 1 – 2 T1
Üçüncü maç Pyosik için mentali oldukça zorlayan bir karşılaşma oldu. Yine iki takımın da öne geçtiği ve altın farkının çok yakın olduğu karşılaşmada Pyosik iki defa T1’a baron çaldırdı. DRX’te hem Kalista hem de ormancı Viego hayatta olmasına rağmen 31. dakikada Gumayusi Varus ile baronu çaldı. T1 baron güçlendirmesi ile birlikte karşılaşmayı kapatmayı bildi ve seriyi 2-1’e getirdi.

DRX | Ornn – Viego – Sylas – Kalista – Reneta Glasc
T1 | Gragas – Graves – Azir – Varus – Karma

 

DRX 2 – 2 T1
Dünya Şampiyonası Finali’nde Silver Scrapes çalıyor! 2022 Worlds unutulmaz bir finale imza atıyor. DRX serinin 4. maçını kazanarak durumu 2-2’ye getiriyor.
Seri boyunca etkisini gösteremeyen Aatrox bu defa DRX’in tercihi oluyor. 5/0/5’lik Aatrox performansı ve Pyosik’in de 4/0/6’lık Maokai oyunu ile DRX karşılaşmayı 28 dakikada 14-4 kazanıyor.

DRX | Aatrox – Maokai – Azir – Varus – Reneta Glasc
T1 | Fiora – Sejuani – Akali – Kalista – Soraka

 

DRX 3 – 2 T1
Mucize gerçekleşti ve DRX serinin son karşılaşmasını 42. dakikanın sonunda, 18-10 kazanıp Dünya Şampiyonu oldu.

5. maça kadar pek de iyi bir seri geçirmeyen Pyosik, çok kritik bir savaşta, Kadim Ejder için doğru yerde Çarp’ı atmayı başardı ve takımı için galibiyetin önünü açtı.

DRX | Aatrox – Hecarim – Azir – Caitlyn – Bard
T1 | Gwen – Viego – Viktor – Varus – Karma

 

  • Kingen finallerin en değerli oyuncusu seçildi.
  • Deft 10 yıllık espor kariyerinde ilk defa Worlds şampiyonu olmayı başardı.
  • Bir tarafta çok büyük bir sevinç varken, T1 tarafında ise ciddi bir yıkım yaşandı. Keria maç sonunda dakikalarca göz yaşlarını tutamadı.
  • BeryL serinin 5. karşılaşmasında Bard oynadı. Pyosik ise aynı karşılaşmada Hecarim seçiminde bulundu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir