League of Legends

LPL 2020 Bahar Mevsimi Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

Çin ligi LPL normal sezonunun sonuna gelmemizle birlikte Bahar Mevsimi Ödülleri’nin de kimlere gittiği belli oldu.

Mevsimin Çaylağı: ShiauC

ShiauC bu sezonu ligin yeni ekibi eStar forması altında geçirdi. Flash Wolves takımından gelen ShiauC’un adını, diğer tüm eStar oyuncularında olduğu gibi pek bilen yoktu. Ama eStar tüm herkesi şaşırtarak LPL gibi zorlu bir ligde 11-5 giderek dikkatleri üzerine topladı. Sezona 2-0 başlayan ve sonrasında FPX ve IG gibi devleri bile yenmeyi başararak sezona bomba gibi düşen eStar’ın bu başarısının büyük sebeplerinden biri de destek oyuncusu ShiauC’du.

Oyun başına 10.5 asist, dakikada 1.83 totem temizleme, %66.7 ilk kule katkısı, dakikada 2.7 görüş skoru istatistiklerine sahip olan Tayvanlı oyuncu ShiauC, bu alanların hepsinde rolünde 1. durumda!

Mevsimin En Değerli Oyuncusu: Kanavi

Lig 2.si JD Gaming’in ormancısı Kanavi, tüm beklentilerin üstüne koyarak Mevsimin MVP’si seçildi. Neredeyse Ormancı rolündeki tüm istatistiklerde 1. olan Kanavi, bu ödülü kazanmayı sonuna kadar hak etmişti.

Kanavi’nin takımıyla oynadığı 36 maçta 13 MVP ödülü, dakika başına 362 hasar, oyun sonunda ortalama 2469 altın farkı gibi istatistiklerde 1. oldu. 19 yaşındaki Koreli oyuncunun geçen sene yaşanan olaylardan çok etkilenmediği ortada.

Mevsimin En İyi Beşlisi

Mevsimin en iyi beşlisinde IG TheShy, JDG Kanavi, FPX Doinb, IG Puff, ES ShauC var.

Özellikle 2018 Dünya Şampiyonu Invictus Gaming’den iki oyuncunun burada olması dikkat çekiyor. Dünya Şampiyonu olduktan sonraki mevsimde 6. olup play-off’larda çeyrek finalde elenmesinden dolayı izleyicilerini büyük hayal kırıklığına uğratan IG, bu mevsimde ortalığı darmaduman etti. 16 maçta sadece eStar ve JD Gaming’e kaybeden ekipte Puff en çok merak uyandıran isimdi. Ne de olsa JackeyLove gibi bir oyuncunun yerini doldurmak kolay iş değil. Ama Puff mevsim boyunca kesinlikle sırıtmadı ve jürilerin de dikkatini çekmiş olacak ki Mevsimin En İyi Nişancısı seçilmiş.

Mevsimin En İyi İkinci Beşlisi

Mevsimin en iyi ikinci beşlisinin kadrosu FPX Gimgoon, FPX Tian, IG Rookie, EDG Hope, JDG LvMao şeklinde.

Bu kadroda da son Dünya Şampiyonu FunPlus Phoenix’ten 2 isim görüyoruz. Takımın kuruluşundan beri FPX’te bulunan tecrübeli üst koridor oyuncusu Gimgoon, TheShy’ın ardından en iyi 2. üst koridor oyuncusu seçildi. Geçen sene FPX’in Dünya Şampiyonluğu’nda çok büyük katkısı olan Tian ise yine bu kadroda bulunan isimlerden. Rookie’nin ise Doinb’nin ardında kalıp 2. en iyi orta koridor oyuncusu seçildiğini görüyoruz.

Mevsimin En İyi Üçüncü Beşlisi

Mevsimin üçüncü en iyi beşlisinde TES 369, LGD Peanut, TES Knight, ES Wink, FPX Crisp bulunuyor.

Mevsimin en iyi üçüncü beşlisinde Top Esports’tan 2 oyuncu bulunuyor. 11-5’lik skorla FPX’in ardından gelen takım yeniden yapılandığından beri ligde üst sıralarda bulunuyor. Uzun bir süredir takımda bulunan 369 mevsim boyunca güzel bir performans sergiledi. Knight da takımın en önemli oyuncularından biriydi. JackeyLove’un transfer olmasıyla birlikte TES aradığı her şeyi bulmuş gibi gözüküyor. Ayrıca Crisp de FPX’in bu listedeki son ve 4. oyuncusu oldu.

LPL’in lig aşaması bitti ve Mevsim Ödülleri sahiplerini buldu. Çin liginin play-off aşamasının ilk maçı eStar ve Team WE arasında olacak. Maç 22 Nisan 12:00’da oynanacak. Maçı twitch.tv/LPL‘den izleyebilirsiniz.

 

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir