fut esports mix

FUT Esports League of Legends Takımı Kuracak Mı?

Fenerbahçe Espor ve Galatasaray Espor‘un League of Legends arenasından çekilmesiyle birlikte FUT Esports League of Legends takımı kurarak Şampiyonluk Ligi‘ne dahil olabilir.

FUT Esports League of Legends Takımı Kuracak Mı?

League of Legends rekabetçi arenası geçtiğimiz haftalarda büyük değişikliklere sahne olmuştu. Önce lig sistemi tamemen değişmiş, sonra ise Şampiyonluk Ligi’nin iki büyük ismi Fenerbahçe Espor ve Galatasaray Espor ligden çekildiklerini açıklamıştı. Üst üste gelen bu değişiklikler ve ligde boşalan iki takımlık yer espor takipçilerinin aklında soru işaretleri uyandırdı.

Çoğu taraftar zaten bu gelişmelerin öncesinde de VALORANT‘ta büyük başarılar elde etmiş olan BBL Esports ve FUT Esports‘un League of Legends arenasına giriş yapmasını istiyordu. Ligde iki takımlık yer açılmasının ardından taraftarın bu takımlara olan baskısı daha da arttı. Ayrıca Türk espor basını da bu takımların Şampiyonluk Ligi’ne dahil olup olmayacağı konusunda haberler yaptı ve söylentileri paylaştı.

23 Kasım’da Esporin, FUT Esports kurucu ortaklarından Cesur Sünnetçioğlu‘na yönelttiği League of Legends takımı hakkındaki soruya aldığı cevabı paylaştı. Buna göre FUT Esports, League of Legends arenasına girmeyi hala değerlendiriyordu. Fakat günün ilerleyen saatlerinde FUT Esports’un resmi Twitter hesabı bu tweeti alıntılayarak “Kaynak?” yazdı.

Çoğu taraftar olayı anlamlandıramazken takımın kurucusu Cesur Sünnetçioğlu ve takımın Genel Menajeri Baki Can Kadıoğlu FUT Esports’un tweetinin altında mizah içerikli paylaşımlar yaptılar. Esporin kurucusu Christopher Leo Willekens ve Esporin ekibinden Ege Karıksız da olayla ilgili alıntı tweet’in altında paylaşım yaptılar.

FUT Esports’un Şampiyonluk Ligi’ne dahil olup olmayacağı henüz net olarak belli değil. Herhangi bir takımın Fenerbahçe Espor ve Galatasaray Espor’dan boşalan yeri doldurmaması durumunda Riot Games’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara göre lig 8 takımla da devam edebilir. Fakat BBL Esports ve FUT Esports gibi takımların Şampiyonluk Ligi’ne dahil olması rekabeti artıracaktır.

League of Legends EMEA bölgesinde değişen lig sistemini buradan öğrenebilirsiniz.

administrator
22 yaşında, Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları 4. sınıf öğrencisi. Doğduğundan beri oyun oynuyor, hatırlayabildiğinden beri yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir