mmorpg Liste Oyun

2023 Yılında Çıkış Yapması Beklenen MMORPG Oyunları!

MMORPG oyunları asla gündemden düşmeyen eserler olarak adlandırılabilir. Oyuncuların özellikle farklı insanlarla kıyasıya rekabet ettiği bu oyunlar popülaritesini korumakta bir numara rolünü üstleniyor. Hadi sizlerle birlikte 2023 yılında çıkış yapması beklenen ve oyuncuları oldukça heyecanlandıran MMORPG oyunlarının bir listesini oluşturalım.

İlk sırada isminden sürekli söz ettirilen bir oyunla başlıyoruz.

The Quinfall

Geliştirici: Vawraek Technology
Yayın Tarihi: 2023
Platformlar: PC

Ocak 2021’de kurulan Vawraek Teknoloji, küresel izleyici kitlesine hitap etmek için devrimci, güvenilir ve yaratıcı fikirlere sahip olduğunu iddia ediyor. Vawraek, yeni oyunu Quinfall ile 2016km2 dünyanın en büyük MMORPG evrenini global izleyiciye sunacak. Yapımcılar önümüzdeki yıllarda daha önce hiç görülmemiş ölçekte bir Sandbox MMORPG dünyası yaratarak gerçek hayatı dijital dünyaya uyarlamayı hedefliyor.

Ashes of Creation

Geliştirici: Intrepid Studios
Yayın Tarihi: NA
Platformlar: PC

ashes of creation
Ashes of Creation’da oyuncuların aksiyonları oyun dünyasını etkileyecek.

Ashes of Creation oyuncularına gerçek bir dünyanın etkenlerini barındıran değişen ve gelişen bir evren sunmaktadır. Oyun Intrepid Stüdyo tarafından Unreal Engine 5 oyun motorunun sayesinde güzel grafiklere sahiptir. Hem deniz üzerinde hemde karada 1200km2 oluşmakta olan keşfedilebilir dünyaya sahiptir. Ashes of Creation toplamda 64 sınıf kombinasyonuyla gelişen ve dinamik bir dünya yapısını içermektedir.

ArchAge II

Geliştirici: Kakao Games
Yayın Tarihi: NA
Platformlar: PC

archeage 2
Archage serisinin ilk oyunu MMORPG severler tarafından oldukça beğenilmişti.

ArchAge II 2014 yılında piyasaya sürülen popüler oyunun devamı niteliğini taşımakta olan MMORPG oyunudur.

Unreal Engine 5’te geliştirileceğini duyulduktan sonra yayınlanan ilk resmi fragman videosunda grafiksel açısından çağ atladığını net bir şekilde görebiliyoruz. ArchAge II için birden fazla geliştirilme aşaması başlatıldı. Hatta bazı oyunları çıkış yapmasına rağmen yeterli güncelliği sahip olmadığından yeterli ilgiyi almamıştı. Kakao Games birlikte görsel yenilikle geliştirilecek oyunun gelişmelerini merakla bekleniyor.

Riot MMORPG

Geliştirici: Riot Games
Yayın Tarihi: NA
Platformlar: PC

riot mmorpg
Riot Games’in Runeterra evrenini genişletme çabaları son hızıyla devam ediyor.

Riot Games League of Legends ve Legends of Runeterra ile aynı evrenler içerisinde geçecek, bu oyunun yayınlanma tarihini bekleyen birçok hayran olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Aslında Legends of Runeterra, bu MMO oyunun detaylandırmak için büyük bir anahtar parçası oldu.

MMO hakkında henüz pek bir bilgi bulunmuyor. Ancak Riot’un daha önce MMO projelerinde çalışmış yetkin bir ekibi başına getirdiği biliniyor.

Soulframe

Geliştirici: Digital Extremes
Yayın Tarihi: NA
Platformlar: PC, Console

soulframe
Soulframe, oynaması ücretsiz Warframe’in geliştiricileri tarafınadan hazırlanıyor.

Soulframe son derece popüler MMO olarak adlandırılan Warframe’in arkasında olan Digital Extremes tarafından yakın zamanda duyurulan bir fantezi MMO oyunudur.

Soulframe henüz geliştirilme aşamasındadır. Digital Extremes tarafından yayınlanan ilk fragman videosu bakacak olursak hakkında konuşmak için çok erken olduğunu görebiliriz.

Thorne and Liberty

Geliştirici: NCSoft
Yayın Tarihi: 2023
Platformlar: PC

thorne and liberty
NCSOFT tarafından geliştirilen oyun başta Lineage’in devamı olarak planlansada sonrasında özgün bir oyun olarak duyuruldu.

Thorne and Liberty, Aion, Blade and Soul, Lineage 1 ve 2 gibi oyunların yapımını üstlenen NCSoft firması tarafından geliştirilen yeni bir MMO’dur. Onların yan kuruluşları üzerinden geliştirildikleri oyunlardan bahsedecek olursak City of Heroes, Wildstar ve Guild Wars 1 ve 2’yi ekleyebiliriz.

Thorne and Liberty başlangıçta Lineage serisinden bir oyun olarak geliştirilmeyi planlıyordu. NCSoft ancak geliştirme aşamasında yeni bir oyun hikayesi üzerinden ilerlemenin daha iyi olacağına karar kılmışlardır.

Başlangıçta 2022 sonlarına yakın piyasaya sürülmesi planlıyordu. Ertelenen tarihiyle birlikte 2023’te yayınlanmasına karar verildi.

Oyun dünyasından en güncel diğer haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir