mix Röportaj VALORANT

5mid Özel: Fire Flux Esports VALORANT Menajeri “Mehmet Yetgin” Röportajı

Ülkemizin başarılı takımlarından Fire Flux Esports VALORANT Menajeri Mehmet Yetgin ile 5mid’e özel röportaj gerçekleştirdik.

  • As kadroda 5 tane yıldız oyuncuya sahipsiniz. Bu oyuncuların avantajları ve dezavantajlarından bahsedebilir misiniz?

Koç ekibimiz, birleşmenin ardından birbirinden yetenekli oyuncularımız arasından kafalarındaki oyun planına en uygun isimlerle devam etme kararı aldı. Dışarıdan bakıldığında kısa vadede uyum problemi veya iletişimde yaşanabilecek muhtemel sıkıntılar bir dezavantaj gibi düşünülebilir ancak bu uyum sürecini oyuncularımız kısa sürede aştı diyebilirim gönül rahatlığıyla. Wo0t ve yetujey geçtiğimiz splitte kendilerini kanıtladılar. sociablEE’in geçtiğimiz dönemde bu 2 oyuncuyla oynamış olması da dezavantajları minimum seviyede yaşamamızı sağlıyor. Ayrıca böyle bir kadronun oluşabilecek dezavantajları kendi lehine çevirebilecek güçte olduğunu düşünüyorum. En kısa sürede en iyi oyunumuzu oynayacağımıza inanıyorum

  • Game Changers kadrosu kurmayı planlıyor musunuz?

İlerleyen zamanlarda fırsat ve imkanlar el verirse düşünülebilir ancak kısa vadede GC kadrosu kurma planımız bulunmuyor.

  • Fire Flux Esports ile birleştiniz, sizi buna iten sebep neydi?

Espor son yıllarda da gördüğümüz üzere büyümeye ve gelişmeye açık bir sektör. Biz de Parla Esports adıyla kısa sürede güzel işler ortaya koyduk ancak bu sektörde uzun yıllar yer almak için sürdürülebilir bir sisteme sahip olmak gerekiyor. Sürdürülebilirlik için de sportif başarı, finansal güç veya sayabileceğimiz diğer etmenler tek başına yeterli olmuyor maalesef. Kısa vadeli hedeflerimiz ve içinde bulunduğumuz ekosistem göz önünde bulundurulduğunda ise bu denli geniş çaplı bir birleşme-ortaklık gerektiği aşikardı. Yaptığımız görüşmeler ve anlaşmalar kapsamında da bizimle ortak hedeflere sahip Fire Flux ile böyle bir iş birliğine imza atıldı. Bu birlikteliğin hepimiz için güzel sonuçları olur umarım.

  • Fire Flux Esports birlikte sıfırdan tasarlanmış yeni bir oyun planı üzerinde mi çalışıyorsunuz yoksa iki takımın da oyun stilini harmanlamak gibi bir planınız var mı?

İki seçenek için de net olarak konuşamam çünkü yeni bir kadroda bir araya gelen bu oyuncu grubu koç ekibinin de perspektifini değiştirebiliyor. İki takımın da eski kadrolarına uygun olman yeni şeyleri burada görebiliriz. Açıkçası bu durum bizi çok heyecanlandırıyor.

  • EMEA hakkında ne düşünüyorsun? Temsilcilerimiz nasıl performans sergiler?

EMEA bölgesinin diğer bölgelere karşı kalite farkı olduğunu düşünüyorum. Birbirinden iyi takımların mücadelelerini keyifle takip edeceğiz. Temsilcilerimiz de ilk maçlarında güzel performans sergilediler. İki temsilcimize de turnuvanın kalanında bol şans diliyorum.

  • 5 kişiden oluşan bir koç ekibine sahipsiniz. Bunun takım için avantajları ve dezavantajlarından bahsedebilir misiniz?

Birleşme sonrası en çok sorulan konulardan biri de koç ekibi oldu. Kolay kolay görülen bir durum değil bu kadar kalabalık bir koç ekibi ancak ekipte roller çok net bir şekilde belirlenmiş durumda. Bu durum da ekipteki herkesin işini kolaylaştırıyor ve güzel bir çalışma ortamı mevcut. Böyle bir oyuncu-koç ekibine aynı anda sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

5mid.com ekibi olarak Mehmet Yetgin’e teşekkür eder, Fire Flux Esports ailesine başarılar dileriz.

5mid Özel Röportaj Serisi:

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir