League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Wildcard’a katılacak takımlar belli oluyor

Geçtiğimiz yıllara göre çekişmenin ve yüksek seviye oyunların çok daha fazla olduğu League of Legends profesyonel sahnesinde, tüm yıl boyunca beklenen etkinlik olan 2015 Dünya Şampiyonası’na kısa bir süre kala Wildcard takımları belli olmaya başladı. Şu anki sonuçlara göre paiN Gaming, Kaos Latin Gamers, Hard Random, The Chiefs eSports Club, Dark Passage ve DetonatioN FocusMe takımları 2015 Uluslararası Wildcard Turnuvası’na katılmaya hak kazandı. Turnuvaya katılacak son takım ise SEA sunucusunda şampiyonluğu elde eden takım olacak.

Katılımı kesinleşen takımların bu yolculuklarına başlarken ilk olarak temsilcimiz Dark Passage‘a bakalım. Beşiktaş’ın domine ettiği bir Kış Mevsimi’nden sonra kadro değişikliğine giden takım, ritmini bulmuş gibi gözüküyor. Elwind’in oyununu geliştirmesiyle DP oldukça sağlam bir üst koridora sahip olurken, cezası bittikten sonra sahalara geri dönen Naru’nun da performansı LCS seviyesinde. Türkiye Büyük Finali’nde Beşiktaş’ı 3-1 ile geçmeyi başaran DP, son dönemde sergilediği performans ile birlikte Türkiye’nin en iyi takımı olduğunu da gösterdi. Ülkemizin Wildcard turnuvalarında gösterdiği başarılardan dolayı takımdan bir beklenti oluşsa da, bu beklentinin DP’yi olumsuz etkileyeceğini düşünmek zor. Zira Dark Passage zaten şu anda ülkemizi Dünya Şampiyonası’nda temsil etmiş tek takım konumunda. Geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da Dünya Şampiyonası’na gitmesini beklediğimiz Dark Passage’ın diğer Wildcard takımlarına karşı çok fazla zorlanacağını düşünmüyoruz.

Turnuvaya katılmaya hak kazanan ilk takım ise Okyanusya sunucusundan The Chief eSports Club oldu. Bölgenin en köklü ve güçlü takımı olarak gösterilen Chief, finallerde ezeli rakibi Legacy’yi 3-1 yenerek şampiyon olmuştu. Uluslararası deneyimi bulunan takım, 2013 Wildcard turnuvasında Team Immunity adı altında 3. olurken, geçtiğimiz aylarda düzenlenen 2015 MSI Uluslar arası Wildcard Turnuvası’nda gruptan çıkamamıştı. Wildcard sunucuları arasında en güçlüleri arasında gösterilen Okyanusya’yı temsil edecek olan takımın performansı merakla bekleniyor.

Yeni kurulan ve gelişmekte olan Japonya sunucusunun temsilcisi ise DetonatioN FocusMe oldu. Sunucunun en güçlü takımı olarak gösterilen takım, finalde rakipleri Ozone Rampage’i 2-0 geriden gelerek 3-2 eledi ve Wildcard Turnuvası’na katılmaya hak kazandı. 2015 MSI Wildcard Turnuvası’nda da mücadele eden takım, gruplardan çıkamayarak 1-5 gibi kötü bir performans sergilemişti. Gelişen Japonya sunucusunu temsil edecek olan ekibin kanıtlayacak çok şeyi var.

Wildcard sunucuları arasında belki de en popüleri olan Brezilya sahnesinin temsilcisi paiN Gaming, finalde INTZ eSports’u 3-0 yenerek şampiyon oldu ve Wildcard’a katılmaya hak kazandı. Skorun tam aksi bir şekilde geçen final karşılaşmaları oldukça çekişmeli ve mücadele ile dolu bir oyun izletirken, paiN, 3. maçı backdoor yaparak aldı. Takımın Kuzey Amerika LCS takımları ile scrim yaptığı ve bu karşılaşmalarda oldukça iyi performans gösterdiği söylenmekte. 2014 Wildcard Turnuvası’nda 2. olan takımın uluslararası tecrübesi de bulunmakta. Ayrıca paiN, IEM San Jose etkinliğinde de mücadele etmişti. Git gide daha çekişmeli bir hal alan Brezilya sunucusunu şampiyon olarak bitiren paiN Gaming, turnuvanın favorileri arasında yer alıyor.

Lyon Gaming’i 3-1 yenen Kaos Latin Gamers da, Latin Amerika sunucusunun temsilcisi olmaya hak kazandı. Şilili ve Arjantinli oyunculardan oluşan ekip 2015 MSI Wildcard Turnuvası’nda mücadele etmiş ancak iyi bir performans gösterememişti. 1-5 skoru ile gruplardan çıkamayan takımın bu Wildcard turnuvasında nasıl performans göstereceği merak konusu.

Turnuvaya katılacak diğer bir takım olan Hard Random ise, The Dolphins of Wall Street’i 3-2 skoru ile yenerek CIS sunucusunun şampiyonu oldu. 2015 MSI Wildcard Turnuvası’nda da mücadele eden Rus takım, yarı finalde INTZ’e 3-1 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

2015 Uluslararası Wildcard Turnuvası’na katılacak takımlar 2 grup halinde mücadele edecek. Grupları birinci olarak bitiren takımlar ise direk olarak 2015 Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacaklar. paiN Gaming, Hard Random ve Kaos Latin Gamers bir grupta mücadele edecekken; DetonatioN FocusMe, Chief eSports Club, Dark Passage ve SEA sunucusundan gelecek olan takım ise diğer grupta mücadele edecek. Turnuvanın tam olarak hangi tarihler arasında düzenleneceğine dair henüz net bir bilgi bulunmasa da, Eylül’ün ilk günlerinde sahne alacağını söylemek mümkün.

Biz de 5Mid ekibi olarak takımımız Dark Passage’a 2015 Uluslararası Wildcard Turnuvası’nda başarılar diliyoruz. Takımımızın rakiplerinin detaylı analizini ise, SEA sunucusundan gelen takımın belirli olmasından sonra, ilerleyen günlerde sitemizde bulabilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir