2020 LCK Yaz Mevsimi'nde 4. hafta 5. gün maçları tamamlandı League of Legends League of Legends Haberleri

2020 LCK Yaz Mevsimi’nde 4. hafta 5. gün maçları tamamlandı

Dünya’nın en büyük League of Legends liglerinden birisine sahip olan Kore’de 2020 LCK 4. hafta 5. gün karşılaşmaları tamamlandı.

2020 LCK Yaz Mevsimi’nde 4. hafta 5. günü geride bıraktık. T1 – Team Dynamics ve Hanwha Life Gaming – Gen.G serilerini izlediğimiz gün, ligin yeni takımının, dünya devini devirmesi ile başladı. İlk maçı kaybeden Team Dynamics, serideki diğer iki maçı kazanarak herkesi şaşırtmayı başardı. Günün ikinci serisinde ise Gen.G, seriyi üçüncü maça uzatmadan rakibini alt ederek bir puan daha kazandı.

LCK 2020 Yaz Mevsimi 4. Hafta 5. Gün Sonuçları:

  • T1| 1 – 2 | Team Dynamics
  • Hanwha Life Gaming | 0 – 2 | Gen.G

 

T1 – Team Dynamics 1. Maç

Günün ilk karşılaşmasında vadiye inen T1’ın kadrosunda Canna, Cuzz, Faker, Teddy ve Effort yer aldı. Takımın kompozisyonu, Kennen, Volibear, Corki, Aphelios ve Thersh şampiyonlarından oluştu.

Vadinin diğer tarafındaki Team Dynamics ise Rich, Beyond, Kuzan, dekodam, GuGen beşlisi ile karşılaşmaya çıktı. Takım, şampiyon tercihlerini Sylas, Graves, Azir, Ezreal ve Bard’dan yana kullandı.

34 dakika süren karşılaşma, takımların karşılıklı denemeleri ile başladı. Hem T1 hem de Team Dynamics, orta oyunun sonlarına gelene dek rakibine bir üstünlük sağlayamadı fakat dakikaların ilerlemesi hep T1’ın işine geldi. Team Dynamics, oyun sonu Corki’sinin ve Aphelios’unun altından kalkamadı. Böylece seride 1-0 geriye düştü. Maçın adamı ise 8/2/6’lık Corki performansı ile Faker oldu.

T1 – Team Dynamics 2. Maç

Serinin ikinci karşılaşmasında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Güne galibiyetle başlayan T1’ın ikinci maç için kurduğu kompozisyon Jayce, Nidalee, Orianna, Aphelios ve Thresh’ten oluştu.

İlk maçı kaybeden Team Dynamics ise rövanş karşılaşması için Lucian, Trundle, Zor, Ezreal ve Bard şampiyonlarını tercih etti.

28 dakika süren, serinin ikinci karşılaşmasını kazanan takımı objektif kontrolü belirledi. Oldukça kötü bir maç geçirerek seride geriye düşen Team Dynamics, Ejder güçlendirmelerindeki kontrolü sayesinde Ejder Ruhu’nu elde etmeyi, sonrasında ise oyunu kazanmayı başardı. Maçın en değerli oyuncusu ise 5/0/3’lük Lucian performansı ile Rich oldu.

T1 – Team Dynamics 3. Maç

Serinin son maçında bir oyuncu değişikliği yaşanmadı. İkinci maçı kaybeden T1, üçüncü maça Kennen, Volibear, Lulu, Aphelios ve Thresh şampiyonları ile çıktı.

İkinci maçı kazanarak seriyi eşitleyen Team Dynamics’in şampiyon tercihleri ise Sylas, Olaf, Galio, Ezreal ve Bard’dan oluştu.

Seriyi bitiren karşılaşma tam 49 dakika sürdü. Galibiyeti rakibine kaptırmak istemeyen iki takım da ellerinden geleni yaptılar karşılaşma boyunca. Maçtan zaferle ayrılan ekip ise tıpkı bir önceki karşılaşmada olduğu gibi, objektifler üzerinde iyi kontrol kurmayı başaram Team Dynamics oldu. Maçın en değerli oyuncusu olarak ise 9/1/4’lük Ezreal performansı ile deokdam seçildi.

Hanwha Life Gaming – Gen.G 1. Maç

Günün ikinci karşılaşmasında yer alan takımlardan Gen.G, Rascal, Clid, Bdd, Ruler, Life beşlisi ile vadiye indi. Takımın kompozisyonu, Ornn, Lee Sin, Twisted Fate, Ezreal ve Nautilus’dan oluştu.

Diğer taraftan Hanwha Life Gaming’in beşlisinde ise Cuvee, Haru, Lava, Viper ve Lehends yer aldı. Şampiyon seçimlerinde ise Kayle, Rek’Sai, Orianna, Kalista ve Shen tercihlerinde bulundular.

Maç tam olarak 26 dakika sürdü. Oyunun başında tomurcuklanmaya başlayan Gen.G üstünlüğü, oyun sonunda çiçek açtı. Objektiflerde ve takım savaşlarında rakibine kıyasla daha iyi bir oyun ortaya koyan Gen.G, serideki ilk galibiyetini almayı başardı. Maçın en değerli oyuncusu olarak ise 5/0/9’lük Twisted Fate performansı ile Bdd seçildi.

Hanwha Life Gaming – Gen.G 2. Maç

Serinin ikinci karşılaşmasında bir oyuncu değişikliği yaşanmadı. İlk maçı dominant bir oyunla kapatmayı başaran Gen.G, ikinci maç için Kennen, Lee Sin, Zoe, Ezreal ve Tahm Kench’den oluşan bir takım kurdu.

Seriye mağlubiyetle başlayan Hanwha Life Gaming ise Wukong, Nidalee, Galio, Kalista ve Taric şampiyonlarına yöneldi.

Günün beşinci maçı tam 35 dakika sürdü. Önceki maça göre daha kafa kafaya bir karşılaşma izlediğimiz maçta altın dengesi oyun boyunca değişti. Objektifler ve takım savaşları konusunda daha iyi iş çıkardığını söyleyebileceğimiz bir taraf yoktu. Yine de oyunun sonunu getiren takım savaşını başlatan Kennen ultisini düşünürsek Gen.G’yi bir tık öne koyabiliriz. Böylece Gen.G, serinin ikinci karşılaşmasıyla beraber zaferi elde etti. Maçın en değerli oyuncusu olarak ise 3/2/10’luk Zoe performansı ile Bdd seçildi.

Böylece 2020 LCK Yaz Mevsimi 4. hafta 5. gün karşılaşmaları tamamlandı. Karşılaşmalar önümüzdeki Çarşamba günü gerçekleşecek Afreeca Freecs – Gen.G ve Team Dynamics – DAMWON Gaming karşılaşmaları ile devam edecek.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir