mix VALORANT

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi 2. Hafta Sonuçları!

VCT Birlik Ligi 2023 2. Hafta 3. Gün seri özetleri ve maç sonuçlarını haberimizde bulabilirsiniz.

10 Takımın yer aldığı VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi 2.Hafta üçüncü gün ile beraber tamamlandı. Bugün 2 karşılaşma oynandı; günün ilk serisinde İstanbul Wildcats ve Galakticos karşı karşıya gelirken, günün ikinci serisinde Galatasaray Espor ve Parla Esports karşı karşıya geldi. Oynanan karşılaşmaların maç sonuçlarına ve istatistiklerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi 2023 2. Hafta 3. Gün Sonuçları

İstanbul Wildcats – Galakticos

İki takımın averajdaki durumu çok yakın olduğu için bu serinin sonucu kimin sıralamada daha üstte olacağını belirleyecekti. Serinin ilk haritası Haven‘dı. Haven haritasını seçen Galakticos kendi seçtikleri haritada mağlup olarak seride 1-0 geriye düştü ardından oynanan Icebox haritası ise İstanbul Wildcats‘in tercih ettiği haritaydı. Bu haritada maç boyunca toplamda üç uzatma oynandı buda ligin bu sezonundaki en çok uzatma oynanan harita olmasını sağladı. Haritayı Galakticos kazanarak seriyi 1-1’e getirdi. Serinin son haritası ise Ascent’di.


1. Harita = Haven

Haritanın Galakticos ekibinin seçimi olduğundan bahsetmiştik. İstatistiklere göre Haven, %50 kazanma oranıyla Galakticos‘un en iyi haritasıydı. İstanbul Wildcats içinse bu oran %40’dı. Ama oranlar bazen yanılabiliyorlar…
(Galakticos ve İstanbul Wildcats’in bütün official maçları yani önceki turnuvalardaki sonuçları da istatistiğe dahildir.)

Galakticos ekibinin seçtiği Haven haritasında ilk yarı 6-6 şeklinde berabere tamamlandı. Haritanın ikinci yarısında İstanbul Wildcats entryleri olan 7ssk7‘dan istediklerini alamasalarda saldırıda öne geçerek rakibinin seçtiği haritayı kazanmayı başardı. Bu şekilde seride durumu 1-0 yaptı.

Haven | IW vs GAL

 

2. Harita = Icebox

Kendi seçtiği haritadan mağlubiyet ile ayrılan Galakticos seriyi kaybetmek istemiyorsa bu haritayı kazanmak zorundaydı. Galakticos, savunma olarak başladığı haritanın ilk yarısını 8-4 skoru ile önde kapatmayı başardı. İkinci yarı ise işlerin işginç hale geldiği kısımdı. Galakticos saldırıya geçtikten sonra tabanca turunu ve üstünede bonusu kazanarak durumu 11-4‘e getirdi. Haritayı vermek istemeyen İstanbul Wildcats ise 16. turdan başlayan 8 turluk bir kazanma serisiyle geri dönüşe başladı. Üzerine gelen 3 uzatma serisiyle bu harita, ligin bu sezonunun en uzun haritası oldu. Uzatmalar sonucu ne mi oldu? Aşağıdakı videoya bakabilirsiniz.

Icebox | IW vs GAL


3. Harita = Ascent

Ascent‘i yani karar haritasını 13-9 kazanmayı başaran İstanbul Wildcats, ligin bu sezonundaki ilk galibiyetini seriyi 2-1 bitirerek almayı başardı.

Ascent | IW vs GAL

 

Parla Esports – Galatasaray Espor

Lige istediği gibi giremeyen 2 takımın arasında oynanan bu seride maçları uç uca kaybeden Parla Esports ve açılışını halen yapamamış olan Galatasaray Espor karşı karşıya geldi.
İlk harita olan Haven‘da Galatasaray Espor ilk yarıyı 7-5 önde kapatmayı başarırken ikinci yarının ilk roundunu yani tabanca turunu ve ardından gelen turu Parla Esports kazanarak durumu 7-7’ye getirmeyi başardı.

1.Harita = Haven

Galatasaray kendi tercihi olan ve savunma tarafında başladığı bu haritada ilk yarıyı 7-5 önde kapatmayı başardı. İkinci yarıda ise Parla Esports, tabanca turunu alarak 3 turluk bir kazanma serisiyle durumu 8-7 yaparak öne geçti. Ardından Galatasaray cevabını verdi ve kendi haritalarını 13-10 ile kazanmayı başararak seride 1-0 öne geçti.

Haven | GS vs PRL

2.Harita = Bind

Bu haritadan bahsederken bu turdan bahsetmezsek olmaz. Galatasaray’ın 2. haritaya harika bir başlangıç yapmasını sağlayan roundu gelin izleyelim.

Haven | GS vs PRL

Bu iyi açılışın cevabı Parla Esports‘dan gecikmedi ve Parla Esports haritanın geri kalanı boyunca Galatasaray‘ın sadece 5 round almasına izin verdi. Bu sonuçla beraber kendi seçtiği haritayı 13-8 kazanan Parla Esports seriyi 1-1 yaparak eşitledi.

3.Harita = Fracture

Serinin son haritası ve karar haritası olan Fracture‘da Parla Esports haritanın ilk yarısında 9-3 başladı ve ikinci yarıda da tabancı turunu da alarak haritadaki önderliğini kamçıladı haritayı 13-5, seriyi ise 2-1 şeklinde kazanmayı başardı.

Fracture | GS vs PRL

Parla Esports – Galatasaray Esports karşılaşmasının sonuçlanmasıyla beraber VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi 2.Hafta bitti.
2.Hafta sonucunda oluşan puan durumu ise şu şekilde:

2. Hafta Puan Durumu

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi 2.Hafta’daki diğer günlerin özetleri için:

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir