Gündem

Ece Haskan’ın Saklambaç Adlı İlk Kişisel Sergisine Davetlisiniz!

Ece Haskan’ın Gözünden Masallar ve Oyunlar: ‘Saklambaç’ Sergisi Kapılarını Açıyor!

“Ece Haskan’ın ‘Saklambaç’ sergisi, sanatçının en yeni eserlerini ve ilk defa gösterilecek heykellerini bir araya getiriyor. Bu sergi, insan yaratıcılığının en eski örneklerinden olan oyunlar ve hikayeleri farklı biçimlerle izleyicilere sunuyor.”

''Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurt''
”Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurt”

Ece Haskan’ın ‘Saklambaç’ sergisinde, nesnel ve öznel algıları kendi deneyimleriyle birleştirerek gri alanlara renkli müdahaleler yapıyor. İroniyi kullanarak, özne ve nesne işlevlerini değiştirip, insan bedenini hiyerarşisiz nesnelerle bütünleştiriyor. Haskan, rahatsız edici ama aynı zamanda pozitif imgelerle insan yaratıcılığını bedensel bir ifadeyle aktarıyor ve izleyiciyi, günlük yaşamın ironik ve tutarsız hikayeleriyle yüzleştiriyor. Bu hikayeler, çoğulcu bir anlatımla zaman ve mekan algısını belirsizliklerle şekillendiriyor.

Sergideki eserler, özne ve nesne temsillerinin iç içe geçtiği zeminsiz kompozisyonlarla izleyici karşısına çıkıyor. Bu kompozisyonlar, nesnel bakış açısına karşı öznel deneyimler barındırıyor ve saklı, örtük bir tavır sergiliyor. Eserlerin anlamı, izleyicilerin öznel deneyimleri ve kültürel kodlarının etkileşimiyle ortaya çıkarken, tanıdık nesne ve özneler farklı deneyimlerle bütünleşerek yeni anlamlar arayan simgeler haline geliyor.

Gizemli Bir Sanat Yolculuğuna Çıkın!

''Kukla Tiyatrosu''
”Kukla Tiyatrosu”

Ece Haskan’ın “Saklambaç” sergisindeki eserler, “Çok Katmanlı Hikayeler” ve “Nesnelerin Deneyimi” başlıkları altında toplanıyor. “Çok Katmanlı Hikayeler” bölümünde, geleneksel masal ve hikayeler yeni biçimlerde ele alınarak, tanıdık anlatımları aşan çok katmanlı yapılar sunuluyor. “Nesnelerin Deneyimi” ise, günlük ya da imgesel nesnelerin beklenen işlevlerinin ötesine geçerek yeni deneyimler sunan kurgular içerir. Bu çalışmalar, nesne ve özne arasındaki karmaşık ilişkiyi ironi ve teşbih ile işleyerek, izleyiciyi günlük yaşamın çelişkileriyle yüzleştiren simgesel kompozisyonlara dönüşüyor.

Etkinlik Bilgileri:

Açılış Saati: 26 Nisan 18:00
Adres: Büyükdere 35: Firuzağa, Boğazkesen Cd. No:76/B, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Ece Haskan
Ece Haskan

Ece Haskan Kimdir?

1997’de İstanbul’da doğan sanatçı, 2010 yılında görsel sanatlara olan ilgisini keşfetti ve Mahir Güven atölyesinde eğitim aldı. Daha sonra Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde resim eğitimi aldı ve mezuniyetinin ardından 2015 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde öğrenim gördü. 2017 yılından itibaren freelance illüstratör ve tasarımcı olarak çalışmalarına devam eden sanatçı, aynı zamanda kişisel sanat ve NFT projeleri üzerinde de çalışmaktadır.


 

Ece Haskan’ın Bir Önceki Sergisi Olan ‘Uzak Yakın Vol.I’ Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın…

Administrator
Yenilikçi fikirlerle sektördeki standartları yükseltmeyi amaçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir