League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Final: KOO Tigers – KT Rolster

League of Legends Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Final heyecanı bugün son buluyor. Eşleşmelerin sonuncusu olan KOO-KT karşılaşmasının galibi ile beraber yarı final eşleşmeleri belli olacak.

Şu ana kadar yarı finale çıkan takımlar Origen, SK Telecom T1 ve Fnatic oldu. Flash Wolves ile eşleşen Origen, başa baş geçen seriyi 3-1 kazandı. Rakibine sadece 1 oyun vermesine rağmen yarı final için tatmin edici bir performans sergileyemeyen Origen’in yarı finale nasıl hazırlanacağı merakla bekleniyor. Ahq e-Sports ile eşleşen SK Telecom T1, rakibinden çok üstün bir performans sergiledi. Seriyi 3-0 kazanan SKT, henüz turnuvada maç kaybetmedi. Bunun da yanında, daha etkili olan şey ise, takımın henüz Tier 2 kulesi kaybetmemiş olması. Sadece bu istatistik bile, SKT’nin ne kadar baskılı ve etkili bir oyun oynadığının göstergesi. EDG-FNC serisi ise MSI turnuvasının rövanşı oldu diyebiliriz. EDG’nin MSI’daki performansından oldukça uzak bir performans sergilediği seride Fnatic, 3-0 kazandı. Özellikle de Febiven ve Huni’nin etkili oyunları, Fnatic’in galibiyetinde büyük önem taşıyordu.

KOO-KT karşılaşması ise, Yaz Mevsimi Playoff Yarı Finali’nin rövanşı sayılabilir. Grubundan 1. olarak çıkan KT, mavi tarafı seçme şansına sahip. Serinin 5 maça uzaması durumunda 3 maç mavi tarafta oynayacak olan KT, bu avantajı kesinlikle kullanacaktır. Üst koridor oyuncularının büyük önem taşıdığı eşleşmenin galibi, Fnatic ile yarı finalde karşılaşacak.

KT Rolster 1-0 KOO Tigers

İki Koreli takımın karşılaştığı seride, ilk maçı kazanan KT Rolster oldu. LB ve Darius seçimleri ile ilginç bir kompozisyon kuran KT’ye karşılık KOO klasik Ashe seçimlerinin yanına Tahm Kench ve Veigar’ı ekleyerek güçlü bir kuşatma takımı kurdu. Oyunun ilk dakikaları dengede geçse de, yan koridorlarda dengeler hemen değişmişti. Smeb’in Ssumday’e kule altı girmeye çalışması ve ilk kanı vermesinden sonra Ssumday’in 2v1 savaşı kazanması, KT’nin üst koridorda öne geçmesi anlamına geliyordu. Öte yandan alt koridorda Pray-Gorilla ikilisi rakiplerine belli bir minyon farkı atıp Kalista’nın oyunda geri kalmasını sağlamıştı. KOO’nun en güçlü yanı iletişimlerinin çok iyi olması. Tüm takım oyuncuları aynı düşünceye sahip ve birlikte çok iyi hareket ediyorlar. Bu özelliklerinin bir örneğini KOO’nun 5 kişi üst koridora baskına gitmesi ile gördük. Ssumday’i yavaşlatan takım, alt koridora da 5 kişi giderek KT’nin elini zorladı. Bu noktadan sonra kule almaya başlayan ve harita üzerinde önemli ölçüde baskı kuran KOO’nun tek bir hatası, maça mal oldu. Ejdere giderken yeteri kadar görüş sağlamayan takım, hem ejderi çaldırdı, hem de takımdan 4 kişiyi kaybetti. KT ise bu takım savaşını hiç kayıp vermeyerek kazanmasının ödülünü baronu alarak kazandı. Son takım savaşında ise orta koridorda Ssumday’in takım savaşına arkadan gelmesi ve KOO’nun kaçış yolunu kapatması, KT’nin stratejik olarak çok iyi bir takım olduğunun göstergesiydi. Bu noktadan sonra baron güçlendirmesini de kullanarak kuleleri alan KT Rolster, Nexus’u da alarak seriyi 1-0’a getirdi.

KOO Tigers 1-1 KT Rolster

Serinin ikinci maçı, oyun başını ağır bir şekilde kaybetmesine rağmen KOO Tigers’ın zafer ile sonuçlandı. Oyun başında eşit giden koridorlar, Score’un baskınları ile KT’nin lehine döndü. Öncelikle üst koridorda Renekton’a iki skor aldıran Score, daha sonra alt koridorda Caitlyn gibi uzun menzilli bir şampiyona karşı koridor yapan Jinx’e skor aldırdı. Normalde Caitlyn’in ağır bir şekilde kazanması gereken koridor, bir anda KT’nin lehine döndü. Bu  noktadan sonra grup haline hareket eden ve yan koridorlardaki kulelere baskı yapan KT, genel olarak çok iyi oynadı. KOO ise rakibinden çok fazla geriye düşmeyerek oyun içinde kalmayı başardı. Veigar ve Caitlyn gibi iki çok iyi şekilde ölçeklenen şampiyonu takımda bulunduran KOO, sabırlı davranıp farm yapmaya devam etti. KOO’nun açıklık bulması ise orta ve alt koridorlardaki oyunlarla oldu. Orta koridorda sayı üstünlüğünü kullanan ve kuleyi alan takımda Smeb de Ssumday’i 1v1’de öldürdü, ardından da kule aldı. Bu iki objektif takımın altın farkını azaltmasına yardımcı oldu. Bu noktadan sonra bir takım savaşı yapan ve bu savaşı da kazanan KOO, baronu da alarak 4k altın farkını kapattı ve 5k öne geçti.

İki takım da eline geçirdiği avantajları çok iyi kullanıyor. Üst düzey oyun oynanırken, KOO’nun bu maçta kolaylıkla snowball olmasının nedeni takım savaşını kazandıktan sonra aldıkları baron oldu. Harika bir kuşatma kompozisyonu kuran takım (Veigar-Elise-Caitlyn), bu kompozisyonu KT’den çok daha iyi uyguladı ve seriyi 1-1’e getirdi.

KT Rolster 1-2 KOO Tigers

Yasaklama ekranından çıkmayı başarabilen Lulu’yu ilk seçim olarak alan KT, 2. maçta başlarına büyük bela olan Fiora’nın KOO’ya gitmesine engel olamadı. Bu sefer oyun başını iyi oynayan ve önde geçiren taraf KOO Tigers oldu. Ashe-Shen ikilisi ile harika bir koridor baskısı yaratan ve bunu ejdere ya da kırmızı güçlendirme çalma olarak değerlendiren KOO, KT’ye herhangi bir açıklık bırakmadı. KT’nin bu maçtaki en büyük hatası Fiora’ya rahat bir koridor vermek ya da onun beslenmesini engellememekti. Orta koridordaki Lulu seçimi takım savaşlarında dahi çok fazla işe yaramazken, KOO’da Ashe ve Fiora takımı taşıdı diyebiliriz. Ejder etrafındaki savaşta Malphite ultisini çok erken kullanan Ssumday ve Viktor’u takımın ortasına atan Alistar, bu takım savaşının kaybedilmesindeki en büyük etkendi. KOO Tigers, bu noktadan sonra maçı snowball yaptı ve ayrık ittirme stratejisi ile KT’yi zor durumda bıraktı. Güvenli oynayan takım, Nexus’u da alarak maçı kazandı.

KOO Tigers bu sonuçla KT Rolster karşısında 2-1 öne geçti.

KOO Tigers 3-1 KT Rolster

Fiora ve Caitlyn seçimlerinin tekrarlayan KOO Tigers’a karşılık KT sürpriz bir Cassio seçimi yaptı. KOO’nun diğer bir avantajı ise Kuro’ya Viktor’u alabilmiş olmalarıydı. Harika bir Viktor oyuncusu olan Kuro, koridor safhasında Nagne’ye karşı oldukça zorlandı. KOO için işlerin asıl kötü gittiği yer, alt koridorda çıkan savaştı. Shen ile oldukça agresif oynayan Piccaboo’nun yarattığı pozisyonda hem iki ışınlanmasını kaybeden hem de savaşı kaybeden KOO geriye düşmeye başladı. Üzerine Darius’un iki kuleyi tamamıyla hiçbir direniş görmeden alması da, KOO Tigers’ı bir anda altında geriye attı. Darius’a erken skor aldıran KT, bu avantajı bir türlü koruyamadı. Darius’a karşın Fiora oyun ilerledikçe çok daha etkili ve güvenilir bir hasar kaynağı. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda Fiora’nın maçta çok büyük etkisi olduğunu görmek izleyenleri şaşırtmadı. Yavaşça geriye dönen KOO Tigers, Kuro’nun harika Viktor oyunlarıyla iki baron aldı ve inhibitörleri açmayı başardı. Bu noktadan sonra güvenli oynayan takım, sonunda Nexus’u almayı başardı.

Bu sonuçla seriyi 3-1 alan KOO Tigers, yarı finalde Fnatic’in rakibi oldu.

Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri sitemizde bulabilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir