Göz atmak isteyebileceğiniz 6 Hack 'n' Slash oyun Liste

Göz atmak isteyebileceğiniz 6 Hack ‘n’ Slash oyun

Liste günü geldi gençler. Sizler için bir kez daha haftanın konusu ile ilgili 6 adet oyun seçtim. Bu hafta göz atacağımız oyun türü Hack ’n’ Slash olacak.

Her listede yaptığım gibi bu listede de size haftanın konusu hakkında ufak bir bilgilendirme yapacağım. Hack ’n’ Slash hakkındaki ayrıntılı yazımız yarın yayımlanacak olan Oyun 101 bölümünde sizlerle beraber olacak.

Aksiyon-RPG türünün bir alt türü olan bu janra, rol ağırlıklı oyunlara bir tepki verircesine işin aksiyon kısmına odaklanan yapımlara ev sahipliği yapar. Hack ’n’ Slash tarzındaki oyunlar sizi hikaye ile çok fazla yormadan önünüze çıkan düşmanları farklı şekillerde kesip biçmenizi isteyen yapımlardır. Bazı yerlerde Diablovari denilen bu tür son zamanlarda bir janra olmaktan çok birçok oyunun barındırdığı bir özellik haline gelmiştir. Kısaca kafanızı yormadan düşman kestiğiniz oyunlardır.

Hazırsanız oyunlara geçelim.

1. NieR: Automata

Daha önce “Göz atmak isteyebileceğiniz 6 JRPG oyun” listemizde de kendisine yer verdiğimiz NieR:Automata, çıkış yaptığı 2017 yılının en iyi oyunlarından birisiydi. Halen daha görselliği ve mekaniği ile oyuncuları etkilemeyi başaran yapım aynı zamanda oldukça zengin bir hikayeye sahip.

Biliyorum, Hack ’n’ Slash oyunlar hikayeye fazla kafa yormaz dememin üzerinden sadece birkaç saniye geçti ama bu oyundan zevk almak için hikayenin içine girmenize gerek yok. Sadece önünüze çıkan yaratıklarla savaşarak bile verdiğiniz paranın hakkını misliyle geri alabilirsiniz.

Bu yapımın Steam fiyatı 133 Türk Lirası.

2. Hellblade: Seuna’s Sacrifice

  Ninja Theory’nin, çıktığı yıl büyük ses getiren oyunu Hellblade: Seuna’s Sacrifice da bu listede yerini alıyor. Erkek arkadaşını ölümden döndürmek için bir maceraya çıkan ana karakterimiz bu yolda türlü türlü canavarlarla mücadele etmek zorunda kalıyor.

Listedeki diğer oyunlardan daha gerçekçi bir oynanışa sahip olan bu yapım özellikle kullandığı ses efektleri ile övgüleri toplamıştı. Yine de alacak olanlara bir uyarıda bulunalım. Sadece oynanış için bu yapımı satın alacaksanız oynarken bir noktadan sonra sıkılabilirsiniz. Hellblade, listedeki diğer oyunlara göre çok daha düşük bütçeli olduğu için dövüş mekaniği oldukça sınırlı.

Bu yapımın Steam fiyatı ise 49 Türk Lirası.

3. Bayonetta

Oyun kültürüne aşina olan insanlar arasında Hack ’n’ Slash ile ilgili bir sohbet yapılıyorsa o sohbetin bir kısmında kesinlikle Bayonetta konuşulur.

Kimilerine göre türünün en iyi örneği olan bu yapım 2009 yılında çıkışını gerçekleştirdi. Sunduğu oynanış bolluğu ile birçok insanı kendine hayran bırakırken sunduğu yetişkin içerikli görselliği aynı sayıda kişinin tepkisine yol açtı.

PlatinumGames’in geliştirdiği Bayonetta’nın Steam fiyatı 60 Türk Lirası.

4. Devil May Cry 5

Geçtiğimiz sene çıkışını gerçekleştiren, Devil May Cry serisinin son oyunu, Devil May Cry 5 için bolca güzel söz sarf edildi. Oyunun farklı bölümlerinde 3 farklı karakter ile oynamamıza izin veren yapım doyurucu savaş mekaniklerine ve tatmin edici bir kombo sistemine sahip. Her ne kadar hikayesi klişeden hallice ve plot şaşırtmaktan uzak olsa da sonuçta oyunun bize vadettikleri bunlar değil.

Devil May Cry 5’in Steam fiyatı 179 Türk Lirası.

5. Hades

Bu sefer gözümüzü milyon dolarlık şirketlerden uzaklaştırıp başarılı bir bağımsız yapımcıya çeviriyoruz. Daha önce Bastion, Transistor ve Pyre gibi başarılı yapımlara imza atmış Supergiant Games’in son oyunu Hades, listemizin beşinci üyesi.

Henüz erken erişim aşamasında olan oyun şimdiden güzel geri dönüşler almaya başladı. Kullandığı renk paleti, müzikleri ve oynanışı ile göz atmanızda fayda olan bir Hack ’n’ Slash oyunu.

Kendisinin Steam fiyatı 40 Türk Lirası.

6. Path of Exile

Diablo ekolünün belki de en başarılı temsilcilerinden birisi olan Path of Exile’ı bu listeye eklemeseydim içim rahat etmezdi. Grinding Gear Games tarafından 2013 yılında piyasaya sürülen bu yapım çıktığı seneden beri gelişmeye ve güncellenmeye devam ediyor. İster tek başınıza ister arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz Path of Exile’ın sizden herhangi bir ücret talebi yok. Oyun tamamen bedava.

Yarın, bu türün derinliklerine ineceğimi “Oyun 101: Hack ’n’ Slash Nedir?” yazısı sizlerle olacak. O zamana kadar isterseniz şu listeye de göz atabilirsiniz: “Göz atmak isteyebileceğiniz 6 Sandbox oyun

 

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir