League of Legends League of Legends Haberleri

MSI Turnuvası’nda 2. gün sonuçları

Geçtiğimiz gün itibariyle Amerika’da başlayan ve ilk gün sonunda oldukça çekişmeli mücadelelere sahne olan Mid-Season Invitational’da (Sezon Ortası Özel Turnuva) ikinci gün maçları tamamlandı.

İlk günün ardından oynadığı üç maçı da kazanan SK Telecom T1 ikinci güne girilirken puan tablosunda lider durumda. SKT’yi aldığı bir mağlubiyetin yanında iki maç kazanan AHQ takip ederken, Edward Gaming ve Fnatic henüz iki maç yaptı ve bir galibiyet ile bir mağlubiyet aldı. Turnuvanın ev sahibi konumundaki Kuzey Amerika LCS şampiyonu Team SoloMid ise dün oynadığı üç maç içerisinde yalnızca Beşiktaş karşısında varlık gösterebildi ve temsilcimiz karşısında aldığı tek galibiyetin yanında iki mağlubiyet ile sondan bir önceki sırada. MSI Turnuvası’na Wildcard’ın şampiyonu olarak katılan takımımız Beşiktaş ise ilk gün çıktığı tüm maçları kaybetmesine ve turnuvada son sırada bulunmasına rağmen her maç bizi heyecanlandırmaya ve bu uluslararası arenada başka hiçbir şekilde elde etmesi mümkün olmayan tecrübeler kazanmaya devam ediyor.

[Mid-Season Invitational 1. gün sonuçları!]

[Mid-Season Invitational yarı final sonuçları!]

[Mid-Season Invitational Final Maçı!]

Sözü de daha fazla uzatmadan gecenin ilk mücadelesiyle başlayalım:

Edward Gaming 1-0 Fnatic

MSI Turnuvası’nda ikinci günün açılışını, diğer takımların üç maç yaptığı 1. gün iki maç yapan Çin şampiyonu Edward Gaming ile Avrupa LCS şampiyonu Fnatic yaptı. Maçın başından beri üstünlüğünü koruyan Edward Gaming, ikinci günün açılış maçını rahat kazandı.

EDG maça oldukça güçlü başladı ve ele geçirdiği üstünlüğü oyun boyunca sürdürerek maçı kazanmayı başardı. Böylesine bir üstünlüğün altında yatan sebebin seçim ve yasaklama kısmında Fnatic’ın doğru tercihler yapamaması etkili oldu diyebiliriz. Özellikle dünyanın en iyi oyuncularından olarak gösterilen Deft’in Kalista seçimini yapmasına izin veren Fnatic, oyun boyu gördüğü baskıyı hak etti desek abartmış olmayız. Nitekim oyunun ilk bölümlerinde agresif bir oyun tarzı sergilemeye çalışan Fnatic, neredeyse denediği her şeyi batırarak daha ilk dakikalardan sinyal vermeye başladı. Bu agresif çıkışı rahatlıkla karşılayan EDG’nin başarılı kompozisyonuyla daha 10. dakikayı görmeden gidişat da belli oldu.

Oyun boyunca takım savaşlarında üstün gelen EDG, ejderleri alarak Fnatic üzerindeki baskıyı artırdı. Girdiği her takım savaşını kazanan Çin şampiyonu, 20. dakika geçilirken 3. ejderhasını aldıktan sonra rahatlayarak Baron güçlendirmesinin de desteğiyle Fnatic’in üssüne ilerleyerek Nexus’u devirdi ve rahat bir galibiyet alarak turnuvadaki ikinci maçını kazanmış oldu.


Team SoloMid 0-1 Ahq

Günün en kritik maçlarından birisi olan TSM-Ahq maçı, TSM için hayati bir önem taşımaktaydı. Dün oynadıkları SKT maçındaki hemen hemen aynı kompozisyona sahip olan TSM, büyük hayal kırıklığı yaratan Hecarim seçimi ile maça başladı. Buna karşılık Ahq takımı, tüm öncelikli seçimlerini alarak,  hem de iyi bir counter yemeden, yasaklama ekranından avantajlı bir konumda çıktı. Westdoor’un dünkü muhteşem performansından sonra bugün tekrar Fizz seçmesi ise Ahq’nun takım kimliğini yansıtıyor bence.

Klasik bir Ahq taktiği olan erken ejder stratejisini bu maç da ortaya koyan takım, Alt koridor ikilisi Albus-An’ın harika oyunuyla lane swap yapan Dyrus’a göz açtırmadı. Sürekli olarak kamplanan Dyrus, Hecarim gibi geriye düştüğünde toparlaması çok zor olan bir şampiyonda, tüm maç boyunca etkisiz kaldı. Bu noktada Dyrus’un geride olmasına rağmen Üçlü Kuvvet eşya seçimi de tartışılır durumda.

Buna karşın Urgot’un oyun stili ve seçtiği eşyalar bize maç ve Ahq hakkında çok şey anlattı. Erken skorlar bulup rakibine nazaran 1k fazla altına sahip olan An, bu avantajını snowball yapmayı umarak Yomumu eşyasını seçti. Alışılmışın dışında bir eşya olmasına karşın oyunun başlarında “zengin” olan Urgot için defansif bir eşya almasındansa böyle agresif bir eşyayı tercih etmesi çok daha mantıklıydı.

Ahq, turnuvada şu ana kadar oynadıkları maçlarda ne kadar güçlü ve bir anda kontrolden çıkabilecek bir takım olduklarını kanıtladı. Öte yandan TSM şu an karakterinin dışında oynamakta. LCS’de müthiş işler çıkartan Santorin, neredeyse 12-13 dakika boyunca koridorlarda gözükmemekte, hiçbir katkıda bulunmamakta. Aynı şekilde koridorunda minyon sayısında hep önde kalabilen Bjergsen, takım için hiçbir şey yapmamakta. Lustboy her zamanki harika performansını gösterirken, Dyrus’un da oyundan düşmesiyle takımda bir anda işlevsel oyuncu kalmadı ve yanlış pozisyon almalarıyla da bu maçı ve önceki maçları kaybettiler.


Edward Gaming 1-0 Beşiktaş

Günün 3. karşılaşması temsilcimiz Beşiktaş ile EDG arasında oynandı. İki takım da yasaklama ekranını oldukça iyi bir şekilde kapatırken, seçimler herkesin istediği, oyuncuların rahat olduğu şampiyonlar üzerindeydi. Yasaklama ekranında Beşiktaş’ın korkması/çekinmesi gereken tek şampiyon Jinx’ti.

Keza korkulduğu gibi de oldu. Alt koridorda gerçekleşen savaşta Deft’in 2 skor alması, oyunun Beşiktaş için oldukça zor olacağının sinyaliydi. Jinx, Deft’in bütün sezon boyunca mükemmel bir şekilde oynadığı şampiyon. Bu maçta da gördüğümüz üzere şampiyonun limitlerini çok iyi bilen oyuncu, oyun sonunda 4’te 4 yaparak maçı tamamladı.

Beşiktaş için bu maç oynadıkları en zor maçtı diyebiliriz. Sevdikleri şampiyonları almalarına rağmen harita kontrolünü daha 7. dakikada kaybettiler. Zira EDG takımında herkes bireysel olarak büyük bir tehdit ve herkes aynı anda kontrol etmeniz gerekiyor. Alt koridor oyun yapamıyorsa hemen devreye Clearlove giriyor, eğer ormancı da etkisizse Koro bir şeyler yapıyor. Dünya Şampiyonu olan Pawn, bu takımın neredeyse 4. hasar tehdidi.

Beşiktaş’ın bu maçta geri dönmesi için yapması gereken şey kendi ormanını totemlemek ve çalıların arasında bir pusu kurmaktı. Bunu oyunun sonlarına doğru üst koridorda Theokoles denedi fakat EDG takımı çok fazla mobil olduğundan Meiko’yu bile öldüremeden Beşiktaş oyuncularını birer birer kaybetti.

Bu maç Beşiktaş için büyük bir tecrübe oldu. Hem kendilerini Çin’in en iyi takımına karşı deneme fırsatı buldular, hem de stratejik anlamda çok fazla şey öğrenebilecekleri bir takıma karşı oynadılar.


SK Telecom T1 1-0 Fnatic

SKT’nin favori olarak çıktığı maç, turnuvada şu ana kadar oynanan en yakın, en heyecanlı ve en çekişmeli maçtı. SKT’nin rahat kazanacağı düşünülen maçta Fnatic orta koridor inhibitörünü aldı, baronu çaldı ve tüm bunlara rağmen son takım savaşında Bang’in 5’te 5 yapması ile maçı kaybetti.

Fnatic ağır kitle kontrol kompozisyonuyla maça çıkarken, SKT neredeyse tamamen “Lucian’ı koru” kompozisyonu ile maça başladı. Maçın erken safhalarında skor avantajını eline geçiren Fnatic’te fark yaratan oyuncu Huni’ydi. Orta koridora baskına gelerek Febiven’in ilk kanı almasını sağlayan Huni, ReignOver ile sinerjisini bu maçta da gösterdi ve maçı domine etmeye başladı. Ne var ki SKT gibi bir takımı sahadan silmek o kadar kolay değildi. SKT takımı, skorda oldukça geride olmasına rağmen minyon sayısında üstün olduğu için altın farkı neredeyse yok gibiydi. Bu zayıflık, Fnatic’i oldukça etkiledi. Özellikle de Steelback’in koridorunda ezilmesi ve minyonda neredeyse 50 fark yemesi, Fnatic’in oyunu koparamamasının en büyük nedenlerinden.

Bir başka takımda “Lucian’ı koru” kompozisyonu işe yaramayabilirdi. Ne var ki Faker’ın Lulu’su ve Bang’in Lucian’ı, oyundaki farkı yaratan şampiyonlar oldu. SKT maç boyunca skor olarak geride olmasına rağmen son takım savaşında Bang’in harika pozisyon alması ve eşya seçimi ile savaşı kazanıp maçı bitirmeyi bildi. Bang, son savaşta 5’te 5 yaptı.

Steelback maçı gayet iyi bir skorla bitirmesine rağmen zayıflığını oyunun başlarında görmüş olduk. Oyuncunun henüz çaylak sezonunda olması ve çok genç olması bu zayıflığının altındaki etkenlerden elbette, fakat Steelback yerine Rekkles oynasaydı, maç çok daha önceden bitmiş olabilirdi.


Team Solomid 0-1 Edward Gaming

Bu maç ile ilgili söylenecek çok şey yok. Yasaklama ekranında Bard seçimi ile biz League of Legends hayranları heyecanlansak da, Lustboy, Bard’ı gerektiği gibi oynamadı. Lane swap yapan TSM, alt koridorunu üst koridora gönderirken, tam bir baskıncı olan Bard, Corki ile koridorda kaldı ve şampiyonun doğasında bulunan avantajları kullanamadı. TSM için morallerin bozulduğu an ise Alt koridorda Dyrus’a yapılan kamp ve oyuncunun 3 kere ölmesi oldu.

EDG avantajlarını büyük snowball’lara çevirmeyi kolaylıkla başardı. Deft, Kalista ile 7 dakikada 2 skor 1 asist aldıktan sonra oyun neredeyse çevrilemez hale geldi. Etkileyici bir Azir performansı ortaya koyan Pawn da oyunu iyi bir performansla bitirmeyi başardı.

TSM’deki diğer bir sıkıntı da Santorin’in tüm turnuva boyunca yaptığı gibi bu maçta da bir varlık gösterememesiydi. Bjergsen de Clearlove’ın baskınlarıyla Pawn’a karşı bir varlık gösteremedi.


Fnatic 1-0 Beşiktaş

Grup aşamalarının sondan bir önceki maçında temsilcimiz Beşiktaş, yarı final bileti kapmak için sahaya çıkan Fnatic ile karşılaştı. Beşiktaş’ın galibiyeti durumunda temsilcimiz, TSM ve Fnatic ile birlikte 1-5’lik sonuç elde etmiş olacak ve bu gruptan bir takımın yarı finallere çıkması için ayrı bir seri oynanacaktı. Ne yazık ki umduğumuz senaryo gerçekleşmedi ve Fnatic, rahat bir oyunun ardından Beşiktaş’ı mağlup etti.


Ahq e-Sports Club 0-1 SK Telecom T1

Turnuvanın grup aşamasının kapanış maçında liderlik mücadelesi veren iki takım sahaya çıktı. Maçın 20. dakikasına kadar iki takım arasında denge pek bozulmasa da, sonrasında Ahq skor ve altın üstünlüğünü eline geçirdi. 40. dakikalara kadar uzayan muhteşem mücadelenin en sonunda ise Easyhoon’un inanılmaz ultisi ile takım savaşını kazanan SKT, Ahq üssüne doğru harekete geçti ve Nexus’u devirerek turnuvanın grup aşamasını namağlup bir şekilde lider tamamladı.


msi 2. gün

Grup aşaması tamamlanan MSI Turnuvası’nda heyecan ise daha da artıyor. Turnuvada Cumartesi gecesi yarı final, Pazar gecesi de final maçları oynanacak. Grup aşamasının aksine tahmin edebileceğiniz gibi final maçları 5 oyunluk seriler sonucunda neticelenecek. Yarı finallerde, SK Telecom T1 ile Fnatic karşılaşırken, Ahq eSports ile de Edward Gaming mücadele edecek.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir