mix

Çin espor piyasasının değeri 2020’de 2.3 milyar sterline ulaşacak

Çin’in önde gelen televizyon yayıncısı Çin Merkez Televizyonu (CCTV), Çin’deki pazarın mevcut durumunu ve endüstrinin geleceğine dair beklentilerini paylaştı.

Çin, espor piyasasında dünya devi konumunda

CCTV’nin paylaştığı rapora göre, Çin’deki espor piyasasının değeri 2018’de 8,48 milyar RMB’ye (960 milyon sterlin) ulaştı ve Çin menşeli sanayi sektörünün toplam üretim değerinin 2020 yılına kadar 21,1 milyar RMB’ye (2,3 milyar sterlin) ulaşması bekleniyor. Sektörde çalışan insan sayısı şu an için 50.000. 2020’de bu sayının 250.000’in üzerine çıkması bekleniyor.

Espor piyasası hızla büyümeye devam ediyor

Tomorrowland Esports Ltd’nin başkan yardımcısı Bang Xu, CCTV’nin paylaştığı raporla ilgili kanala şu açıklamayı yaptı:

“Bundan üç yıl önce, bir espor lig direktörlüğü için bir iki aday bulmak iki veya üç ayı bulurdu. 2016’da espor liglerinin sayısı 10’dan azdı. Şimdi ise, bir ay içerisinde düzinelerce aday başvurusuna sahibiz ve liglerin sayısı ise 100’ü aştı.”

Bang Xu, açıklamasının devamında, bu yükselen grafiğin arkasında hâlâ yetersiz bir organizasyon altyapısı olduğunu şu sözlerle dile getirdi: “Her ne kadar daha fazla insan espor endüstrisine katılmaya istekli olsa da, esporların sahip oldukları istidatlar (yetenekler), endüstri gelişiminin hızına kıyasla hâlâ yetersiz durumda.”

Çin Hükümeti espor piyasası için işçi yetiştiriyor

Hâl böyle olunca, birçok Çinli kolej, espor piyasasının iş gücünü tesis edebilmek adına, etkinlik yönetimi, etkinlik operasyonu, espor radyo-televizyon yayıncılığı ve espor yayıncılığı gibi birçok farklı kurs açmaya başladı.

Ayrıca bu konuda, Çin Hükümeti de elinden gelen desteği, halkı bilinçlendirmek adına sağlamaya çalışıyor. Halihazırda hükümet, espor operatörü ve espor oyuncusu adı altında iki mesleği “resmi” olarak kabul ettiğini ve espor piyasasını daha fazla desteklemeye yönelik çalışmalarda bulunacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir