Gündem

CNBC-e Ne Zaman Açılacak?

CNBC’e ne zaman açılacak? Yeni tarih belli oldu.

CNBC’e’nin ne zaman açılacağını merak eden kişiler için net tarih belli oldu. Pek çok seveni olan CNBE’nin hayranları, yakında kanallarına kavuşacak.

Türkiye’de televizyon izleyicileri, CNBC-e’nin yeniden yayın hayatına başlamasını büyük bir heyecanla bekliyor. Bir zamanların popüler ekonomi ve dizi kanalı olan CNBC-e, önemli bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Kanalın teknik hazırlıkları hız kesmeden devam ederken, yeni personel alımları ve planlamalar da sürüyor.

Kült dizileri Türk seyircisiyle buluşturan ve gündüzleri ekonomi yayınları ile piyasalara yön veren CNBC-e, 2015 yılında yayın hayatına ara vermişti. O zamandan bu yana seyircilerin merakla beklediği kanal, İlbak Holding tarafından yeniden hayata geçiriliyor.

CNBC’e ne zaman açılacak belli oldu

En çok merak edilen konu ise CNBC-e ne zaman açılacak? CNBC-e’nin Şubat veya Mart ayında izleyicilerle buluşması bekleniyor. Ayrıca, kanalın eski formatına sadık kalacağı ve sevilen dizilerin yanı sıra yeni içeriklerle de ekranlarda olacağı müjdelendi. Bu gelişme, hem dizi severlerin hem de ekonomiye ilgi duyanların heyecanını artırıyor. Yeniden ekranlara dönecek olan CNBC-e, Türkiye medya dünyasında önemli bir yere sahip olmaya aday görünüyor.

CNBC-e’de neler yayınlanacak?

CNBC-e, Türk televizyon tarihinde önemli bir yere sahip olan ve birçok kült yabancı diziyi Türk seyircisiyle buluşturan bir kanaldı. Ekonomi yayınları ile de gün içinde finans piyasalarını takip etmek isteyenlerin tercihiydi. Ancak, 6 Kasım 2015’te yayın hayatına ara veren bu kanal, yerini TLC Türkiye’ye bırakmıştı.

Şimdi, İlbak Holding’in elinde yeni bir döneme hazırlanan CNBC-e’de heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Teknik hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, kanal kadrosunu güçlendirmek için yeni alımlar yapılıyor ve görüşmeler devam ediyor.

NBC NBC International’ın Başkanı ve Genel Müdürü John Casey İlhak Holding’le yaptıkları işbirliğini şu sözlerle açıkladı:

Küresel bir marka olarak, yerel düzeyde iş haberleri, içgörüler ve analizler sunmanın öneminin farkındayız. İlbak Holding ile birlikte CNBC Türkiye’yi müjdelemekten ve CNBC’nin eşsiz ve dinamik içeriğini Türkiye’de yeniden izleyici kitleleriyle buluşturmaktan ötürü çok heyecanlıyız.

Aynı şekilde İlbak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat İlbak da bu işbirliği için şu açıklamayı yaptı:

CNBC’yi Türkiye’ye, Türkçe içeriğiyle geri getirmekten mutluluk duyuyoruz. CNBC Türkiye, taahhüt ettiğimiz eksiksiz, tarafsız, doğru bilgi ve haber içeriğiyle hiç şüphesiz ülkemizdeki iş piyasalarında çığır açacaktır. Türkiye, 85 milyonluk nüfusu ve büyüyen yatırımcı tabanıyla hareketli ve çok yönlü bir ekonomiye sahiptir. Amacımız, karar alma süreçlerini kolaylaştıracak gelişmiş bir bilgi akışı sağlamak ve Türkiye’deki iş dünyasının ve piyasaların tüm potansiyelini ortaya çıkarmaktır. CNBC Türkiye, izleyicilerinin sürekli değişen küresel iş ortamında bilinçli kararlar almalarına ve fırsatları yakalamalarına yardımcı olacaktır. Dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye’nin kalkınmasında da önemli bir rol oynayacağına yürekten inanıyorum. CNBC International ile yaptığımız bu güçlü ortaklık, Türk ekonomisinin gücünü ve dinamizmini de gösterecektir.

İzleyicilerin en çok merak ettiği soru ise CNBC-e’nin ne zaman yayına başlayacağı. Görünüşe göre, meraklı bekleyiş bir süre daha devam edecek. Planlar, kanalın Şubat veya Mart aylarında izleyiciyle buluşmasını öngörüyor.

CNBC’e ne zaman açılacak sorusuna Wikipedi’de de yanıt verilmiş durumda. Wikipedi’deki ilgili sayfaya buradan erişebilirsiniz.

Ayrıca, CNBC-e’nin eski popüler içeriklerinin de yeni dönemde yer alacağı müjdelendi. Bu, kanalın eski takipçileri için büyük bir haber. Yenilenen CNBC-e, aynı formatla eski ve yeni izleyicilerine hizmet vermeye devam edecek. Bu, televizyon dünyasında heyecan verici bir gelişme olarak kabul ediliyor.

CNBC-e, The Simpsons dahil pek çok efsanevi diziyi Türkiye’ye taşımıştı.

CNBC-e’de hangi diziler yayınlanıyordu?

CNBC-e, tüm dünyada büyük ilgi gören How I Met Your Mother, Breaking Bad, Dexter, Doctor Who, Prison Break ve Simpsons gibi dizileri Türk televizyonuna taşıyarak büyük bir ilgi toplamıştı. Yeni yayın döneminde nelerin yayınlanacağı tam net olmasa da yine dünyada ilgi toplayan kült dizilerin yayınlanması bekleniyor.

CNBC-e eski başarısına erişebilecek mi?

CNBC-e izleyicisi geri dönecek mi?

CNBC-e, Türkiye’de yayın hayatına son verdiğinde 2015 yılıydı ve henüz dijital platformlar bu kadar yaygın değildi. Dolayısıyla TV kanallarının izleyici kitlesi çok büyüktü. Şimdi ise durum tam tersine dönmüş durumda. Öte yandan How I Met Your Mother, Breaking Bad, Dexter, Doctor Who, Prison Break ve Simpsons gibi tüm diziler çeşitli platformlarda yayında. Yıllardır yayında olduğunu da düşünürsek, eski CNBC-e kitlesinin aynı içerikler için TV izlemeye geri dönüp dönmeyeceği ise henüz belirsiz.

CNBC-e’nin beklenen etkiyi yaratıp yaratmayacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.

5mid’den daha fazla haber için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir