League of Legends League of Legends Haberleri

Batı Avrupa LCS 4. hafta sonuçları

Batı Avrupa LCS 4. hafta maçları muazzam maçlara ve süprizlere sahne oldu. Kendini yeniden bulan Gambit haftayı 2-0 ile bitirirken Elements’i ve Roccat’i yüksek seviye oyunlarla yenen H2K de haftayı 2-0 bitirdi. Öncelikle 1. günün sonuçlarına bakalım, ardından maçların analizine devam edelim.

1. gün maçları ve sonuçları şu şekildeydi:

lcs w4d1

Günün ilk karşılaşması olan Giants Gaming-Gambit maçı ile başlayalım. Maç sonu oyuncuların skorları ve performansları şu şekilde oldu:

gia-gmb

Açılış maçına haftanın en sıkıcı maçı dersek, yanılmış olmayız. İki tarafın da hatalı oynayışı, maçın 50. dakikada bitmesine neden oldu. Gambit takımının şampiyon seçimi League of Legends izleyenlerine biraz farklı gelse de, özellikle de üst koridor-Morgana seçimi, bu kompozisyonun Kore ve Çin sunucularında birçok defa seçildiğini belirtmek isterim. Lane swap gerçekleştiği için menzilli ve 2v1 durumlarında kolaylıkla ölmeyecek bir şampiyona sahip olmak isteyen takımların artık düşündüğü bir tercih Morgana. Bu maçta da Morgana seçimi kesinlikle Gambit’in oynadığı bir kumardı, ama sonunda kazandığı bir kumar oldu.

Genel olarak Gambit takımının stratejisi, özellikle de sıralamada sonuncu olduklarından olsa gerek, “güvenli oyna, ejderleri kaçırma ve elde ettiğin en küçük avantajı lehine çevir”di. Gambit tam olarak böyle oynadı. Gereksiz hiçbir takım savaşına girmedi, 5. ejderden sonra ise kontrolü daha fazla ele aldı. Bu noktada Gambit takımının hatası, üzerilerinde baron ve 5. ejder güçlendirmesi olmalarına rağmen oyunu bitirmeye çalışmamaları, fazla güvenli oynamalarıydı.

Giants takımının en büyük sorunu, bireysel olarak hata değil, takım halinde hareket edememeleri. Bunun da en büyük nedeni karar verme mekanizmalarının hemen hemen hiç olmayışı. Takımdaki hiçbir oyuncu klasik “shot caller” yani takımda oyuncuları yönlendirecek bir lider olmadığı için avantajı bazı yerlerde ellerinde tutmalarına rağmen lehlerine çeviremediler.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün ikinci karşılaşması olan, belki de haftanın en büyük sürprizi, H2K-Elements maçı ile devam edelim. Maç sonunda oyuncuların performansları ve skorları şu şekilde oldu:

h2k-el

Maç ile ilgili söylenmesi gerek ilk şey Elements takımının hiç ejder alamaması. İkinci şey ise H2K takımının yeni transferi kaSing’in H2K takımının aldığı 10 skorun 8’ine katkı koyduğu. Haftanın en sürpriz maçı olduğunu söyledim, zira hiç kimse H2K takımından böylesi bir zafer beklemiyordu. Takım koordinasyonu yüksek seviyedeydi, iletişim, savaş başlatma zamanlaması, geri dönüşler ve takım içindeki mekanikler kusursuzdu. Elbette bu zafer takımın tamamına ait, fakat hiç kimse kaSing’in katkısını göz ardı edemez. KaSing sadece iyi bir destek oyuncusu değil, aynı zamanda harika bir lider. Takımın ne zaman nerede olacağını, rotasyonlarını, ejder kontrolünü muazzam bir seviyede yöneten kaSing’in H2K’ye katkısı ilerleyen haftalarda çok daha fazla olacaktır.

Elements takımı ise oyun başlarında kontrolü ele almaya başlamışken yaptıkları ufak bir hata(Ryu’ya orta koridorda kule altı girmeleri) onlara fazlasıyla mal oldu. Bu pozisyon sonrası Hjarnan 2’de 2 yaptı ve daha da güçlendi. Söylemek gerekir ki Lulu seçimi hiç işlerine yaramadı ve Rekkles’ın pasif oyun stili, Elements takımının canını yaktı.

KaSing’in transfer açıklamasında H2K yönetimi Hjarnan için “O bir uyuyan dev ve kaSing’in onu uyandırmasını umuyoruz.” demişti. Görünen o ki, bu maçta uyuyan dev uyandı.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün 3. karşılaşması olan Meet Your Makers-Fnatic maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekilde oldu:

mym-fnc

Lane swap ile başlayan maçın başlarında MYM’in yaptığı iki büyük hata, bence onlara maç mal oldu. Alt koridorda Sivir-Leona ikilisine karşı olan Huni’ye kule altı girmeye kalkışan MYM takımı ilk kanı alamadı, aksine Huni Rumble ile ilk kanı döktü, üstüne de 2’de 2 yaptı. 2. denemede ise ölmeden önce Sivir’i öldürmeyi başaran Rumble, oyunun ortalarında MYM’in başına büyük bela olacağının sinyallerini verdi.

Fnatic takımı ile ilgili söylemek istediğim şey, kompozisyonlarının kaybettikleri maç dahil her seferinde tıkır tıkır işlemesi. ReignOver’ın Rengar’ı artık bir fenomen haline gelmiş durumda ve Rengar-Xerath kombosu ise Febiven’in güvenli bir şekilde skor almasını sağlıyor. 7-0-4 gibi harika bir skorla oyunu bitiren Steelback ise takımının kendisine yarattığı pozisyonları boşa harcamadı ve oyunun sonlarına doğru kendisi kendi pozisyonlarını yaratarak takımını taşıdı.

MYM takımında ise sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Lane swap ile başa çıkamayan Mimer oyunu 1-7-3 skoruyla tamamlarken takımın en iyisi yine orta koridor oyuncusu Kori oldu. MYM’in en büyük problemi ise tepkisel, karşı takımın hareketlerine karşılık verme stratejisiyle oynamaları. Herhangi bir avantaj elde etmeye çalışmamaları, elde ettiklerini de altına çevirememeleri.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün 4. karşılaşması olan Unicorns of Love-Roccat maçı ile devam edelim. Maçın sonunda oyuncuların skorları ve performansları şu şekilde oldu:

uol-roc

Maçın yıldızı şüphesiz PowerOfEvil’dı. Cassipeia oynayışını ilk defa izlediğimiz POE, veteran oyuncu Nukeduck’ı kesinlikle çok daha iyi oynayarak yendi. 5-0-3 ile maçı bitiren POE, oyun sonu inanılmaz hasarıyla karşı takımın saldırıcı gücü taşıyıcısı Kogmaw’ı adeta tek komboda öldürmeyi de başardı. Maçın gizli kahramanı ise Kikis’ti. Ormancı Nidalee’yi profesyonel sahneye getiren Kikis, favori şampiyonunu bir kez daha sahneye çıkardı ve 0-1-7 ile maçı bitirdi.

UOL takımının kompozisyonuna baktığımızda amaçlarının tek bir kitle kontrolünü karşı takım oyuncularından birine tutturduklarında onun muhtemelen öleceğini görebiliyoruz. Uzun menzilli yeteneklere sahip takım kompozisyonuna karşı daha çok takım savaşı odaklı bir kompozisyon seçen Roccat’te özellikle Kogmaw seçimi hiç işe yaramadı. Koridorda 2v2 minyon öldürmek zorunda kalan Woolite, koridoru kaybetmek zorunda kaldı.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün son karşılaşması olan Copenhagen Wolves-SK Gaming karşılaşması ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekildeydi:

cw-sk

Maçın başlarında sıkıntılar çeken SK takımı için söyleyebiliriz ki kesinlikle oyunun başlarını kaybettiler. Öyle ki daha önce Forg1ven’ın daha önce minyon sayısında geriye düştüğünü görmemiştik, fakat bu maç bunu gördük. Aynı zamanda ormancı Nidalee’nin avantajlarını kullanan Airwaks da kesinlikle oyun başını Svenskeren’e göre kazandı. Fakat Fox faktörü, her şeyi tersine çevirdi. Alt koridordaki 2v2 savaşta skor çıkmamasına rağmen alt koridora baskına giden Fox, yol üstünde Ahri’yi de öldürerek 3’te 3 yapmayı başardı. Bundan sonra ise her şey SK takımını lehinde oldu.

Febiven ve PowerOfEvil gibi yıldızların gölgesinde kalan, ama sürekli bir istikrara sahip Fox, bu maç ilk defa LeBlanc oynadı ve 10-0-3 skoruyla maçı tamamlamayı başardı. Oyun başı avantajını sürdüremeyen Airwaks ise maçı 2-4-1 skoruyla bitirdi.

SK takımını bu kadar güçlü yapan şey, bu maçı kazanmalarının da aynı zamanda nedeni. Oyunun belirli bir kısmını kaybetmiş olsalar bile kontrolü ve konsantrasyonlarını hiçbir zaman kaybetmiyorlar ve en ufak bir hatayı kendi lehlerine çevirerek avantajlı hale geliyorlar.

CW takımı ise bana kalırsa kötü oynamamasına rağmen SK takımının snowball olmasının önüne geçemedi. Hatta bir takım savaşında YoungBuck, olabilecek en güzel Kennen ultisini açmasına rağmen o takım savaşını da kaybettiler. O noktadan sonra zaten her şey çok çabuk gelişti ve SK takımı maçı kazanmayı başardı.

Maçın kısa özetini izlemek için:

1. günün ardından ikinci günün maçları ile devam edelim. Gün sonundaki toplu sonuçlar şöyleydi:

lcs w4d2

Günün ilk karşılaşması olan H2K-Roccat maçı ile başlayalım. Maç sonu oyuncuların skorları ve performansları şu şekilde oldu:

h2k-roc

Görünen o ki H2K takımı kendini bulmuş durumda. KaSing’in bu kadar büyük bir etki yaratacağı belliydi fakat bu kadar üst düzey oyun oynamaları beklentilerin de üzerinde. Maçın yıldızı ise Maokai ve Lee Sin ile 2v1 yapıp Maoka’yi öldüren, ve oyun başında eline geçirdiği bu avantajı sürekli olarak zorlayan Odoamne’ydi. Gnar oyunu tam olarak olması gerektiği gibiydi. KaSing’in oyun başı baskınları da Ryu’nun avantajı eline almasına yardımcı oldu.

Roccat takımı ise hiç de kötü oynamamasına rağmen, üst koridor oyuncuların Overpow’un bana kalırsa yanlış eşya seçiminden dolayı etkisiz oyunu yüzünden maçı kaybetti. Nukeduck Lissandra’yı gayet iyi oynadı, Woolite ise Caitlyn’i iyi sayılabilecek derecede oynadı. Fakat genel itibariyle takım bir türlü istediği skorları bulamadı ve geriye düştükçe ve hata yaptıkça H2K takımı bu avantajı ellerinde tuttu ve maçı kazanmayı bildi.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün 2. karşılaşması olan SK Gaming-Giants maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekildeydi:

sk-gia

Görünen o ki, SK takımını durdurabilecek takım henüz ortaya çıkmadı. Kompozisyonlara baktığımızda iki takım da takım savaşı odaklı seçimler yapmışken Giants takımının daha fazla tank seçtiğini görüyoruz. Bana kalırma maçın kopma noktası Forg1ven’ın üst koridorda 2’de 2 yaptığı pozisyondu. 100 canla 2’de 2 yapmayı başaran Forg1ven bu noktadan sonra snowball oldu ve maçı 5-1-4 skoruyla bitirdi.

Maçın gizli kahramanı ise Fredy’ydi. Azir’in hareketli oluşunu çok iyi kullanan Fredy, sürekli olarak takım savaşlarında Giants takımını ikiye ayrılmaya neden oldu ve SK’nın kazanmasına önemli rol oynadı.

Giants takımı ise bu maçta da aynı sıkıntıları yaşadı. Oyunun büyük bir bölümünde SK takımı ile başa baş gitmelerine rağmen ellerindeki avantajı çeviremedi.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün 3. karşılaşması olan, haftanın bir başka sürprizi, Gambit-Elements maçı ile devam edelim. Maç sonunda oyuncuların skorları ve performansları şu şekilde oldu:

gmb-el

Maç ile alakalı ilk söylemem gereken şey, ormanın kralının dönüşüdür. En azından bir maç için neden Diamond’ın bu kadar iyi bir oyuncu olduğunu gördük. İnovatif seçimleriyle bilinen Diamond, bu sefer popülerliği git gide artan Nidalee seçimiyle maça başladı. İlk defa Nidalee oynayışını izlediğimiz Diamond, kusursuz bir maç çıkardı. Tamamiyle sinir bozucu Nidalee şeklinde oynayan Diamon, sürekli olarak takım savaşlarını, karşı takımın arkasından gelerek başlattı ve Elements’in bölünmesine neden oldu.

Elbette ki bunun öncesinden bahsetmeliyiz. 25 dakikaya kadar Gambit takımı için işler hiç de iyi gitmiyordu. Elements takımı skor üstüne skor bularak maçı sonlandırmak için bir hamle yaptı. Orta koridorda gerçekleşen takım savaşında Elements takımından 4 oyuncuyu öldürmeyi başaran Gambit takımı baronu aldı ve o andan itibaren de avantajını hiç kaybetmedi.

Elements takımı ise izleyenlere hayal kırıklığı yarattı bu hafta. Özellikle de bu maçta Froggen’ın artık imzası olmuş Anivia’yı seçmesiyle herkes heyecanlanmıştı. Fakat beklediğimiz performans Froggen’dan gelmedi. Takım genel olarak kararsızlıkla savaştı bu hafta. Gambit takımı ise bir tanka sahip olmamasına rağmen avantajı eline geçirdikten sonraki her takım savaşını kazandı.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün 4. karşılaşması olan Copenhagen Wolves-Gambit maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekildeydi:

cw-fnc

Söylemek gerekir ki, CW takımı sezonun en iyi maçını çıkardı. Tabii bunda Soren’in muazzam oyununun katkısı çok büyük. Fnatic takımı ise klasik Rumble-Rengar kombosu ile maça başlarken CW takımı ise Graves-Annie ikilisine önem verdi.

Fnatic takımı geçen 4 hafta boyunca yapmadığı hataları bu maçta yaptı. ReignOver ise sezonun en kötü Rengar maçını oynadı. Buna rağmen oyun sonlarına doğru maçı çevirir gibi oldu Fnatic. Fakat Soren’in 1k’nın üzerinde AP’a sahip olan Cassio’su, maçı neredeyse tek başına kazandı diyebiliriz.

CW takımı bu maç kaçarken zarar verme özelliği olan şampiyonları çok iyi kullandı ve Fnatic’i yenmeyi başardı.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün son maçı olan Meet Your Makers-Unicorns of Love maçı ile analizimizi sonlandıralım. Maç sonu oyuncuların skorları ve performansları şu şekildeydi:

mym-uol

Uzun zamandır görmediğimiz orta koridor-Kogmaw seçimiyle herkesi şaşırtan UOl takımı yine Nidalee jungle ile maça başladı. Oyunun başlarında ve ortalarında kontrolü tamamıyla eline alan UOL takımı iki tane inhibitör almaya başladıktan sonra oyunda geride kalmaya başladı. Skor üstüne skor bulan MYM takımı ise gittikçe aradaki altın farkını kapadı ve tekrar oyuna dahil oldu.

Burada UOL takımını övmek gerekiyor zira oyunda geriye düşmelerine rağmen karakter gösterip objektif odaklı oyunlarından taviz vermediler. 2 skor vermelerine karşın inhibitör aldılar, ya da bir takım savaşında 1 skor vermelerine rağmen kule aldılar. Ne yazık ki MYM takımının geri dönme çabaları sonuçsuz kaldı. MYM’in maçı kaybetmesindeki en büyük etken bence geleneksel bir tanklarının olmayışıydı. Oyun başında artık hiçbir efekti kalmayan Lee Sin seçimi ise MYM’in oyun sonuna kadar hiçbir işine yaramadı.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

4. hafta sonuçta takımların sıralaması ise şu şekilde oldu:

standings

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir