mix Overwatch

Overwatch League Çin’deki maçlarını iptal etti

Coronavirus sebebiyle Overwatch League önlemini aldı. 8 Şubat’ta başlayacak 3. sezonda Şubat ve Mart maçları Çin’de oynanmayacak.

Coronavirus salgını sebebiyle geçtiğimiz gün Guangzhou Charge’ın lig öncesini antrenmanını tamamlamak için Güney Kore’ye gittiğini sizlerle paylaşmıştık. Dün Shanhgai Dragons ekibi de önlem için tüm çalışan ve oyuncularla beraber Güney Kore’ye taşındıklarını açıkladı. Oyuncuların sağlığına çok değer verdiklerini belirten organizasyon geçici olarak Güney Kore’de olacaklarını duyurdu.

Bununla beraber dün, başka bir Çin organizasyonu olan Chengdu Hunters Çin’de kalacaklarını duyurdu. Twitter üzerinden uzun bir yazı paylaşan organizasyon endişelenen herkese minnettar olduğunu belirtti. Bununla beraber alınması gereken tüm önlemleri alarak antrenmanlarına Çin’de devam edeceklerini açıkladılar.

Bu üç takımın açıklamasından sonra Türkiye saati ile bu sabah 4 civarında Overwatch League resmi Twitter hesabından açıklamada bulundu. “Oyuncuların, taraftarların ve çalışanların güvenliği ve sağlıklarını korumak için Şubat ve Mart ayında Çin’de düzenlenecek Overwatch League maçlarımızı iptal etmeye karar verdik. Umarız taraftarlarımız mutlu ve güvenli bir Çin Yeni Yılı geçirirler. Ve bu sezonun ilerleyen dönemlerinde Çin’de maçlar oynamak için hala çok heyecanlıyız. Maçların nerede ve ne zaman oynanacağıyla ilgili daha çok bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Desteğiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz.”
Böylelikle Overwatch League ilk iki ayı Çin’de oynanmayacak. Virüsün durumuna göre en uygun zamanda muhtemelen lig yine bir ya da iki ay Çin’de oynanacaktır. Umarız Coronavirus salgını en kısa sürede çözülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir