League of Legends League of Legends Haberleri

League of Legends IEM San Jose 1. gün

Sezon 6 öncesi oynanacak en önemli turnuvalardan olan Intel Extreme Masters San Jose turnuvası bugün başladı. Amerika, Avrupa, Kore ve Çin liglerinden 6 takımın katıldığı turnuva, takımların yeni kadrolarının da sahneye çıkacağı ilk turnuva olarak göze çarpıyor. Büyük değişiklikler yaşayan takımların, özellikle de Team SoloMid’in performansı merakla bekleniyor.

Turnuvaya katılacak takımlar ise Team SoloMid, Counter Logic Gaming, LGD Gaming, Unicorns of Love, Origen ve Jin Air Green Wings. Ödül havuzu 250.000 dolar olan turnuvanın ilk gününde çeyrek final maçları oynanacakken, Origen ve Jin Air Green Wings turnuvaya yarı finalden başlayacak. Bugün oynanacak karşılaşmaların arasında ise bir gösteri maçı düzenlenecek. Dallas Mavericks’in sahibi ünlü iş adamı Mark Cuban ve Intel CEO’su Brian Krzanich’in takımlarının mücadele edeceği gösteri maçında geri kalan oyuncular da emekli olmuş ya da halen aktif olarak oynayan profesyonel League of Legends oyuncuları olacak.

Turnuvada çeyrek final ve yarı final karşılaşmalarının 3 maçlık seriler üzerinden oynanacağını belirtelim. Büyük final ise 5 maçlık seri üzerinden oynanacak ve turnuvayı kazanan takım, IEM Katowice Dünya Şampiyonası biletinin yanı sıra 25.000 dolarlık büyük ödülün de sahibi olacak.

Bugün oynanacak karşılaşmalar şu şekilde:

    • Team SoloMid-LGD Gaming
    • ARAM gösteri maçı
    • Counter Logic Gaming-Unicorns of Love

Team SoloMid 2-0 LGD Gaming

2015 Dünya Şampiyonası D grubunda karşılaşan bu iki takım, IEM San Jose turnuvasında tekrar karşı karşıya geldi. Team SoloMid’in yeni kadrosunun sadece dört gün bir arada pratik yapma vakti olduğunu belirtelim. Bunun yanında herhangi bir kadro değişikliği yaşamayan LGD’nin bu turnuvada gerçek kimliklerini göstereceklerini düşünenlerin sayısı bir hayli fazlaydı.

Serinin ilk karşılaşması ilginç bir yasaklama ekranına sahne oldu. LGD ilginç bir biçimde minyon temizle mekaniği olmayan şampiyonları seçerken, TSM ise Anivia gibi mükemmel bir minyon temizleyen şampiyon seçimi ile niyetlerini önceden belirtti diyebiliriz. Tahm Kench seçimi ile beraber, TSM’in geriye çekilerek hasar verme mekanikleri oldukça yüksekti. Öte yandan LGD, Alistar, Kassadin, Reksai gibi kule altına rahatlıkla girecek şampiyonları seçti. İlk kanı alan TSM’in oyunun başında üst koridora odaklandığını belirtelim. 18. dakikada orta koridora çıkan takım savaşında ise Hauntzer’ın 2 skor alması, oyuncunun daha da etkili snowball yapmasını sağladı diyebiliriz. LGD’nin minyon temizleme mekaniğinin olmaması, takıma maça mal oldu. Team SoloMid, haritanın herhangi bir yerinde elde ettii ufak bir avantaj ile kolaylıkla kuleleri kuşatabildi. Elini kolunu sallayarak kule alan takım, yeni beraber oynamaya başlamalarından dolayı oyunu bitirmekte oldukça fazla zorluk çekti. İnhibitör aldıktan sonra 2 defa aynı hatayı yapan ve geriye dönmekte geciken takım, bu hatalarının bedelini ödedi. 46. dakika aldıkları baronla büyük bir avantaj yakalayan takım, alt koridordaki savaşı alarak maçı kazanmayı bildi.

TSM iyi bir performans gösterse de shotcalling konusunda büyük hatalar yaptığını söyleyebiliriz. LGD Gaming ise oyunu belki de yasaklama ekranında kaybetmesine rağmen oldukça iyi direndi ve TSM’in hatalarını cezalandırdı. Ne var ki bu çabası takımın maçı kazanmasına yetmedi.

Serinin ikinci karşılaşmasında yasaklama ekranı daha dengeli geçti diyebiliriz. Orta koridora Viktor seçimini yapan LGD, ilk maçtaki hatasını tekrarlamazken, oyundaki en korkulan alt koridor ikilisi olan Tahm-Kalista ikilisini seçmeyi başardı. TSM ise daha “support” olarak kullanabilecekleri Orianna ve Shen ile Doublelift’in Tristana seçimine gerekli olan korumayı sağlayabilecekleri bir kompozisyon ile maça başladı. İlk maçta oldukça etkili oynayan Hauntzer’ın, bu maçta da Gnar ile harika bir performans gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. LGD, alt koridor eşleşmesinde TSM’i ağır bir şekilde yendi fakat bu zaferi snowball yapmayı başaramadı. Ayrık ittirme yapan Doublelift, minyon sayısındaki farkı yavaşlıkla kapattı. Maçta dikkatimizi çeken şey Svenskeren’in birden fazla kez yakalanmasıydı. Fakat TSM, bu hataları haritanın diğer tarafında yaptığı oyunlar ile kapatabilmeyi başardı. Hauntzer ise Acorn’a karşı koridoru dominant bir şekilde kazandı diyebiliriz. 29. dakikada LGD’nin Bjergsen’i yakalaması ile başlayan takım savaşı, LGD’nin 3-1’lik skor avantajı ile bitti. Baronu almaya yeltenen takımı durduran TSM, maçın ellerinden gitmesini o noktada engelledi. Doublelift’in oldukça etkili bir snowball olduğunu da söylememiz gerekir. 35. dakikada 10 skoru olan oyuncu, maçın en iyi oyuncusuydu. 39. dakikada LGD’yi tamamıyla haritadan silen takım, maçı ve seriyi kazanmayı başardı.


Counter Logic Gaming 2-0 Unicorns Of Love

Kadrolarında büyük değişiklikler yaşayan iki takımın karşılaşmasında ilk maç Counter Logic Gaming’in zaferi ile sonuçlandı. Orta koridor oyuncusu Pobelter’ın yerine Huhi’yi getiren CLG, TSM’e transfer olan Doublelift yerine de daha önce CLG B takımında oynamış Stixxay ile maça başladı. Vizicsacsi ve Hylissang dışında tüm oyuncularını gönderen Unicorns of Love ise Vizi-Gilius-Fox-Steelback-Hylissang beşi ile maça başladı.

Serinin ilk maçında Dünya Şampiyonası’nda ve Kespa Cup’ta oldukça sık seçilen Ryze seçimini yapan CLG’ye karşılık UOL çok daha güvenli bir seçim olan Orianna’yı tercih etti. Oyunun başında alt koridorda büyük bir avantaj yakalayan CLG, Huhi ve Darshan’ın da baskına gelmesi ile beraber alt koridordaki kuleyi aldı. Bu esnada üst koridorda minyon kesen Renekton, Fiora ile arasında minyon farkı açmayı başardı. Vizicsacsi’nin bu farkı neredeyse oyunun sonuna kadar koruması ise oldukça etkileyiciydi. Maçın ilk 25 dakikasının skor takası ile geçtiğini söyleyebiliriz. Özellikle Hylissang’ın CLG’nin arasında dalması ile başlayan sayısız takım savaşından hep bir skor çıkarmayı başaran UOL, maçın büyük bir bölümünde yeni kurulan kadrosuna göre oldukça iyi performans gösterdi. Öte yandan CLG, çok daha organize ve çok daha kararlı oynadı. CLG’nin kompozisyonun çok daha iyi ölçeklenmesinden dolayı, bir noktadan sonra UOL skor takas edememeye başladı ve harita üzerindeki baskıyı iyiden iyiye hissetti. Haritayı çok daha iyi oynayan CLG, üst koridordan açtığı inhibitörle beraber UOL oyuncularının tamamını öldürerek maçı kazanmayı bildi. Bu sonuçla CLG, seride 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci maçında iki takım da minyon temizleme mekaniği olmayan kompozisyonlar kurarken, iki takımın orta koridor oyuncuları da suikastçi şampiyonları seçti. UOL çok daha yavaş ölçeklenen bir kompozisyona sahip olmasına rağmen, oyunda oldukça iyi tutundu. CLG’de ise iki tane snowball suikastçi Riven ve LeBlanc, oldukça iyi bir koridor safhası geçirdi ve oyunda büyük bir etki yarattı. Özellikle de Darshan’ın Riven ile yaptığı ayrık ittirme, yeni oyunculara ders olarak gösterilebilinecek nitelikteydi. Xmithie’nin Gragas oyunları da, serinin ilk maçındaki gibi neredeyse kusursuzdu. Oyuncunun sıçra+vücut darbesi kombosu her seferinde CLG’ye skor olarak yansırken, takım, yeni yeni birbirlerine alışmalarına rağmen oldukça iyi iletişim kurdu. Özellikle de Riven haritanın diğer tarafındayken çoğu zaman 4v5 oynamak zorunda kalan takım, ellerindeki avantajı doğru kullandı ve sayıca az olmalarına rağmen sürekli bu savaşlardan avantajlı çıktı. Darshan’ın yan koridorlarda yaptığı ayrık ittirme ile beraber harita üzerindeki baskıyı arttıran CLG, baron aldıktan sonra alt koridorda yakalandı ve rakibine skor verdi. Unicorns of Love’a baktığımızda geç ölçeklenen Tristana-GP-Kassadin üçlüsünün oyun başında bu kadar geri kalması, takımın mağlubiyetinde büyük rol oynadı. Özellikle de Fox, koridor safhasında herhangi bir yan koridora baskına gitmeyerek CLG’nin işini kolaylaştırırken, GP görece daha iyi bir koridor safhası geçirdi ve UOL’un ana hasar kaynağı oldu. Steelback ise karakteristik olarak yine koridor safhasını kötü oynadı fakat takım savaşlarında ortalama iyi oynadı diyebiliriz. Öte yandan Hylissang’ın Thresh oyunları UOL’a bir çok fırsat yaratmasına rağmen takımın çok fazla geride olması ve CLG’nin inanılmaz bir ani hasar çıkarma potansiyeline sahip olmasından dolayı UOL’a maçı kazandıramadı. Karşılaşmayı kazanan CLG, böylece seriyi de 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi.


Bu sonuçlarla beraber IEM San Jose turnuvasında yarı final eşleşmeleri şöyle oldu:

  • Team SoloMid-Origen
  • Counter Logic Gaming-Jin Air Green Wings

Turnuva ile ilgili tüm haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

1 Comment

  • Cem 22 Kasım 2015

    Site güzel de henüz tanınmamış sanırım, kimsenin yorumu yo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir