mix Oyun

The Last of Us Oyununda Ellie’yi Kim Oynuyor?

The Last of Us oyun serisi, Naughty Dog’un hayran favorilerinden biri haline geldi. Ellie karakteri Ashley Johnson tarafından canlandırılmıştır. Oyunun çekici hikayesi ve temaları önemli olsa da, merkezdeki karakterler çekici olmasaydı bu önemli olmazdı. Video oyununda ve HBO TV dizisinde, Joel ve Ellie karakterleri merkezde yer alır. Pedro Pascal ve Bella Ramsey, hayranlarının sevdikleri karakterler olarak kabul edilirler, ancak karakterlerin hayatına başlangıç veren ve yakında TV’de parlayacak olan başka bir kişi vardır.

Çocukken bir oyuncu olarak kariyer yapmış olan Johnson, Growing Pains, Roseanne ve diğer şovlarda yer alarak hem kamera önünde hem de seslendirme rollerinde çok yönlü bir kariyere sahip olmuştur; Jumanji gibi popüler animasyon şovlarda ve Disney’in klasik çizgi filmlerinde yer aldı. Ashley Johnson’a hayranlar, The Last of Us’dan önce yayınlanan Marvel’ın The Avengers filminde küçük bir rolde yer aldığı için de tanıyabilirler.

2013 yılındaki The Last of Us oyununda, Johnson, Ellie için sesini ödünç verdi ve hareket yakalama sağladı. Onun yanında, Troy Baker, Joel olarak yer aldı. Performansı için, Johnson, 2013 BAFTA Oyun Ödülü’nü En İyi Performans için kazandı ve bir sonraki yıl The Last of Us: Left Behind DLC’sinde de ödülü aldı.

Johnson, orijinal oyun için PlayStation bloguyla yaptığı röportajda, Ellie’yi canlandırmak hakkında “çok tuhaf” dedi. “Bir karakterin seslendirmesini yaparken, sonra o kişinin senin beden hareketlerinle dolaştığını görürsen sen de tuhaf bulursun. Tuhaf ve heyecan verici. Çoğunlukla sadece bitmiş olmasından ve hikayenin nereye gittiğini bildiğim için insanların oynamasını sabırsızlıkla bekliyorum. İyi olacak!”

Johnson, HBO’nun dizisinin sezon finalinde özel ve biraz meta bir rol üstlenecek. Dizide, Johnson, Ellie’nin annesi Anna olarak yer alacak. Bu karakter daha önce video oyunlarında hiç görülmedi, bu yüzden hayranlar Johnson’ın sezon finalinde ekranda göründüğünde tamamen yeni ve heyecan verici bir şey bekleyebilirler.

Başka neler önerirsiniz?

HBO’nun popüler yeni dizisi The Last of Us’ın ilk sezonunda sadece bir bölüm kalmış durumda ve eğer uyarlandığı video oyununda olduğu gibi sonuçlanırsa, herkes sağ kalmayacak. 8. bölüm David ve grubuyla yüzleştikten sonra Salt Lake City’ye doğru yola devam edilebileceğini düşündürse de, Joel ve Ellie’nin macerası en büyük adımını atmak üzeredir. Peki The Last of Us sezon finalinde kimler ölecek? Muhtemelen hepimizin düşündüğünden çok fazla kişinin öleceğini tahmin ediyoruz.

▶ The Last of Us Sezon Finalinde Kim Ölecek?

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir