mix Oyun

Epic Games Death Stranding Ücretsiz Oldu

Epic Games daha önce yılbaşına özel indirimler düzenlediğini duyurmuştu. Bu indirimler arasında hepimizin sevebileceği güzel oyunlar bulunuyordu. Epic Games sıradaki ücretsiz oyunu hakkında yapılan yorumlar içerisinde Kojima Projuctions‘ın tartışmalı ancak büyük yapımı Death Stranding konu alınıyordu.

Her yıl sonuna doğru günde 1 ücretsiz oyun dağıttığı kış kampanyasıyla geniş oyuncu kitlelerini mutlu eden Epic Games, bu yıl ödüller konusunda oyuncular tarafından gerekli beklentileri karşılayamadığı görünüyordu. Bazı oyuncular “daha önce zaten ücretsiz olarak dağıtılan oyunları yeniden dağıtması” sebebiyle eleştirilen Epic Games, bu kez beklentileri boşa çıkarmayacak gibi duruyor.

Reddit ve sosyal medya oyuncu topluluklarında viral olan bir paylaşımın ardından Epic Games 25 Aralık 2022 tarihinde ücretsiz olarak hazırladığı oyunun Hideo Kojima’nın Death Stranding oyunu olacağı konuşuldu. Bu tartışmalar Epic Games kendi sitesinde yer alan hediye paketi görseli üzerindeki küçük ikonlardan ortaya çıkıyor.

İkonlardaki kolye, Death Stranding ana karakteri Sam’in boynunda asılı kolyeye ciddi şekilde benzediğini fark eden oyuncular sıradaki oyunun kesinlikle Death Stranding olduğunu duyurmaya başlamıştı.

Epic Games aynı zamanda bir gün önce de Metro serisinin logosunun gizlendiği bir hediye paketi tasarımıyla ortaya çıkmıştı.

Bu ipucu ile hangi Metro oyunun ücretsiz olacağı kesinleşmese de bir gün sonra Metro Last Night Redux’u kütüphanelerimize ücretsiz olarak ekleyebilmiştik. Aynı zamanda Epic Games bu konuda daha önce bu oyunun ücretsiz dağıtılmasından fazlasıyla şikayet almıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından 25 Aralık 19:00’dan itibaren Death Stranding oyunun kütüphanesine eklemek isteyen bir çok oyuncu tarafından sitenin birkaç saniyelik çökmesine sebep olundu. Buna rağmen oyuncular ücretsiz olarak Death Stranding oyununu oynama fırsatını yakaladılar.

Death Stranding oyunun konusu hakkında biraz konuşmak istersek:

Bu oyunda da hayal dünyasının sınırlarını zorlayan Kojima, yine ilginç bir çalışmaya imza atmış. Oyunun konusuna değinecek olursak: Post akoliptik yani kıyamet sonrası bir dünya var karşımızda. Anca bu kıyamet sonrası dünya sandığımız gibi insanların meydana getirdiği bir olaya dayanmıyor. Esrarengiz bir patlama sonucunda dünya farklı bir yere dönüşüyor. Hayatta kalan insanlar kendileri tarafından tasarlanan sığınaklarda yaşamak zorunda kalıyorlar.

Oyunun ismi olan Death Stranding – Ölüm Kıyısı ise ölümle yaşam arasında durmayı temsil eden bir kavramdan geliyor. Kıyı kelimesi dünyanın birçok yerinde yaşanan bir olay olan balina ve yunusların kendilerini kıyıya atarak intihar etmelerinden esinlenmiş. Nedeni bilinmeyen bu durum oyunun birçok yerinde simgesel olarak karşımıza çıkıyor ve birçok sahnede balina ve balıkları görüyoruz.

Oyunun başrol karakteri Sam Bridges ise bu kıyamet sonrası dünyada kargo teslimatı yapan bir taşıyıcı. Oyunun hangi zamanda geçtiği bilinmiyor. Ancak sahip olduğumuz teknolojik aletlerden varsayımda bulunacak olursak muhtemelen 40-50 yıl ileride olduğunu tahmin edebiliriz.

Site üzerinde kaynaklanan bir hatayla Epic Games başlangıçta Death Stranding Director Cut ücretsiz olarak dağıtmasına rağmen ilerleyen saatlerde oyunun normal sürümü kullanıcılar ücretsiz olarak kütüphanelerine ekleyebildiler. Bu karmaşanın ortasında iki sürüme de ücretsiz sahip olan birçok oyuncu oldu. Sizde ücretsiz oyunu kütüphanenize eklemek için buradan ulaşabilirsiniz.

Epic Games ile alakalı haberlerimize buradan bakabilirsiniz.

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir