League of Legends League of Legends Haberleri

2016 Dünya Şampiyonası 3. gün

2016 Dünya Şampiyonası’nda 3. gün maçları oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.

Sürprizlere ve büyük bir çekişmeye sahne olan 2016 Dünya Şampiyonası’nda 3. gün maçları tamamlandı. Favori olduğu maçta WildCard temsilcisi Albus NoX Luna takımına kaybeden Counter Logic Gaming büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 70 dakika süren ve muhteşem bir geri dönüş ile Flash Wolves’u yenmeyi başaran Kuzey Amerika temsilcisi Cloud9 ilk galibiyetini almayı başardı. Şampiyonanın favorilerinden Royal Never Give Up takımını iyi bir oyunla yenen Samsung Galaxy gruptaki iddiasını devam ettirdi.

Counter Logic Gaming 0 – 1 Albus NoX Luna

Günün ilk maçında Albus NoX Luna, Counter Logic Gaming’ş yenerek büyük bir sürprize imza attı. Karşılıklı çok fazla skorun çıktığı maçta iki takım da eşit bir mücadele oraya koydu. Albus NoX Luna tarafında Kira ve destek Likkrit’in performansı belirleyici rol oynadı. Kule ve toplam altında uzun bir süre eşitlik bozulmadı. Maçın kırılma anı ise Albus NoX Luna ekibinin baronu almasıyla meydana geldi. Baron güçlendirmesiyle takım savaşlarından önde çıkan ANX farkı açmaya başladı. 40. dakikada CLG merkezine girmeyi başaran ekip son takım savaşının ardından 18-16’lık sonuçla mücadeleden galip ayrıldı.


ROX Tigers 1 – 0 G2 Esports

Başa baş geçen bir diğer mücadelede ROX Tigers, G2 karşısında galibiyeti almayı başardı. Maça beklenenden daha iyi bir şekilde başlayan G2 özellikle erken oyundaki temposuyla dikkatleri çekti. 30. dakikadan itibaren kuleler üzerindeki rotasyonlarıyla avantajı yakalayan ROX Tigers galibiyete daha yakın taraf oldu. Bireysel anlamda 10-15’lik Ezreal performansıyla yıldızlaşan Pray karşılaşmanın kilit oyuncusu oldu. 43. dakikada orta koridorda çıkan takım savaşını kazanan ROX Tigers 19-14’lük sonuçla ve 10k altın üstünlüğü ile maçı bitirdi. G2 güçlü rakibi karşısında iyi bir oyun sergilese de galibiyet için yeterli olmadı.


Flash Wolves 0 – 1 Cloud9

Şampiyonanın heyecan dozu en yüksek olan ve 70 dakika süren maçtan Cloud9 galip ayrıldı. Karşılaşmaya çok iyi başlayan Flash Wolves art arda aldığı skorlarla öne geçti. Ejderha ve kuleleri de sırayla alan FW farkı arttırmaya başladı. Baron güçlendirmesiyle kuşatmalarına devam eden Flash Wolves, C9 merkezine girmeyi başardı. Kurduğu başarılı takım kompozisyonuyla rakibine karşı iyi bir savunma yapan C9 maça tutundu ve rakibinin merkezini yıkmasına izin vermedi. FW takımında baron güçlendirmesinin bitmesinin ardından art arda aldığı skorlarla maça tekrar dönen Cloud9 60. dakikada baronu da alarak ibreyi tamamen tersine çevirdi. 70. dakikada Flash Wolves merkezine giren ve skorları alan C9 muhteşem bir geri dönüşe imza atarak maçı kazandı.


I May 0 – 1 SK Telecom T1

SK Telecom T1 favori olduğu maçta I May takımını güzel bir takım oyunuyla yendi. Oyuna hızlı başlayan SKT T1’de Cassiopeia seçimiyle Faker maçın kilidini açan isim oldu. Hataya yer vermeden ilerleyen Kore temsilcisi rakibine hamle şansı tanımayarak üstünlüğü tamamen eline aldı. Hızlı bir şekilde kuleleri indiren SK Telecom T1 26. dakikada baronu alarak mücadeleyi bitirmeye bir adım daha yaklaştı. 31. dakikada güçlendirmeli minyonlarla I May üssüne giren SKT T1 10-3’lük sonucun yanı sıra rakibine kule ve ejderha vermeyerek maçtan galip ayrıldı.


Splyce 0 – 1 Team SoloMid

Günün bir başka çekişmeli geçen maçında Team SoloMid, Splyce’ı yenerek önemli bir galibiyet aldı. İki takımda harita üzerinde başarılı hamleler yaparak kontrolü ele almaya çalışsa da maçta eşitlik bozulmadı. 40. dakikada baronu alan Team SoloMid elde ettiği avantajı geri tepmedi ve Splyce üssüne girerek kuşatma yapmaya başladı. İnhibitörleri indirdikten sonra bir de katliam yapan TSM maçı bitirmeyi başardı. Beklenenden çok daha iyi bir performans sergileyen Splyce’da Sencux’ın 10-4-2’lik performansı galibiyet için yeterli olmadı.


Royal Never Give Up 0 – 1 Samsung Galaxy

Günün son maçında Samsung Galaxy favori gösterilmediği maçta Royal Never Give Up’ı iyi bir oyunla yenerek galip geldi. Erken oyunda Skarner seçimiyle çok kritik baskınlar yapan ormancı Ambition alınan galibiyette takımına büyük bir katkı sağladı. 5-0-2’lik Ryze performansıyla yıldızlaşan Crown ise kilit rol oynayan bir diğer oyuncu oldu. Aldığı skorları objektiflere çeviren Samsung Galaxy takımı dikkati elden bırakmayarak rakibinin olası geri dönüşüne izin vermedi. Hızlı oyununu 28. dakikada baronu alarak arttıran Kore ekibi 32. dakikada inhibitörleri indirdi ve son takım savaşıyla mücadeleyi sonlandırarak 16-8’lik sonuçla galip geldi.


2016 Dünya Şampiyonası’nda 4. gün takvimi şu şekilde:

  • 02:00 – AHQ e-Sports Club vs INTZ e-Sports
  • 03:00 – Edward Gaming vs H2K Gaming
  • 04:00 – Albus NoX Luna vs G2 Esports
  • 05:00 – Counter Logic Gaming vs ROX Tigers
  • 06:00 – SK Telecom T1 vs Flash Wolves
  • 07:00 – Cloud9 vs I May

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir