mix Oyun

The Last of Us Sezon Finalinde Kim Ölecek?

HBO’nun popüler yeni dizisi The Last of Us‘ın ilk sezonunda sadece bir bölüm kalmış durumda ve eğer uyarlandığı video oyununda olduğu gibi sonuçlanırsa, herkes sağ kalmayacak. 8. bölüm David ve grubuyla yüzleştikten sonra Salt Lake City’ye doğru yola devam edilebileceğini düşündürse de, Joel ve Ellie’nin macerası en büyük adımını atmak üzeredir. Peki The Last of Us sezon finalinde kimler ölecek? Muhtemelen hepimizin düşündüğünden çok fazla kişinin öleceğini tahmin ediyoruz.

Muhtemelen birçok Firefly ölecek. The Last of Us’ın tamamı, Ellie’nin bağışıklığını kullanarak bir tedavi yapmak için Firefly üssüne götürülmesiyle ilgilidir. Video oyunu oyuncuları bilir ki, Joel doktorun Ellie’nin hayatını sonlandırması gerektiğini fark edince, meseleyi kendi ellerine alır. Video oyunundaki seçimlerde, Joel rolündeki oyuncuların çok fazla insan öldürmesini gerektirmez, gizlilik oyunun önemli bir parçasıdır, ancak oyuncular isterse çok fazla kişiyi öldürebilirler. Muhtemelen TV dizisi de benzer bir yaklaşım izleyeceğini düşünüyoruz.

The Last of Us HBO’da yayınlanan dizinin sahnesinden kesittir.

Doktor Jerry Anderson

Doktor Jerry Anderson’un adı özellikle belirtilmese de, her iki video oyunu hayranları da doktorun bir ismi olduğunu ve hatta kendi ailesi olduğunu biliyor. Video oyunu içerisinde, oyuncuların doktoru öldürmesini gerektirmez, ancak doktor The Last of Us Part II’de önemli bir bulmacanın parçası haline gelir.

Marlene muhtemelen ölecek. Joel, Salt Lake City’den ayrılmadan önce, her şeyin başlamasına neden olan Marlene’i öldürür. Bu, video oyunlarındaki oyuncular için büyük bir etki yaratan önemli bir an ve ilk kez izleyenler için de aynı etkiyi yaratacağı tahmin ediliyor.

Başka neler önerebiliriz? Last of Us, oyun dünyası için çok önemli bir isim. Oyunun baş tasarımcısı olan Neil Druckmann’da öyle tabii ki. Bu iki isim de oyuncular tarafından sevilir ve saygı duyulur. En azından birkaç hafta öncesine kadar öyleydi. Şu anda ise, Last of Us’ın yeni oyununun aldığı kararlar yüzünden hem seri hem de Neil Druckmann oldukça ağır eleştirilere maruz kalıyor. Devamını okumak için Last of Us Part II Hikaye Analizi haberine göz atabilirsiniz.

▶ The Last of Us Oyunu Nasıl Bitiyor?

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir