2020 LCK Yaz Mevsimi'nde 5. hafta 2. gün maçları tamamlandı League of Legends League of Legends Haberleri

2020 LCK Yaz Mevsimi’nde 5. hafta 2. gün maçları tamamlandı

Dünya’nın en büyük League of Legends liglerinden birisine sahip olan Kore’de 2020 LCK 5. hafta 2. gün karşılaşmaları tamamlandı.

2020 LCK Yaz Mevsimi’nde 5. hafta 2. günü geride bıraktık. KT Rolster- T1 serisi ile açtığımız günün ilk zaferi T1 tarafından geldi. Serinin ilk karşılaşması bir dominasyon ile geçmiş olsa da rövanş maçında resmen kan gövdeyi götürdü. Günün ikinci serisinde ise kazananı belirlemek için üçüncü maça gidildi ve karşılaşmanın sonunda günü puanla kapatan ekip SANDBOX Gaming oldu.

LCK 2020 Yaz Mevsimi 5. Hafta 2. Gün Sonuçları:

  • KT Rolster| 0 – 2 | T1
  • SeolHaeOne Prince| 1 – 2 | SANDBOX Gaming

 

KT Roslter – T1 1. Maç

Günün ilk karşılaşmasında T1’ın karşısına dikilen KT Rolster’ın beşlisi SoHwan, bonO, Kuro, Aiming ve TusiN’den oluştu. Takım, kompozisyonunda Camille, Volibear, LeBLanc, Kog’Maw ve Tahm Kench şampiyonlarına yer verdi.

Vadinin diğer tarafındaki T1 ise Canna, Cuzz, Faker, Teddy, Effort beşlisi ile oynadı. Takımın şampiyon tercihleri Mordekaiser, Olaf, Zoe, Varus ve Blitzcrank’den oluştu.

Serinin ilk maçı 27 dakika sürdü. Oyunun neredeyse hiçbir aşamasında KT Roslter’ın, ipleri eline almayı başardığını göremedik. Hem objektiflerde hem de takım savaşlarında daha iyi bir iş çıkaran T1, kolay bir zafer ile seride öne geçmeyi başardı. Maçın en değerli oyuncusu ile 1/1/8’lik Blitzcrank performansı ile Effort oldu.

KT Roslter – T1 2. Maç

Serinin ikinci maçında KT Rolster, SoHwan yerine Smeb ile oynama kararı aldı. İlk maçı ağır bir şekilde kaybeden ekip, ikinci karşılaşma için Ornn, Trundle, Sylas, Ezreal ve Braum’dan oluşan bir kompozisyon kurdu.

Kadrosunda herhangi bir değişikilk yapmayan T1 ise Jayce, Volibear, LeBlanc, Aphelios ve Nautilus şampiyonlarını tercih etti.

46 dakika süren, serinin ikinci maçı oldukça gel-gitli geçti. Erken oyunda üstünlüğü ele almaya başaran KT Rolster, kısa bir süreliğine altın üstünlüğünü kaptırsa da ipleri hızlıca geri almayı başardı. Rakibini kendi üssüne hapseden, hatta Nexus kulelerinden birisini yıkmayı başarsalar da T1, oyuna var gücüyle tutundu. Toplamda 4 Alev Ejderi güçlendirmesi elde eden T1, başarılı takım savaşları ile muhteşem bir geri dönüşe imza attı ve seriyi üçüncü maça uzatmadan bitirdi. Maçın en değerli oyuncusu olarak ise 9/2/5’lik Jayce performansı ile Canna seçildi.

SeolHaeOne Prince – SANDBOX Gaming 1. Maç

Günün ikinci serisinde vadiye inen takımlardan SeolHaeOne Prince’in kadrosu ikssu, Flawless, Mickey, HyBrid ve Secret’den oluştu. Takım, ilk maç için kurduğu kompozisyonda Volibear, Graves, LeBlanc, Ezreal ve Tahm Kench’e yer verdi.

Vadinin diğer tarafındaki SANDBOX Gaming ise Summit, OnFleek, FATE, Route ve GorillA beşlisi ile rakibinin karşısına çıktı. Takımın şampiyon tercihleri Kennen, Trundle, Syndra, Kalista ve Nautilus’dan oluştu.

Serinin ilk maçı 32 dakika sürdü. Oyunun kontrolü, dakikalar boyunca değişmesine rağmen altın üstünlüğü hep SANDBOX Gaming tarafında kaldı. Altın üstünlüğünün getirdiği kuvvet ile takım savaşlarında daha iyi performans sergileyen SANDBOX Gaming, seride öne geçmeyi başardı. Maçın en değerli oyuncusu olarak 6/2/6’lık Syndra performansı sergileyen FATE seçildi.

SeolHaeOne Prince – SANDBOX Gaming 2. Maç

Serinin ikinci karşılaşmasında herhangi bir oyuncu değişikliği yaşanmadı. İlk maçı kaybeden SeolHaeOne Prince, Wukong, Lee Sin, LeBLanc, Aphelios ve Thresh’ten oluşan bir kompozisyon kurdu.

Seride 1-0 öne geçen SANDBOX Gaming’in, ikinci maç için kurduğu kompozisyon ise Jayce, Trundle, Syndra, Kalista ve Blitzcrank’den oluştu.

40 dakika süren, serinin ikinci maçında iyi başlayan, iyi devam eden fakat başarısını sonuçlandıramayan bir SANDBOX Gaming izledik. Maçın başından neredeyse sonuna kadar altın üstünlüğünü elinde tutan takım, buna rağmen objektiflerde hiç varlık gösteremedi. SeolHaeOne Prince ise rakibi ile arasındaki farkı yavaş yavaş kapattıktan sonra son bir takım savaşı ile seride durumu eşitledi. Maçın en değerli oyuncusu, 7/2/2’lik Aphelios performansı ile HyBriD oldu.

SeolHaeOne Prince – SANDBOX Gaming 3. Maç

Serinin son karşılaşmasında herhangi bir oyuncu değişikliği yaşanmadı. Durumu eşitlemeyi başaran SeolHaeOne Prince’in kompozisyonu Pantheon, Sett, Galio, Aphelios ve Bard’dan oluştu.

Diğer tarafta SANDBOX Gaming ise üçüncü maç için Renekton, Lee Sin, Zoe, Ashe ve Tahm Kench şampiyonlarını tercih etti.

Seriyi bitiren karşılaşma 27 dakika sürdü. Takım savaşlarındaki performansın, kazananı belirlediği karşılaşmada açıkça bir SANDBOX Gaming üstünlüğü vardı. Maç sonunda 1-17 olan skor tablosu zaten durumun vehametini gösteriyordu. Bu karşılaşma ile beraber SANDBOX Gaming, galibiyet serisini dörde çıkardı. Maçın en değerli oyuncusu ile 7/0/5’lik Zoe performansı ile FATE oldu.

Böylece 2020 LCK Yaz Mevsimi 5. hafta 2. gün karşılaşmaları tamamlandı. Hafta, yarın gerçekleşecek DRX– Hanwha Life Gaming ve Afreeca Freecs – DAMWON Gaming karşılaşmaları ile devam edecek.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir