mix Oyun

The Last of Us Oyunu Nasıl Bitiyor?

The Last of Us video oyununun nasıl bittiğini merak ediyorsanız, sizin için açıklayabiliriz. HBO’nun The Last of Us dizisi şu anda tam bir fenomen. 2023’ün HBO’nun ilk büyük gösterisi ve tüm zamanların en büyük şovlarından biri. Ağın önümüzdeki aylarda yolda bir sürü harika şovu olsa da, harika yazım ve yıldız performansları sayesinde bu yılın ödül sezonunda The Last of Us’un sık sık karşımıza çıkacağı muhtemel görünüyor. İzlemesi tam bir keyif, ama birçoğunuzun bildiği gibi, bu PlayStation serisi ile başladı.

The Last of Us, 2013 yılında PS3 için piyasaya sürüldü ve yıllar boyunca PS4 ve PS5 için yeniden piyasaya sürüldü ve asla cazibesini kaybetmedi. Hikaye, oyunlardaki en iyi hikayelerden biri olarak sık sık övgü alır ve bu da uyarlama için çok doğal bir uyum sağlar. O kadar sinematik ki, bazı ayarlamalar gerektirse de, canlı aksiyon için büyük ölçüde sadık bir şekilde anlatılabilir. Hayranlar fark etti ki, orada en sadık oyun uyarlamalarından biri. Bununla birlikte, ilk oyunun sonu oldukça ayrıştırıcı ve şovu izleyen hayranlar oyunla nasıl farklılaştığını/karşılaştığını bilmek isteyeceklerdir. İşte bilmeniz gerekenler.

The Last of Us oyunundan ekran görüntüsüdür.

Video Oyunu Nasıl Sonlanıyor?

Ellie ve Joel’in kış aylarında bir grup yamyamla karşılaşmasının ardından, oyunda ilkbahara bir zaman atlaması yapılıyor ve Utah’taki Firefly hastanesine yaklaşıyorlar. Hava artık daha sıcak, güneş parlıyor, oyunun göründüğü en güzel hava. Joel biraz daha neşeli, Ellie ile bağlantı kurmak için elinden geleni yapıyor ve hiçbir şeyi saklamıyor. Onunla olan bağı sağlamlaşmış ve ilişkileri büyük ölçüde oldukça güçlü sayılabilir. Ancak, Ellie onları buraya getiren her şey yüzünden hala travma yaşıyor. Daha az konuşkan ve hatta Joel’den fiziksel olarak biraz uzak. Joel onun ruh halini düzeltmeye çalışsa da Ellie o anda pek hazır değildir.

Şehirde ilerlerken sonunda vahşi zürafalara rastlarlar ve bu da Ellie’nin ruh halini hemen yükseltir. Yolculukları boyunca yaşadıkları onca dehşetten sonra Ellie bir başka korkunç şeyle değil, bu dünyanın sunduğu gerçek güzelliklerle karşılaşır. Bu kurtarılmaya değer bir şeydir. Sonunda Joel ve Ellie pusuya düşürülür ve bayıltılır. Joel bir hastanede uyanır ve Ellie yanında değildir. Onun yerine Marlene onu karşılar ve Joel’e Ellie’nin ameliyata hazırlandığını söyler. İçindeki cordyceps mutasyona uğramaya başlamıştır ve bu da bağışıklığını açıklamaktadır. Bir kez çıkarıldığında, bir aşı mümkün olacaktır. Joel ameliyat sırasında Ellie’nin beyninin kesilerek açılacağını ve bu sırada Ellie’nin öleceğini fark eder.

Marlene, Joel’i bir Ateşböceği eşliğinde hastaneden çıkartır. Onu öldürmeden önce Ellie’nin nerede tutulduğuna dair bazı bilgiler sızdırmayı başarır. Daha sonra hastanede ilerlerken tonlarca Ateşböceğini biçer ve kaosun eksik olmamasına neden olur. Ceset sayısı yüksek ve verilen zarar ölçülemez. Sırf Joel kızı gibi bir figürü tekrar kaybetmek zorunda kalmasın diye pek çok can alınmaktadır.

Joel sonunda Ellie’nin bulunduğu ameliyathaneye girer, Ellie baygındır ve çeşitli makinelere bağlanmıştır. Bir cerrah Joel’e neşterini çıkarır ve Joel’in ölmesine neden olur. Oyuncunun isterse odadaki diğer hemşireleri/cerrahları öldürmesine de izin verilir, ancak bu isteğe bağlıdır. Joel daha sonra Ellie’yi masadan alır ve alarmlar çalarken hastanenin içinde koşar. Ateşböcekleri peşlerine düşer ama Joel bir asansöre girip onları atlatmayı başarır.

Joel ve Ellie

Asansör, Marlene’in Joel’e silah çektiği bir otoparka varır. Ona durmasını söylemeye çalışır ve bir gün enfekte ya da insanlar tarafından öleceğini söyler. Joel’e bunu yapmak isteyeceğini söylemeye çalışır ama Joel Marlene’i öldürür. Joel daha sonra Ellie’yi Jackson’a geri götürür ve Ellie arabanın arkasında hala hastane önlüğüyle uyanır. Joel ona başka bağışıklığı olan insanlar olduğunu ve Ateşböcekleri’nin tedavi aramayı bıraktığını söyler.

Sonunda arabaları bozulur ve Jackson’a geri kalan yolu yürümek zorunda kalırlar. Oyuncu artık oyunun geri kalanında Ellie’nin kontrolündedir ve vahşi doğada Joel’i takip eder. Joel ona Sarah ve kendisinin gerçekten iyi arkadaş olabileceklerini söylerken Ellie büyük ölçüde sessiz kalır. Ellie onu durdurur ve Riley ile nasıl enfekte olduklarının hikayesini anlatır. Ona etrafındaki herkesin nasıl öldüğünü anlatmaya başlar, bu da onu hayatta kalanların suçluluk duygusuyla baş başa bırakmış gibi görünmektedir. Açıkça söylenmese de, muhtemelen bu kaybın bir hiç uğruna olmasını da istemiyordur… ve Joel ona çıktıkları yolculuğun çıkmaz bir sokak olduğunu söylemiştir.

Ellie, Joel’den Ateşböcekleri hakkında anlattığı her şeyin doğru olduğuna dair yemin etmesini ister. Joel bir saniyeden fazla tereddüt etmez ama Ellie’nin gözlerinin içine bakarak yemin eder. Gözlerinde en azından küçük bir şüphe varmış gibi görünse de, bunu gerçek olarak kabul etmekten başka seçeneği yoktur ve sadece “Tamam” diye cevap verir. Oyun siyaha kesilir ve jenerik başlar.

▶ The Last of Us Oyununda Ellie’yi Kim Oynuyor?

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir