League of Legends League of Legends Haberleri mix

DAMWON KIA’da Yeni Oluşum Tamamlandı

Kore Ligi’nin (LCK) başarılı takımlarından DAMWON KIA , yeni sezon öncesi kadrosunu tamamladı. Takım üst koridorda Canna, nişancı rolünde Deft, koç olarak Acorn’u ve GorillA ile anlaştığı duyurdu.

2022 yılında, daha eski sezonlarda kazandığı başarılara ulaşamayan DAMWON KIA‘da değişim kaçınılmazdı. LCK Yaz Sezonu’nun yarı finalinde T1’e 3-2 kaybeden ekip bölgesel elemelerde Liiv SANDBOX’u yenerek Worlds’ün yolunu tuttu. Dünya Şampiyonası gruplarını Çin temsilcisi JD Gaming ardında bitiren ekip çeyrek finalde Gen.G‘ye boyun eğip sezonu kendisi için tamamladı. LCK temsilcisi ayrı ayrı yaptığı duyurular ile takımın üst koridoru, nişancısını ve koç ekibini değiştirdiğini duyurdu.

DAMWON KIA’ya Yeni Kanlar Canna & Deft

  • Kariyerine 2019’da o zaman ki adıyla SKT T1’de başlayan oyuncunun kısa sürede yıldızı parladı. T1 hanedanlığında kısa sürede as kadroya yükselen oyuncu 2021 yılının sonunda Nongshim Red Force’ye transfer oldu. NS’de beklediğini bulamayan Canna, önümüzdeki sezon için Nuguri ve Burdol’dan boşalan üst koridoru DWG için üstlendi.
  • Deneyimli oyuncu Deft kariyerine 2013’te MVP Blue’da başladı. Yıllarca oynadığı rolün en başarılı isimleri arasında gösterilen oyuncu bugüne kadar 1 Dünya Şampiyonluğu, 1 MSI Şampiyonluğu ve pek çok lig mevsim kupası kazandı. Bu sene için emekliye ayrılması beklenen oyuncu DWG ile anlaşarak hayranlarını sevindirdi.

Acorn & GorillA

Kasım 2019’dan beri KT Rolster‘ın koçluğunu üstlenen Acorn, önümüzdeki sezon için DWG’nin yolunu tutan bir başka isim oldu. KT Rolster geçtiğimiz sezonda Dünya Şampiyonası’na katılamayan koçun DAMWON KIA ile olan uyumu merak konusu olacak.

Profesyonel oyunculuğu 2020 yılında bırakan GorillA, kariyerine yorumcu olarak devam etti. Oyuncu ilk koçluk tecrübesini DWG bünyesinde Acorn ile birlikte yaşayacak.

DAMWON KIA ve LCK

DAMWON KIA, önceki ismiyle DAMWON Gaming 2017 Mayıs ayında MiraGe Gaming oyuncuları ile sözleşme imzalayarak League of Legends mücadelelerine başladı. MiraGe Gaming kadrosu o günlerde Challenger sahnesine yeni yükselmişlerdi.

Parang, Crush, TRY, BeryL ve Hoit beşlisiyle mücadele eden takım 2017 yılında playoff dışında kaldı. Ünlü oyuncu BeryL o dönem ADC pozisyonundaydı. 2018 senesinde support rolüne geçen BeryL, LCK 2019 Regional Finals, LCK 2020 Summer Playoffs, 2020 Worlds, 2020 Kespa Cup, LCK 2021 Spring Playoffs ve LCK 2021 Summer Playoffs’da takımıyla birlikte şampiyonluklar kazandı.

Takımın değişmeyen yıldızı: ShowMaker

Damwon Gaming’de ilk olarak 2017 yılında KeSPA Cup’ta mücadele eden ShowMaker o günden beri takımın orta koridor rolünü başka kimseye kaptırmadı. Takımıyla birlikte onlarca şampiyonluk kazanan başarılı oyuncu şimdiden takımın efsanesi olduğunu kanıtladı.

 

administrator
çok oynar bazen yazar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir