mix PUBG PUBG Haberleri

SMF Clan ve Protality Elemelerinde Hile İddaları

Protality Season 6 Açık Elemeler A Grubu, deprem sebebiyle 24.02.2023’e ertelenmişti fakat o akşam yaşananlar sıradan bir Açık Eleme süreci değildi. Günün ikinci karşılaşmasından sonra maçlara ve yayına bir ara verildi ve olaylar bu noktada başladı. O sırada grubun birincisi olan SMF Clan turnuvadan çıkartıldı ve lobi remake’e götürüldü. SMF Clan oyuncuları turnuvadan neden men edildiklerine dair bir kanıt beklerken turnuva yönetimi, kendilerine mail ile ulaşılacağını söyleyerek açık eleme sürecini takımı men ederek devam ettirdi.  SMF Clan ise durumu kendi açılarından anlattıkları bir video yayınladı: SMF Clan Protality Ban

Açıklamaya göre olası şüpheli olan oyuncu Arabistan’da yaşıyordu ve oyunu ping, paket kaybı (packetloss) sorunları ile oynuyordu. Videodan sonra SMF Clan‘ın 5mid’e ulaşmasıyla 5mid olarak onlara söz hakkı vermenin doğru olan olduğunu düşündük.

SMF Clan Oyuncusunun Yayınlanması İçin Tarafımıza İlettiği Ve Durumu Kendi Açılarından Anlattıkları Yazı:

Öncelikle merhabalar, ismim Hüseyin. Ben 4 senedir PUBG oynayan ve yarı profesyonel düzeyde turnuvalara katılan bir gencim. Mesleğim öğretmenlik, işimden arda kalan vakitte mücadeleci ruhumu bu platformda sergilemek istedim. Yakın zamanda amatör bir takım kurduk. PUBG turnuvalarına katıldık ve TESFED 2022 PUBG Şampiyonu olduk. Esports360’ın düzenlediği “Protality S6” turnuvasına katılım sağladık. Açık elemelerde 2.maçın sonunda 37 puana ulaşmıştık daha sonra olanlar oldu. Bize bilgi verilmeden, kanıt olmadan turnuvadan diskalifiye edildik. 20+ saat geçmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmadı. Bütün çabalarımıza rağmen geri dönüş olmadı. Turnuvadan haksız yere elenmemizin ötesinde Türkiye ve EMEA bölgesinde nicklerimizi ve takımımızın adı kirlendi. Bu sürecte kendimizi tabi ki çok kötü hissediyoruz ve olanları anlamaya çalışıyoruz. En önemlisi de yakında yapılacak PEC turnuvasına katılamayacak olmamız, gerçekten çok üzgünüz, emeklerimizin boşa gittiğini ve bize çok ağır bir şekilde haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Turnuva içindeki turnuva hakemleri ve turnuvayı organize eden “solidmemo” nickli admin arkadaşımızdan hiçbir şekilde dönüt ve bilgi alamadık. Bu olayların arkasında bir şeyler döndüğünü düşünüyoruz. Bizi “Hile” kategorisinde bu şekilde itibarsızlaştırdıkları için önümüzdeki süreçte dava yoluna gideceğiz.

Protality | SMF Clan Logosu
Protality | SMF Clan Logosu

Gelen yazının ardından SMF Clan oyuncularının açıklama videosundaki klipleri kendilerinden isteyerek PUBG’de ciddi kariyerleri olan kişilere sorduk ve cevaplarını derledik.

PUBG’de Önde Gelen Profesyonel Oyuncuların Yorumları:

  • SIXMO

Team Ready ve Digital Athletics’de oyunculuk, Digital Athletics ve BBL Esports’da koçluk kariyeri bulunan Türkiye’nin PUBG adına önemli isimlerinden SIXMO’ya bahsi geçen olayla ilgili klipleri izlettik ve yorumlarını aldık. SIXMO olayla ilgili ;

” Kliplerde şüpheli hiçbir durum görmedim. Zaten klipler replay kaydı ve bu kayıtlardan anlamak zor oluyor.  Bu gibi durumları bir süre takip etmek gerekiyor. Oyunun tüm kaydını incelemek lazım bir sonuca varmak için ama sadece bu pozisyonlar için konuşmak gerekirse şüpheli bir durum görmedim ” dedi.

  • ABeatifulDeath

Team Ready ve Digital Athletics’de oyunculuk kariyeri bulunan, yaptığı turnuva yayınları ile binlerin izlediği sevilen yayıncı ve oyuncu ABeatifulDeath sizler için klipleri izledi ve değerlendirdi.

ABeatifulDeath;

” İlk bakışta macro var gibi geliyor. Mermiler 3’er 3’er gidiyor. Tabiiki bu internet probleminden veya paket kaybından da kaynaklanıyor olabilir. Oyuncunun ekranından tamamını izlemek lazım ” dedi.

  • Bambaki

PEL Kick Off’da Digital Athletics ile ESL PUBG Masters 2021 Europe Summer’da ise Papara SuperMassive ile oyunculuk deneyimi bulunan, Pcific Espor’da aktif PUBG koçluğu yapan Bambaki’ye klipleri izlettik ve yorumlarını aldık. Bambaki olayla ilgili;

” Paket kaybı olduğu çok bariz. Türkiye’de de bu tarz sıkıntılar yaşayan oyuncular var. Bilerek mi yapıyorlar, bu bir açık ve bu açıktan mı faydalanıyorlar bilemiyorum. O an gerçekten bir internet problemi yaşıyor da olabilir, bu açığı kullanıyor da olabilir. Paket kaybından faydalanıp faydalanmadığını bilemeyiz. Bu görüntülerden kesin bir sonuç çıkaramam ” dedi.

Son Durum:

Kliplerin maç tekrarından yani replayden alınmasının işleri zorlaştırdığı kesin. Bundan sonraki süreç için SMF Clan, neyden suçlandıklarına dair kanıtlarla bir mail bekliyor ve gerektiği durumda hukuk yollarına başvurmak için hazırlanıyorken diğer yanda Protality ekibi, takımı yollayacakları maillere yönlendiriyor.

Protality Season 6 İlk Gün Haberimiz: Protality Season 6 Upper Bracket İlk Gün Sonuçları!

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir