League of Legends League of Legends Haberleri

League of Legends IEM San Jose 2.gün

Sezon 5 sona ererken, yılın son turnuvalarından olan IEM San Jose’de yarı final heyecanı bugün başlıyor. Yarı final karşılaşmalarının yanında büyük finalin de bugün oynanacağını belirtelim.Dün oynanan karşılaşmalarda Kuzey Amerika takımları rakiplerini 2-0 geçerken, LGD ve Unicorns of Love rakipleri karşısında varlık gösteremedi. Bugün oynanacak olan karşılaşmaların çok daha çekişmeli ve yakın geçmesi bekleniyor.

Çeyrek final oynamayarak IEM San Jose’ye direkt olarak yarı finalden başlayan Origen, Team SoloMid ile eşleşti. Tıpkı LGD eşleşmesi gibi, OG-TSM eşleşmesi de 2015 Dünya Şampiyonası D grubundaki iki takımın karşılaşmasının rövanşı niteliğinde olacak. Team SoloMid, şampiyonadan sonra Bjergsen hariç takımdaki tüm oyuncuları göndermiş, kağıt üzerinde Batı dünyasındaki en yetenekli kadroyu kurmuştu. Origen ise turnuvadaki diğer takımlar gibi kadrosunda büyük bir değişiklik yaşamadı. Takımın efsanevi orta koridor oyuncusunun yanına Unicorns of Love’ın yetenekli orta koridor oyuncusu Power of Evil’i katan Origen’de diğer rollerde ise bir değişiklik olmadı. Öte yandan Jin Air Green Wings’in nasıl bir kadroyla çıkacağı belli değil. Yıldız orta koridor oyuncuları Ganked by Mom’ı Kuzey Amerika’da yeni kurulan NRG’ye kaptıran takım, GMB yerine Kuzan ila maça başlayacak. Takımın geri kalan pozisyonlarında kimin oynayacağı henüz belli değil.

Bugün oynanacak maçlar şu şekilde:

  • Team SoloMid-Origen
  • Jin Air Green Wings-Counter Logic Gaming
  • Final: Origen-Counter Logic Gaming

Team SoloMid 0-2 Origen

Dünya Şampiyonası D grubunda karşı karşıya gelen iki takımın tekrar buluştuğu IEM San Jose yarı finalinin ilk maçı Origen’in zaferi ile sonuçlandı. İlginç bir yasaklama ekranı geçiren Origen, blind pick olarak Rumble seçiminde bulunurken, takımın yeni üyesi PowerOfEvil, Bjegsen’in Orianna seçimine karşılık Cassiopeia seçiminde bulundu. Cassio’nun bundan 3-4 yama önce oldukça popüler olduğunu hatırlatalım. 5.21 yamasında oynanan turnuvada ilk defa Cassio gördük ve şampiyonun aslında gayet iyi bir durumda olduğunu gözlemledik.

Oyunun başında Rumble-Braum-Elise üçlüsü ile TSM’in kırmızı güçlendirmesine baskına giden OG, buradan 3 skor alarak büyük bir avantaj elde ettiği. 2 skor alan Rumble ise oyunun snowball’a döneceğinin sinyallerini vermiş oldu. Genel olarak baktığımızda TSM cephesinde herkesin iyi bir koridor safhası geçirdiğini söyleyebiliriz. Fakat Origen, oyunu TSM’den çok daha hızlı oynadı. Özellikle de baskın konusunda Svenskeren’den hep bir adım önde olan Amazing, çok iyi bir performans gösterdi. Origen cephesinde maçın yıldızı şüphesiz Soaz’di. Rumble ile harikalar yaratan oyuncu, maçın 18. dakikada tek taraflı oynanmasının başlıca nedeniydi. TSM ise dünkü performansından daha kötü oynarken, LGD karşısında göze çok batmayan shotcalling konusu, bugün OG karşısında dikkat çekti. Özellikle de üst koridorda 4 kişi ile tier 2 kulesi almaya çalışırken POE ve Niels’ın diğer iki koridorda ayrık ittirme yapması ve TSM’in buna karşılık hiçbir hamle24. dasi olmaması, takımın daha olgunlaşması için zamana ihtiyacı olduğunun bir göstergesiydi. TSM’in kompozisyonu tamamıyla takım kompozisyonu üzerine kuruluyken, oyunun ortasında o kadar gerideydi ki takım savaşı yapsalar dahi kazanma şansları çok düşüktü. 24. dakikada baron alan OG, bu noktadan sonra oyunu bitirmekte zorlanmadı ve alt koridor inhibitörünü aldıktan sonra oyunu kazanarak seriyi 1-0’a getirdi.

Serinin ikinci maçında ise Soaz, bu sefer Riven seçimi ile kaldığı yerden devam etti. Origen için ilginç olan şey ise çoğunlukla ormanda görmeye alıştığımız Kindred’in nişancı rolünde kullanılmasıydı. Ne var ki şampiyonu oldukça doğru bir şekilde kullanan Niels, Kindred ile maça büyük katkı koymayı başardı.

İlk kanı tıpkı ilk maçtaki gibi döken Soaz, Riven ile Hauntzer’ın Ryze’ına rahat vermedi. TSM’in kompozisyonuna baktığımızda basit bir oyun sonu ve “Doublelift’i koru” kompozisyonu olduğunu görüyoruz. OG ise daha takım savaşı odaklı, Alistar-Orianna kombosu ile takım savaşının gidişatını anında değiştirebilecek bir kompozisyon seççiminde bulundu. Belirtmek gerekir ki Origen, oyunun erken safhalarını kusursuz oynadı. TSM’in kırmızı güçlendirmesi etrafında tüm takımın bir anda ortaya çıkması ile 2 skor bulan Origen, bu avantajını maç boyunca korudu. TSM’e nazaran harita üzerinde çok daha etkili rotasyon yapan takım, proaktif oyunları ile maçı yönlendiren takım oldu. Soaz, bu maçta da Riven ile harika bir snowball gerçekleştirdi ve özellikle Doublelift’in ileri doğru sıçralarını çok iyi okuyarak oyuncunun hasar vermesini bir çok kez önledi. TSM’in takım savaşı ya da ufak kavgalar aramayıp beklemesi ve defans yapması gerekiyordu. Ryze ve Tristana gibi geç ölçeklenen iki şampiyonu güç sıçramalarını yakalamadan agresif kullanmaya çalışan takım, bu hatalarının bedelini ödedi. Yine de Origen, 30. dakikalarda yaptığı hatalar ile TSM’e bir geri dönüş şansı verdi. Üst koridorda fazla açılan takım, iki üyesini kaybetti ve TSM’e orta koridorda iki kule hediye etti. Buna rağmen orta koridordan takım halinde ilerleyen Origen, POE ve Mithy’nin muazzam Orianna-Alistar kombosu ile Doublelift’i öldürmeyi başardı ve maçı kazandı.

Origen bu sonuçla seriyi 2-0 kazandı ve IEM San Jose’de finale yükselen ilk takım oldu.


Counter Logic Gaming 2-0 Jin Air Green Wings

Oldukça yavaş başlayan serinin ilk maçı, Jax ve Azir gibi ilginç seçimlere sahne olurken, Counter Logic Gaming’in zaferi ile sonuçlandı. İki takım da hızlı ittirme taktiği ile kuleleri takas etti. İlk kanı döken JAG, ejderi de erken dakikalarda alarak 5. ejder için ilk adımı atmış oldu. Kennen’in oyunun ilk dakikalarında orta koridora gelerek Huhi’yi rahatsız etmesi, Kuzan’a koridorda büyük bir avantaj sağlarken, Huhi sürekli olarak farm yaparak bu farkı kapattı. Maçta genel olarak JAG’ın harita görüşü CLG’den daha iyiydi diyebiliriz. Jin Air, Kore Ligi’ndeki performansının aksine bu maçta çok daha agresif, çok daha istediğini bilen bir takım görüntüsü çizdi. Öte yandan CLG ise dünkü koordinasyonundan daha düşük bir performans sergilese de, oyun ilerledikçe yüksek konsantrasyon ile maçı kazanmaları için gereken oyunları yaptı.

Burada belirtmek gerekir ki maçın yıldızı Darshan’dı. Jax ile durmaksızın ayrık ittirme yapan oyuncu, Jin Air’in dikkatini sürekli olarak dağıttı. 3 defa baron alan CLG, bir ara neredeyse oyunu rakibine veriyordu. Orta ve üst koridorlardaki savaşlarda Darshan’ın ayrık ittirme yapmasından dolayı takımla olmamasını fırsat bilen Jin Air, başlattığı takım savaşlarını kazanmayı bildi. Son olarak CLG’nin kırmızı güçlendirmesinin etrafındaki savaşta CLG’den 3 kişiyi öldürmeyi başaran Jin Air, Darshan’ın ayrık ittirmesine cevap veremedi. Yıldız oyuncu, tek başına Nexus’u alarak CLG’ye serinin ilk maçını kazandırdı.

Serinin ikinci maçında CLG, daha önce görmediğimiz bir seçim yaparak, Kindred’ı orta koridora seçti. Fizz-üst koridor ve Kindred-orta koridor ile oyunu snowball yapmaya niyetlendiğini açıkça belirten CLG’de Aphromoo’da Bard seçiminde bulundu. Buna karşılık Jin Air ise ilk maçın tam tersi bir şekilde daha pasif bir kompozisyon seçerek Kore Ligi’ndeki oyun tarzlarını sahaya yansıtmaya çalıştı. Nasıl performans göstereceği merakla beklenen Kindred, oyunun erken dakikalarında Kuzan’a koridorda farm yaptırmayarak oldukça iyi bir iş çıkardı. Ryze’ın 1. seviyede Sıçra’sını kaybetmesi ile beraber üst koridoru kamplayan CLG, buradan 3 defa skor çıkarmayı başardı. İki takımın da minyon temizleme mekaniğinin oldukça düşük olduğunu belirtelim.

Jin Air, ilk maçtaki agresif ve all-in oyun tarzının tam tersi bir şekilde bu maç daha farklı, kompozisyonuna uygun ve daha güvenli bir şekilde oynadı. Ashe ve Ryze şampiyonlarının ölçeklenmesi için bu gerekli bir oyun tarzıydı. CLG, rakibine göre çok daha iyi harita üzerinde rotasyon yaparken alt koridordaki savaşta neredeyse oyuncuları ölüyordu. Oyun boyunca Aphromoo’nun harika bir Bard performansı sergilediğini söyleyelim. Kindred seçimi göz önünde olsa da, bu maç da tıpkı ilk maçtaki gibi tamamıyla Darshan’ın omuzlarındaydı. Geleneksel üst koridor Fizz eşya diziliminden farklı olarak full-ap eşya dizilimini tercih eden oyuncu, şampiyon ile inanılmaz bir snowball oldu. Jin Air üst koridorda 2 skor bulurken, Darshan alt koridorda ayrık ittirme yapıyordu. Sonuç olarak barona karşılık alt koridor kulesini takas eden Jin Air, baronlu iken aşırı açılmaları sonucu 3 oyuncularını kaybetti. Bu da aslında maçın kopma anıydı diyebiliriz. Darshan’ın oyunda 11 skor alıp sadece 1 kere öldüğünü söyleyelim. 41. dakikada baron alan CLG, bundan 4 dakika sonra 5. ejderi de alarak Nexus kulelerini yıktı ve maçı kazandı. CLG böylece Sezon 2’den bu yana Kore takımını bir seride yenen ilk batı takımı oldu ve 2-0’lık sonuçla finale yükseldi.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir