Gündem VALORANT

VALORANT Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey | VCT 2024 Başlıyor!

VALORANT 2024: Küresel Ligler ve Etkinlikler

Katılan Takımlar

2023 sezonundaki başarıları sayesinde uluslararası liglere adını yazdıran ekiplerle beraber, her bir uluslararası ligden seçilen 11 takım, VALORANT Dünya Şampiyonluğu için sahaya çıkacak. VCT, yeni katılan dördüncü lig VCT Çin ile birlikte genişlemeye devam ediyor. Takımlar, Açılış Turnuvası’nda, iki uluslararası lig sezonunda ve iki Masters turnuvasında yarışarak Champions 2024’e ulaşmak için mücadele edecekler.

VALORANT Takımlar
VALORANT Takımlar

Başlangıç Turnuvası

Heyecanın İlk Adımı Şubat ayında düzenlenecek Başlangıç Turnuvası, iki takımı Masters Madrid turnuvasına taşıyacak. Geçen yıl, sezonu en iyi ekiplerin öne çıktığı bir turnuva ile açma fikri oldukça beğenildiği için, Başlangıç Turnuvası ve Masters’ı birbirine entegre ederek, takımların hem bölgesel hem de global düzeyde erken safhada yeteneklerini sergilemelerine olanak tanımayı hedefliyoruz.

Uluslararası Ligin Başlama Tarihleri

VCT Amerika Kıtası – 16 Şubat

VCT Pasifik – 17 Şubat

VCT EMEA – 20 Şubat

VCT Çin – 22 Şubat

VALORANT Grup Aşamaları
VALORANT Grup Aşamaları

Açılış Turnuvası Formatı ve Grup Aşaması:

11 takım üç farklı gruba yerleştirilecek.

İki grupta dört takım, kalan grupta ise üç takım olacak.

Her bölgenin Champions 2023 liderlik tablosunda tepeye yerleşmiş olan takımı bu üçlü grupta yer alacak ve bu takımlardan biri bay geçerek üst tura çıkacak.

Diğer 10 takım 2023 performanslarına göre havuzlara dağıtılıp kalan yuvalara yerleştirilecekler.

Grup karşılaşmaları çifte eleme formatında ve üç maçlık seriler şeklinde oynanacak.

Gruplarından lider çıkan üç takım doğrudan Playoff Aşaması’na yükselecek.

İkinciliğe yerleşen üç takım ise Ön Eleme Aşaması’na gidecek.

Ön Eleme Aşaması:

Grubunu ikinci sırada tamamlayan üç takım lig usulü formatta çarpışacak ve aralarından yalnızca tek bir takım Playoff Aşaması’na yükselebilecek.

Playoff Aşaması:

Dört takım tekli eleme formatındaki grupta mücadele edecek. Finale kalmayı başaran iki takım Masters Madrid’e gitmeye hak kazanacak.

Ön Eleme Aşaması’ndan gelen takım, Grup Aşaması’nda karşılaştığı takımla zıt gruplara yerleştirilecek.

Açılış Turnuvası şampiyonu Masters Madrid’de gruplara yerleştirilme konusunda tercihte bulunabilecek.

Sezon Formatı

Masters Madrid’in ardından Nisan ayından Mayıs başına kadar sürecek İlk Devre’de mücadele edilecek ve her ligden üst sıradaki üç takım, bir sonraki büyük etkinlik olan Masters Şanghay için yarışacak.

Masters Şanghay sonrası İkinci Devre başlayacak ve burada her bölgeden dört takım, VALORANT Champions’a yükselme fırsatı bulacak. İkinci Devre Playoff’ları sonucunda zafere ulaşan ekip Uluslararası Lig Şampiyonu unvanını alacak ve Champions’da bölgesinin en üst sıradan yer alacak. İkinci Devre Playoff’larında ilk üçe giren takımlar Champions’a doğrudan katılırken, bir ekip daha Şampiyona Puanları ile bu hakkı elde edecek.

2024 Sezonu boyunca, takımların gösterdikleri performans Şampiyona Puanları ile değerlendirilecek, böylece sezon genelinde istikrarlı başarı gösteren ekipler Champions’da mücadele etme şansını yakalayacak. Şampiyona Puanları şu şekilde işleyecek:

Bölgesel Başlangıç Turnuvası, Masters Madrid ve Masters Şanghay’da, ayrıca İlk ve İkinci Devre Playoff’larında zirveye çıkan ekipler üçer Şampiyona Puanı elde edecekler. Her iki Devrede alınan her bir zafer, takımlara birer puan olarak yansıyacak. Her takım, her bir Devrede on resmi maç yapacak. Her iki Devrenin playoff aşamalarında ilk iki sırayı kaparak doğrudan ikinci tura yükselen ekipler, bir maç az oynama avantajının yanı sıra ekstra bir puanın da sahibi olacaklar.

Kaynak: Riot Games

”Daha Fazla Habere Ulaşmak İçin Tıklayın.”

Administrator
Yenilikçi fikirlerle sektördeki standartları yükseltmeyi amaçlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir