mix VALORANT

VALORANT Challengers TR: Birlik Ligi 2023 Panorama #2

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi 2023 sezonunun ikinci haftası tamamlandı. Haftanın kazanan takımlarını, en göze çarpan oyuncuları ve istatistiklerini derlediğimiz yazımız sizlerle.

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi İkinci Hafta Sonucunda Oluşan Puan Durumu
VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi İkinci Hafta Sonucunda Oluşan Puan Durumu

VALORANT Challengers TR: Birlik Ligi 2. Hafta’ya Genel Bakış:

  • İlk haftayıda zirvede kapatatan PAPARA SupperMassive, bu hafta oynadığı tek maçıda kazanarak bu haftada zirvedeki yerini korudu ve hatta averajını arttırarak yerini kamçıladı.

  • İlk haftada da ikinci sırada bulunan Fire Flux Esports ise bu hafta da genç düelist oyuncusu Wo0t‘un devleşmesi ile S2G karşısında oynadığı seriyi kazanarak sıralamadaki ikinciliğini korudu.

  • Ligin başlangıcında kağıt üzerindeki kadrosu yüzünden fazla şans verilmeyen Fenerbahçe Espor ise kazanma serisine devam etmekle kalmayıp averaj ile üçüncü sıraya yükseldi.

  • Ligin şampiyon adalaylarından IF Parla Esports ise aldıkları galibiyet ile beraber dördüncü sıraya yükseldi. Galatasaray karşısında çekişmeli bir seri geçiren Parla Esports, serinin ardından yapılan röportajda -yazımızın ileriki kısımlarında yer vereceğiz- iddalı açıklamalarda bulundu.

  • İstanbul Wildcats karşısında oynadığı seriyi 2-1 kazanmayı başaran Thunderbolts Gaming ise ikinci haftanın sonunda pozitif averaja ve beşinciliğe çıkmayı başardı.

  • İstanbul Wildcats, onlar için haftayı açan karşılaşma olan Thunderbolts Gaming karşısında 2-1 yenildikten sonra ikinci serileri olan Galakticos karşılaşmasından 2-1’lik galibiyet ile ayrılarak kendisini altıncı sıraya atmayı başardı.

  • İkinci haftada oynadığı iki seriden de mağlubiyet ile ayrılan Galakticos ise pozitif averajına ve sıralamadaki üçüncüğülüne veda ederek  yedinci sıraya geriledi.

  • IF Parla Esports karşısında oynadığı seride ilk haritayı kazanan ve ikinci haritayada iyi girmesine rağmen seriyi kaybeden Galatasaray Esports ise bu haftada da galibiyet ile tanışamadı. Negatif averajına rağmen averaj farkı ile sekizinci sıraya yükselmeyi başardı.

  • PUBG Mobile’da dünya şampiyonu olması ve VALORANT‘da kurduğu efsaneler kadrosu ile gündemde olan S2G Esports, geçen haftaya göre daha iyi bir oyun segilemesi rağmen bu haftada da galibiyet göremedi. Yedi hafta sürecek olan VALORANT Challangers TR: Birlik Ligi’nin üçüncü haftasına giderken dokuzuncu sırada bulunan S2G‘nin play-off potası şekillenene kadar toplarlanıp toparlanamayacağı merak konusu.

  • Yaptığı büyük yatırımla VALORANT sahnesine geri dönen ve Kapalı Elemeler ile lige çıkmayı başaran Digital Athletics‘de S2G ile aynı kaderi paylaştı.

 

PAPARA SupperMassive Liderliğine Devam Ediyor!

Bu hafta sadece bir maça çıkan Suppermassive liderliğini fark ile korumaya devam ediyor. Digital Athletics karşısında oynadıkları seride Burzyy hariç takımın tüm oyuncuları skor katkısında pozitifti. 7 Entry ve +28 skor katkısı ile serinin devleşen ismi takımın düelist oyuncusu Izzy oldu. Izzy, 2.40’lık K/D oranı ile istatistik liderliğine de devam ediyor.

Üçüncü haftaya geçiş:

Ligin yedi hafta süreceği göz önüne alındığında takımların özellikle de daha galibiyet yüzü görmemiş takımların bu haftadan itibaren oyunlarının bir kısmını göstermeleri gerekiyor. Gösteremedikleri ve dominasyonların devam ettiği bir seneryoda 1 yada 2 galibiyet ile play-off potasına giren takımlar görebiliriz.
Rekabetin kızışması için galibiyet görmemiş takımlar öncelikli olmak üzere Birlik Ligi‘nde mücadele eden tüm takımlara kalan haftalarda başarılar diliyoruz.

IF Parla Esports İGL’i jeyj7y’den iddalı sözler!

Galatasaray Esports mücadelesinin ardından verdiği röportajda VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi’nin sunucularından gelen sorulara cevap veren jeyj7y iddalı açıklamalarda bulundu.

  • Şu ana kadarki performansınızdan memnun musun?

Açık söyleyeyim; değilim. Ama kaybetsekde bizim için bir zararı olmayacağı için hiçbir sıkıntı yok. Çünkü İlk Split, sadece deneme bizim için. Ben kafamı tamamen Ascension’a adadım. İkinci Split’e. İlk Split benim için yok. Oynamış olmak için oynuyorum. Denemek istediklerimi deniyorum her maç farkı strateji, farklı default.
Hatalarımız, tamamen bunlardan dolayı gelişiyor. Pracc’da bir kere deneyip olduysa officialda da deniyoruz; oyuncuların tepkileri iyi olduğu içinde roundları veriyoruz.

 

VALORANT Birlik Ligi 2023 2. Hafta 1. Gün maç özetleri ve sonuçlarını burada bulabilirsiniz.

VALORANT Birlik Ligi 2023 2. Hafta 2. Gün maç özetleri ve sonuçlarını burada bulabilirsiniz.

VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi 2. Hafta Sonuçları!


VALORANT Challengers Türkiye: Birlik Ligi ile alakalı tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir