CS:GO Haberleri League of Legends League of Legends Haberleri

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda dördüncü gün

Takımların kıyasıya rekabet ettiği Dünya Şampiyonası’nda geçen üç günün ardından seyir zevki yüksek maçlara tanık olduk. Dördüncü gününe geldiğimiz şampiyonada takımların genel durumu da yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Üçüncü gün şu ana kadar oynanan en çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu diyebiliriz. Günün ilk maçı şampiyonanın en büyük favorilerinden Edward Gaming ve SK Telecom T1 arasında oynandı. Erken oyunda başa baş bir mücadele geçse de ilerleyen dakikalarda SK Telecom T1 ipleri eline alan taraf oldu. Özellikle de üst koridorda MaRin’in Renekton ile AmazingJ’in Darius’una karşı counter pick yapması ve harika performans ortaya koyması SKT adına kilit nokta oldu. Edward Gaming tarafında ise Deft dışında hasar kaynağı olmaması maçı kaybetmelerinde en büyük etken oldu. Maçı kazanan SK Telecom T1 3-0 ile grupta lider duruma geldi ve yenilgisiz yoluna devam ediyor.

İkinci maçta H2K turnuvanın en güçsüz takımı Bangkok Titans ile gruptaki üçüncü maçını oynadı. Neredeyse tüm maçlarda yasaklanan Mordekaiser’ı Bangkok Titans ekibinin yasaklamaması üzerine H2K ilk seçimde Mordekaiser aldı. Çok fazla skorun çıktığı ve “soloQ” havasında geçen maçı H2K kazanmayı başardı ve gruptaki ilk galibiyetini aldı. Ayrıca Mordekaiser’in bu yamada ne kadar etkili olduğunu da görmüş olduk.

LGD Gaming ve KT Rolster arasındaki günün üçüncü maçı belki de en merakla beklenen karşılaşmaydı. Juggermaw kompozisyonunu oluşturan KT Rolster’a karşı LGD Gaming orta koridor Varus, Sivir ve Hecarim seçimlerini yaptı. Alt koridorda Arrow ve Piccaboo ikilisi imp ve Pyl’e karşı üstünlük sağlamayı başardı. Hatta ikiye iki takasta KT Rolster alt koridoru imp skorunu da almayı başardı. Çok kopuk bir şekilde oynayan LGD Gaming büyük hatalar yaparak rakibine çok fazla skor verdi. Altın farkının on bini geçtiği karşılaşmada LGD Gaming sadece 4 skor alabilirken rakibine 22 skor verdi. Şampiyonanın güçlü ekibi olarak görülen LGD Gaming, Origen’dan sonra KT Rolster’a da yenilerek grupta son sıraya indi. Üst düzey performansı ile kazandığı bu maçtan sonra KT Rolster ise durumunu 2-0’a getirdi ve grupta lider konumunda.

Bir başka merakla beklenen maçta Origen ve TSM karşı karşıya geldi. Baskısını erkenden hissettiren Origen hem global hem de kule anlamında öne geçen taraf oldu. Niels’ın neden ısrarla Kalista seçtiğini ise bu maçta bir kez daha görmüş olduk. İnanılamaz bir oyun ortaya koyan Niels takımın hasar anlamında en büyük kaynağı oldu. Orta koridorda tecrübeli oyuncu xPeke ise Anivia seçerek herkesi şaşırtsa da o da başarılı bir performans sergiledi. Lulu’dan gelen kalkan ve hızlandırma sayesinde Kalista ile beraber çok rahat şekilde TSM’in taşıyıcılarını aradan çıkartabildiler. Origen TSM’i yenmesiyle durmunu 2-0’a getirdi ve grupta KT Rolster ile birlikle lider bulunuyor.

Günün beşinci maçında Cloud9 Invictus Gaming ile mücadele etti. Karşılaşma başa baş geçerken baron savaşları maçın kaderini belirleyen anlardan oldu. Bir diğer önemli nokta ise C9 alt koridoru Sneaky ve LemonNation’ın IG alt koridoru Kid ve Kitties’e karşı üstün gelmeleri oldu. Late gamede Azir ve Tristana ile çok yüksek hasar potansiyeli olan C9 baron güçlendirmesi ile beraber maçı kazanan taraf oldu. Favori görülmeyen C9 böylelikle 2’de 2 yaparak grupta liderliğe yükseldi.

Günün son maçında AHQ ve Fnatic maçı vardı. Bu iki takım MSI’da da karşılaşmış ve maçı kazanan AHQ olmuştu. Günün bir başka başa baş geçen mücadelesi olan bu karşılaşmada kırılma anı yine baron savaşları oldu. İmza şampiyonu Fizz’i seçen westdoor Rekkles’a çok zor anlar yaşattı. Saldırı gücü taşıyıcısı AN ise Jinx ile çok yüksek hasara ulaşmayı başardı. Fnatic tarafında ise Huni Darius seçimiyle istenileni tam anlamıyla veremedi. Sivir ve Orianna’nın hasarı ise yeterli olmadı. AHQ maçı kazanan taraf oldu ve durumunu 1-1’e getirdi. Fnatic’in de bu yenilgi ile durumu 1-1′ gelmiş oldu.

Dünya Şampiyonası’nda dördüncü gün programı ise şu şekilde;

  • 15:00 Team SoloMid – LGD Gaming
  • 16:00 KT Rolster – Origen
  • 17:00 Invictus Gaming – AHQ
  • 18:00 Cloud9 – Fnatic
  • 19:00 KOO Tigers – Counter Logic Gaming
  • 20:00 PaiN Gaming – Flash Wolves

Team SoloMid – LGD Gaming

Dördüncü günün ilk maçında TSM ve LGD Gaming karşı karşıya geldi. Pick-ban ekranında şampiyonanın en yüksek yasaklanma oranına sahip olan Mordekaiser’e LGD Gaming tarafından yasaklama gelmeyince TSM bu fırsatı değerlendirdi. Darius ve Twisted Fate ise TSM’in diğer önemli seçimleriydi. LGD Gaming ise destek Brand, uzun süredir ormanda göremediğimiz Nunu, orta koridor Diana ve Kalista gibi kritik tercihlerde bulundu. Turnuvanın önceki günlerinde olduğu gibi early gamede çok kopuk oynayan LGD Gaming maçın başında TSM’e skor vermeye başladı. Dyrus’un alt koridora attığı ışınlan sonrası çıkan savaşta Mordekaiser’in skor alması önemli noktaydı. Drake için çıkan savaşlarda Dyrus TSM’i adeta sırtladı ve takımını ipten aldı. Altın farkının 10K’ya kadar çıktığı karşılaşmada rakibinden habersiz baronu alan LGD Gaming maça ortak olabildi. Baron güçlendirmesiyle kule ve skorlar da alsalar bu yeterli olmadı. Eşya anlamında rakibine büyük fark atan TSM LGD Gaming’in baron güçlendirmesi bittikten sonra takım savaşı kovaladı. Son takım savaşında Bjergsen ve Dyrus’un harika performansı maçı getirdi. LGD Gaming’de ise imp skorları toplasa da yeterli olmadı. Bu sonuçla birlikte TSM gruptaki ilk galibiyetini almış oldu. LGD Gaming ise 3 yenilgi ile son sırada bulunuyor.

KT Rolster – Origen 

Grupta 2-0 ile birinci durumdaki iki takımın karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. Maçın iki taraf arasında gidip gelmesi bu heyecanın en önemli nedeniydi. Early gamede rakibinin oyuncularını tek tek yakalayan KT Rolster skorları almayı başarıp küçük bir avantaj yakaladı. Origen’da ise xPeke’nin Twisted Fate ile rakibi Nagne’ye karşı minyonda öne geçmesi haritada daha rahat dolaşmasını ve KT Rolster takımına baskı yaratmasını sağladı. Maç boyunca skorlar genelde iki takımın yaptığı ciddi hatalardan dolayı geldi. Origen haritada çok iyi rotasyonlar yaparken KT Rolster buna cevap veremedi. Bu yüzden de Origen genel skorda geride olmasına rağmen toplam altında önde olan taraftı. Baronu almayı başaran Origen baron güçlendirmeli minyonlarla beraber rakibinin kulelerini yıkmayı başardı. KT Rolster’ın nexusuna kadar giren Origen inhibitörleri de tek tek açmayı başardıktan sonra maçı kazanan taraf oldu. KT Rolster galibiyeti ile beraber Origen 3-0 ile grupta lider durumda. KT Rolster ise 2-1 ile ikinci bulunuyor.

Invictus Gaming – AHQ

Grup B’de büyük değer taşıyan bu maçta Invictus Gaming’in umutlarını devam ettirmesi için kazanmaktan başka şansı bulunmuyordu. Maça iyi başlayan tarafta IG takımı oldu. Kid’in Kalista ile early gamede iki skor alması rakibine göre avantaj yakalamasını sağladı. Buna karşılık AHQ ise takımda Tristana bulunmasından dolayı haritada gezerek kule almaya oynadı. Her ne kadar bir iki kule alabilseler de takımdaki Maokai ve Ahri minyonda rakiplerine göre geride kaldı. Çıkan ilk baron savaşında Mountain’ın baronu çalması ise AHQ takımının maça tutunmasını sağladı. Baron güçlendirmesi ile beraber orta koridordan ilerleyip inhibitör açmayı başardı. İkinci baron savaşı ise maçın kırılma anı oldu. Rookie’nin Viktor ile Tristana’yı tam anlamıyla teklemesi AHQ’nün en büyük hasar kaynağını haritadan silmesi anlamına geldi. Takım savaşını kazanan Invictus Gaming baronu da alarak maçı kazanmayı başardı. Invictus Gaming durumunu 1-3’e getirirken AHQ takımının da durumu 1-3’e gelmiş oldu.

Cloud9 – Fnatic

Günün en çok merak edilen hatta EU vs NA anlamında büyük önem taşıyan bu maçta iki takımda sağlam bir performans ortaya koydu. Early game eşit geçerken maç uzadıkça Fnatic oyunu kontrolü altına almaya başladı. Cloud9’da Sneaky Tristana ile istediği skorları alamazken Balls Darius ile iyi bir durumdaydı. Fnatic tarafında ise Febiven Orianna ile iyi bir konumdayken Huni Yasuo ile güç patlamasını oyun ilerledikçe yaşadı. Baronda çıkan savaşta Hai’nin baronu çalması maç adına kritik nokta oldu. Cloud9 baronu alması ile birlikte maça ortak olmaya başladı. C9 skorda geri olsa da toplam altında Fnatic ile eşit durumdaydı. Orta koridorda Azir kulesinin altında savaşan Fnatic kendi sonunu getirdi ve Balls Darius ile pentakill almayı başardı. Bu savaştan sonra Cloud9 maçı bitirerek grupta 3-0’lık duruma geldi. Fnatic ise 1-2 ile ikinci sırayı AHQ ve Invictus Gaming ile paylaşıyor.

KOO Tigers – Counter Logic Gaming

2015 Dünya Şampiyonası geçtiğimiz yıllara oranla daha zevkli geçerken bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de farklı şampiyonlara izin veren bir metada oynanıyor olması denilebilir. KOO Tigers ve CLG maçında da bu özellik devam etti ve supporta Blitzcrank, üst koridora Kennen gibi şampiyonları tekrardan görme fırsatımız oldu. A grubuna istediği başlangıcı yapamayan KOO, kalabalık kontrolü çok yüksek olan bir kompozisyon kurarak maça başladı. Koridor değişikliğiyle başlayan maçta ilk dakikalar sakin geçerken, ilk aksiyon aşağı koridorda CLG üst koridoru ZionSpartan’a yapılan ve başarılı olunan sinsi baskında yaşandı. O dakikadan sonra harita rotasyonlarında CLG’den daha iyi taraf olan ve Kuzey Amerika temsilcisinin yakalanan oyuncularına cezayı çok ağır kesen Koo Tigers kartopu etkisini iyice büyüterek çok rahat bir galibiyet aldı. Bu sonuçla grupta ikinci galibiyetini alan KOO, yarışta tekrardan söz sahibi olmak istediğini gösterdi. CLG cephesinde ise alınan ilk mağlubiyetin moralleri nasıl etkileyeceği merak konusu.

Maçlar devam ettikçe haberimizi güncelleyeceğiz.

 

editor
e-Spor hayranı ve profesyonel sahnenin takipçisi biraz da weirdo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir