Gündem

Google, 25 Yıldır En Çok Aranan Dizileri Açıkladı: Bir Tane de Türk Dizisi Var

Google, 25 yılda en çok aranan dizileri açıkladı. Listede hangi Türk dizisi var?

Google, geçtiğimiz yıl 25. yılını kutladı. Bu nedenle 25 yıldır çeşitli konularda en çok aranan konuları da meraklılarıyla paylaştı. Konu başlıklarından biri de TV Dizileriydi.

Dünya genelinde 25 yıldır en çok aranan dizilere baktığımızda, İngilizce dilindeki dizilerin oldukça baskın olduğunu görebiliyoruz.

The Simpsons, Google’da en çok aranan dizi

The Simpsons, 25 yılın arama şampiyonu

Google’ın 25 yıllık arama verilerine bakıldığında, süreçte dünya genelinde en çok aranan TV dizisi The Simpsons oldu. Listede dikkat çeken bir diğer animasyonsa South Park oldu. The Simpsons, 25 yılın 18’inde ilk 5 sırada kendine yer bulurken, bunların 8 yılını ilk sırada geçirdi.

Lost’un Google aramaları da Lost’un finali gibi tatsız olmuş

Bir dönemin çılgınlığı: Lost

Belki de küresel çapta ilk dizi çılgınlığı diyebileceğimiz Lost ise, finali ile izleyicilerini üzmüştü. Bu final Google arama verilerine de yansımış durumda. Lost, 2005-2009 arası dönemde 5 yıl boyunda ilk 5 sırada kendine yer bulurken, sonrasında listede hiç yer almadı. Bu da dizinin bir anda yükselip çabuk unutulduğu anlamına geliyor.

Son yılların tartışmasız şampiyonu Game of Thrones

Son küresel dizi çılgınlığı: Game of Thrones

Game of Thrones, ilk yayınlandığı 2012 yılından 2023 yılına kadar, en çok aranan 5 dizi arasında kalmayı başardı. Final yapmasına rağmen hala Google’da aranıyor olması, dizinin yeni izleyiciler kazanmaya devam ettiğini gösteriyor. Game of Thrones, 6 yıl boyunca en çok aranan dizi ünvanını da elinde tutmayı başardı.

İngilizce olmayan ilk fenomen: Squid Game

Netflix’te yayınlandığı anda dünya çapında yüksek izlenme oranına ulaşan ve İngilizce olmadığı halde bu kadar izlenen ilk dizi olan Squid Game’in başarısı Google aramalarına da yansımış durumda. Kore yapımı olan bu dizi, Google aramalarında yer almasına karşın, yayınlandığı 2021 yılında çok aranmış ama sonra ilk 5’e girememiş. Bu durum dizinin kısa sürede kazandığı ilgiyi yine kısa sürede kaybettiği anlamına geliyor.

Google’ın 25 yıllık listesindeki tek Türk dizisi: Yalı Çapkını

Listedeki tek Türk Dizisi: Yalı Çapkını

Türkiye’de de oldukça ilgi gören Yalı Çapkını dizisi, Google’ın 2023 yılında en çok aranan dizileri listesinde 2. sırada yer alarak uluslararası başarısını da kanıtladı. Üstelik yeni yayınlanan ve çok ilgi gören The Last of Us dizisini de geride bırakmayı başardı. Yalı Çapkını disizi, 25 yıldır Google’da en çok arananlar listesine girmeyi başaran İngilizce harici ikinci dizi oldu. Diğeriyse yukarıda bahsettiğimiz Korece olan Squid Game dizisi. 2023’te Yalı Çapkını’nı geçen tek dizi ise Netflix yapımı olan Wednesday dizisi oldu.

Google’ın TV dizileri ve diğer alanlardaki 25 yıllık verilerini incelemek için bu linki ziyaret edebilirsiniz: trendstimecapsule.ue.r.appspot.com/#tv-shows

 

Peki Ya 2024’ün En Çok Beklenen Dizileri Hangileri?

Haberin Detayları ve Daha Fazlası İçin…

2024’ün En Çok Beklenen Dizileri Hangileri?

 

author
Yapay zeka ve teknolojik alandaki gelişmeleri takip edip, en önemli olanları 5mid'de paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir