LCK - League of Legends League of Legends League of Legends Haberleri

2020 LCK Yaz Mevsimi 1. hafta 5. gün maçları tamamlandı

Dünya’nın en büyük League of Legends liglerinden birisine sahip olan Kore’de 2020 LCK 1. hafta 5. gün karşılaşmaları tamamlandı.

Bugün oynanan karşılaşmalar ile birlikte 2020 LCK Yaz Mevsimi’nin ilk haftasını geride bıraktık. Haftanın kapanışı KT Rolster – Gen.G ve SeolHaeOne Prince – DAMWON Gaming karşılaşmaları ile gerçekleşti. Bu serilerden ilkinde yüzü gülen taraf Gen.G oldu. Böylece haftayı puansız kapatmamış oldular. Kapanış serisinde ise DAMWON Gaming rakibine üstün gelerek liderlik koltuğuna tek başına oturmayı başardı.

LCK 2020 Yaz Mevsimi 1. Hafta 4. Gün Sonuçları:

  • KT Rolster| 1 – 2 | G
  • SeolHaeOne Prince| 0 – 2 | DAMWON Gaming

KT Rolster – Gen.G 1. Maç

Günün ilk karşılaşması, ligde birer mağlubiyetleri olan iki takım arasında gerçekleşti. Bu takımlardan KT Rolster, serinin ilk maçına Smeb, bonO, Kuro, Aiming ve TusiN ile çıktı. Takım, şampiyon tercihlerini Wukong, Trundle, Twisted Fate, Ezreal ve Lulu’dan yana kullandı.

KT Roslter’ın rakibi Gen.G’nin kadrosu ise Rascal, Clid, Bdd, Ruler ve Kellin’den oluştu. Kompozisyonlarında Malphite, Graves, Azir, Aphelios ve Bard’a yer verdiler.

40 dakika süren bu uzun maçın neredeyse her dakikası oldukça çekişmeli geçti. Altın farkının 5.000’in üstüne çıkmadığı karşılaşmadan zafer ile ayrılan takım KT Rolster oldu. Özellikle Dağ Ruhu’nu almalarının, elde ettikleri zaferde büyük bir payı olduğunu kabul etsek de 7/1/1’lik Ezreal performansı ile maçın adamı seçilen Aiming’in de katkısı tartışılamazdı.

KT Rolster – Gen.G 2. Maç

Serinin ikinci maçında taraflardan herhangi bir oyuncu değişikliği haberi gelmedi. İlk maçın galibi olan KT Roslter, ikinci maça Jayce, Trundle, Twisted Fate, Senna ve Sion tercihleri ile çıktı.

Başlangıcını mağlubiyet ile yapan Gen.G’nin şampiyon seçimleri ise Camille, Kindred, Galio, Ashe ve Karma’dan oluştu.

34 dakika süren karşılaşma, bir önceki maçın aksine genel bir Gen.G üstünlüğü ile geçti. Hem bireysel oyunlar da hem de objektif kontrolünde rakibini geride bırakan takım, KT Rolster’ın verdiği yanlış bir Baron kararı ile maçı kapatmayı başardı. 4/0/13’lük Karma performansı ile Kellin, maçın en iyi adamı seçildi.

KT Rolster – Gen.G 3. Maç

Seriyi bitiren karşılaşmada takımlar yine aynı kadroları ile indiler vadiye. Önceki maçı kaybeden KT Rolster, Wukong, Lee Sin, Twisted Fate, Ezreal ve Bard’dan oluşan bir kompozisyon kurdu.

Gen.G’nin şampiyon tercihleri ise Malphite, Trundle, Azir, Ashe ve Thresh’den oluştu.

Günün ilk kazananını belirleyen karşılaşma tam 33 dakika sürdü. KT Rolster özellikle oyunun başlarında güzel savaşlar yapsa da objektif kontrolünde rakibine ayak uyduramadı. Gen.G önce Okyasun Ruhu sonra Kadim Ejder güçlendirmesini alınca ligdeki ilk galibiyetini elde etmeyi başardı. Maçın adamı ise 7/1/7’lik Azir performansı ile Bdd oldu.

SeolHaeOne Prince – DAMWON Gaming 1. Maç

Günün ikinci serisi, lige birer galibiyet ile başlayan iki takım arasında gerçekleşti. Bu takımlardan SeolHaeOne Prince, ilk maça ikssu, Flawless, Mickey, HyBriD ve Secret ile çıktı. Takım, şampiyon tercihlerini Ornn, Elise, Zed, Aphelios ve Thresh’ten yana kullandı.

Karşılaşmadaki diğer takım DAMWON Gaming ise Nuguri, Canyon, ShowMaker, Ghost ve BeryL ile ilk maça çıktı. Kompozisyonları ise Wukong, Trundle, Zoe, Ziggs ve Pantheon’dan oluştu.

Serinin ilk karşılaşması toplamda 26 dakika sürdü. Özellikle erken oyunun bitişiyle DAMWON Gaming’in üstünlüğünün göze çarpmaya başladığı karşılaşmada SeolHaeOne Prince, objektiflerde hiç varlık gösteremedi. Rakibine Okyanus Ruhu’nu teslim edip bir de üstüne yanlış bir Baron kararı verince mağlubiyet ekranı ile yüzleşmek zorunda kaldılar. Bu kısa maçın en değerli oyuncusu 4/1/11’lik Zoe performansı ile ShowMaker oldu.

SeolHaeOne Prince – DAMWON Gaming 2. Maç

Serinin ikinci karşılaşmasında taraflardan herhangi bir oyuncu değişikliği haberi gelmedi. İlk maçta mağlup olan SeolHaeOne Prince, Poppy, Trundle, Kassadin, Lucian ve Yuumi’li bir kompozisyon tercih etti.

Haftayı kayıpsız ilerleten DAMWON Gaming ise Jayce, Lee Sin, Zoe, Ezreal ve Pantheon tercihlerine yöneldi.

27 dakika süren ikinci maç yine DAMWON Gaming’in gittikçe artan üstünlüğü ile geçti. Oyun sonunda rakibine 10.000 kadar altın farkı atan takım yine kolay bir galibiyete imza attı. Maçın adamı ise 4/1/8’lik Pantheon performansı ile BeryL oldu.

Böylece 2020 LCK Yaz Mevsimi’nin ilk haftasını geride bıraktık. İkinci hafta karşılaşmaları 24 Haziran Çarşamba günü Team Dynamics – SeolHaeOne Prince ve KT Rolster – Hanwha Life Gaming serileri ile başlayacak.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir