Birbirinden çekişmeli serilere sahne olan NA LCS 2016 Yaz Mevsimi’nde 3. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Bu hafta oynanan seriler özellikle çok daha çekişmeli geçerken, izleyen tüm League of Legends hayranları ligin 3 maçlık seriler üzerinden oynanmasının çok daha iyi olduğu görüşünde birleşti. Özellikle de haftanın maçı olarak gösterilen Cloud9-Team SoloMid serisi, uzun zamandır ligdeki en yakın geçen karşılaşmalara sahne oldu.
Team SoloMid haftayı yine mağlubiyet almadan tamamlarken, geçtimiz mevsimin şampiyonu CLG, ligin yeni ve sürpriz takımı Team Envy karşısında mağlubiyete engel olamadı. Lige kötü bir başlangıç yapan ve ormancısı ile problemler yaşayan Team Liquid de haftayı 2-0 ile kapatarak toparlanma belirtileri gösterdi.
1. Gün
Cloud9 1-2 Team Solomid
Haftanın merakla beklenilen karşılaşması Team SoloMid’in galibiyetiyle sonuçlandı. Serinin ilk maçında Zilean-Lucian kombosunu seçen Team SoloMid, metodik bir oyun oynayarak oyunun başında avantaj elde etti. Proaktif baskınlar ile avantaj elde etmeye çalışan Cloud9’a çok iyi tepkiler veren TSM, rakibinin hem skor anlamında hem de harita görevi anlamında geride kalmasını sağladı ve tüm maçı kaybetti. Elde ettiği küçük altın farklarını takım savaşlarını kazanarak ve agresif oynayarak daha büyük avantajlara çeviren TSM, alt koridordan ibhibitör açarak karşılaşmayı bitirdi. Cloud9 ise olumlu oyununa ve oyun planına rağmen bunları doğru bir şekilde yerine getiremediği için geri düştü ve dönüş şansı yakalayamadı.
Serinin üçüncü maçı ise Jhin’in egemenliğinde geçti diyebiliriz. Sneaky’nin imza şampiyonu olan Jhin seçiminde bulunan Cloud9, ilk maçta bulamadığı 2v2 çatışmalarda rakibinden çok daha iyi oynadı ve avantajı elde etti. Trundle ve Elise’in yardımı ile alt koridorda girdiği her çatışmayı kazanan Cloud9’da Azir ile yine çok iyi bir maç çıkaran Jensen de takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Svenskeren’i öldürdükten sonra baron yemlemesi yapan Cloud9, Sneaky’nin 4’te 4 yapması ile savaşı kazandı ve büyük bir fark yakalamış oldu. Üst koridor inhibitörünü açtıktan sonra Nexus’u alan takım, karşılaşmayı da rahatlıkla kazandı. TSM ise kötü oynamamasına rağmen Cloud9’ın kartopu olmasına engel olamadı.
Serinin üçüncü maçı ise en yakın geçen karşılaşma oldu. 32. dakikaya kadar başa baş giden mücadelede iki takım da harika savaşlar çıkardı. Meteos’u öldürdükten sonra barona başlayan TSM, bunun yerine 5v4 savaşmayı seçti ve takım savaşını kazanarak büyük bir avantaj elde etti. Kadim Ejder’e başlayan TSM’e baron ile cevap vermeye çalışan C9, yeteri kadar hasar çıkaramadı ve baronu zamanında öldüremedi. Takım savaşını kazanan TSM, baronu da aldıktan sonra bilindik sistematik oyununu oynadı ve karşılaşmayı kazandı. Bu galibiyet ile seriyi de 2-1 kazanan TSM’de serinin yıldızı istikrarlı bir şekilde iyi oynayan Bjergsen oldu.
Team Liquid 2-0 Phoenix1
Serinin ilk karşılaşmasında Olaf-orman seçimi ile karşılaşmayı kontrol eden ve kazanan takım TL oldu. Takım olarak br bütün halinde hareket eden TL’de ilk LCS maçına çıkan Fabbbyyy de Ashe ile oldukça iyi bir performans sergilerken, P1’de Zig olumlu bir oyun ortaya koydu. Rotasyon ve kule oyununda geride kalan P1’in zayıflıklarını iyi değerlendiren TL, her seferinde takım savaşını kazandıktan sonra bu avantajını harita görevine çevirmeyi bildi. Baronu aldıktan sonra üç inhibitörü de açan TL, 29. dakikada maçı bitirdi ve seride 1-0 öne geçti.
İlk maça nazaran ikinci maçta çok daha proaktif bir şekilde oynayan P1, hem kompozisyon kurma anlamında iyi bir iş çıkarttı, hem de haritanın farklı bölgelerine iyi bir şekilde yetişmeyi başardı. Üst koridorda Fabbbyyy’yi öldürdükten sonra tier 2 kulesine dayanan ve kuleyi alan takım, kaçış yollarını totemlemediğinden dolayı Fenix’in Azir’inin geldiğini görmedi ve ağır bir şekilde takım savaşını kaybetti. Zaten oyunun başından itibaren önde olan TL, bu avantajı baron ile taçlandırdı ve 27. dakikada karşılaşmayı tamamladı. TL bu zaferle seriyi de 2-0 kazandı ve 3 puanın sahibi oldu.
2. Gün
Immortals 2-0 Team Envy
Harika bir mücadeleye sahne olan serinin ilk maçında Team Envy beklenilenden çok daha iyi bir mücadele ortaya koydu. Takım savaşlarında iki takım da rakibinin hasarını küçümseyerek hata yaparken, maçın kopma noktası IMT’nin harita üzerindeki hareketini küçümseyen Team Envy’nin barona başlaması oldu. Rakibini ağır bir şekilde cezalandıran IMT, baronu aldıktan sonra oyunun kontrolünü de tamamıyla eline geçirdi. Kadim Ejderi’i de alan takım, ilk karşılaşmayı 43. dakikada bitirmeyi başardı. IMT’de Pobelter Viktor ile yıldız performanslarından birisini ortaya koyarken, Envy ise oyun sonu karar verme mekanizmalarının istenildiği gibi çalışmadığını göstermiş oldu.
Serinin ikinci maçı ise tam olarak “clown fiesta” şeklinde geçti. Ayrık ittirme kompozisyonu ile çok iyi bir oyun ortaya koyan IMT, iki inhibitör açmasına rağmen Envy’nin kompozisyonundan dolayı “flank” bulamadan girdiği takım savaşlarının tamamını kaybetti ve Envy’ye geri dönüş imkanı vermiş oldu. Belirtmek gerekir ki Envy kompozisyonunu kusursuz bir şekilde oynadı. IMT’den çok daha iyi kararlar alan takım, neden henüz yenilmediğini göstermiş oldu. Takım savaşını kaybetmesine rağmen iki kişi barona başlayan IMT, yakalandı ve baronu Envy’ye verdi. Maçın kopma noktası ise orta kordordan ittiren Envy’nin kulelere ve Nexus’a odaklanmayıp IMT oyuncularını öldürmeye çalışmasıydı. Beklediklerinden çok daha fazla hasar alan takım, hem IMT’yi öldürmeyi başaramadı, hem de oyunu bitiremedi. Bu can alıcı hatayı değerlendiren IMT ise üst koridordan ilerleyerek karşılaşmayı bitirdi. Envy çok iyi bir takım olmalarına rağmen yine, oyun sonu kararlarının çok kötü olduğunu gösterdi.
Counter Logic Gaming 2-0 Echo Fox
Lige kötü başlayan ve iyi günler geçirmeyen CLG, Fox serisini kazanarak rahat bir nefes aldı. İlk karşılaşmada Darshan’a Jax seçiminde bulunan takım, Fox’un kompozisyonundan çok daha aktif bir şekilde harita üzerinde oyunlar gerçekleştirdi. Baronu alan fakat iki üyesini kaybeden takım, Fox’un bu avantajı kullanmasına izin vermedi. Jax ile ayrık ittirme yapan Darshan oyunun bir noktasından sonra herkesle 1v1 yapabilecek duruma geldi ve Fox’un tek dolaşan üyelerini yakalamayı başardı. Fox ise Brand-Bard kompozisyonu kurmasına rağmen kule oyununda geriye düştü ve CLG’nin kompozisyonunun kusurlarını değerlendiremedi. Baronu alan CLG, 24. dakikada maçı bitirerek kararlı bir galibiyet almış oldu.
Serinin ikinci maçında da Fox hiçbir varlık gösteremezken, CLG rakibini kötü kararlar almaya zorladı. Kindred-Jax ikilisi ile 15. dakikada üst koridor inhibitörünü açan takım, sürekli olarak Fox’tan makro anlamda daha etkili ve doğru kararlar aldı. Fox ise Jhin-Karma ikilisini seçmesine rağmen kompozisyonunu doğru oynamadı ve özellikle de totemsiz oynadıklarından dolayı CLG’ye harita üzerinde birçok kez yakalandı. Kararlı ve hızlı bir oyun oynayan CLG, 28. dakikada karşılaşmayı bitirdi ve seriyi 2-0 kazanarak özgüven tazeledi.
Team Liquid 2-1 NRG
Serinin ilk karşılaşmasında oyun başı üst koridor tam bir kaosa sahne oldu. Çatışma TL’nin lehine 4’e 3 sonuçlanırken NRG’nin tüm skorlarının Kiwikid’te kalması takım için oldukça kötü oldu diyebiliriz. TL’nin galibiyetiyle sonuçlanan ilk maçın yıldızı Olaf ile harikalar yaratan Dardoch’tu. Haritanın her yerine aktif oyunlar gerçekleştiren oyuncu, takımının kartopu olmasında büyük bir rol oynadı. Takım olarak hareket etmeye başladıktan sonra NRG’den çok daha iyi rotasyonlar gerçekleştiren TL, karşılaşmayı da rahat bir şekilde kazanmayı başardı. NRG ise Jax ile ayrık ittirmeye çalışsa da, oyuncunun ne zaman savaşa gelip ne zaman ayrık ittirme yapması gerektiğini doğru bir şekilde ayarlayamadı.
İkinci karşılaşmada da Jax seçiminde bulunan NRG, bu sefer ayrık ittirme yerine takım savaşı kompozisyonu avantajını kullandı. Oyunun büyük bölümünde rahat bir şekilde hareket eden ve avantaj sağlayan TL için karşılaşmanın kopma noktası orta koridor kulesini almaya çalışırken GMB’i öldürmeye çalışmaları ve bunu başaramamalarıydı. Rahat bir şekilde TL üyelerini kovalayan NRG, üç skor almayı başardıktan sonra zaten açılmış olan alt koridordan ilerledi ve kuleleri indirerek 33. dakikada karşılaşmayı kazandı. İyi bir karar verme mekanizması örneği gösteren NRG, rakibine cevap verme şansı tanımadı. TL ise NRG’yi hafife almanın bedelini karşılaşmayı kaybederek ödedi.
Serinin son maçında tank bir kompozisyon kuran TL, NRG’nin nispeten kırılgan kompozisyonuna karşı büyük bir üstünlük kurdu ve bu üstünlüğü her takım savaşında kullandı. Vayne seçiminde bulunan NRG, şampiyonun ihtiyacı olan pozisyonları hazırlamada zorluk çekti. TL’nin Vladimir ve Olaf seçimi ise NRG’nin arka saflarında duran taşıyıcıların kabusu oldu. Özellikle Vladimir, Vayne’i her takım savaşında sıkıştırırken şampiyonun hasar çıkartmasını engelledi. Olaf ile yine dominant bir oyun sergileyen Dardoch da takımını sırtlayan isimlerden oldu. NRG ise savaşlarda birçok kez skor bulmasına rağmen makro anlamda TL’yi engelleyemedi. TL bu galibiyetle haftayı 2-0 bitirdi.
Apex 2-1 Phoenix1
Ligin iki yeni takımının karşılaşması Apex’in zaferiyle sonuçlandı. Serinin ilk maçı ise oldukça yakın geçti. Üst üste skorlar alarak avantaj elde etmesine rağmen alt koridorda zorlayan Apex, rakibine 5 skor vererek maçı zora soktu. Katliam yaptıktan sonra bu avantajı herhangi bir harita görevine çeviremeyen Phoenix1 ise, bireysel yetenek anlamında iyi bir durumda olmalarına rağmen takım olarak hareket etmede ve karar vermede daha çok yolları olduğunu göstermiş oldu. Baronu aldıktan sonra orta koridordan ittiren Apex, ilk maçı kazandı.
Çift Işınlan ile ii bir kompozisyon kuran Phoenix1, sezonun en iyi oyununu oynayarak serinin ikinci maçını kazanmayı başardı. Apex’in hatalarını çok iyi cezalandıran takım, savaşları çok doğru bir şekilde oynayarak Apex’i dağıttı diyebiliriz. Apex’te TF ile kötü bir oynayan Keane’e karşın P1’de Pirean harika bir Lissandra performansı sergiledi. Apex’in ormanındaki görüş üstünlüğünü ele geçirdikten sonra birçok kez Apex oyuncularını öldüren P1, avantajını doğru kullandı ve ikinci defa aldığı barondan sonra maçı bitirdi.
İlk iki maçtaki hatalarını tekrarlamayan Apex, bu karşılaşmada ikinci maçtaki gibi bir kompozisyonla sahaya çıkan P1’e karşılık Zilean ile cevap verdi. Keane’in görevini çok iyi yerine getirdiği karşılaşmada Apollo Caitlyn ile harika oynarken, Shrimp de Gragas ile takımının ihtiyacı olan pozisyonları yaratmakta zorluk çekmedi. Neredeyse mükemmel bir oyun çıkaran Apex, rakibine sadece 2 skor ve 2 kule verirken, 28. dakikada karşılaşmayı tamamladı ve seriyi 2-1 bitirdi. Apex bu sonuçla 3 puanın sahibi oldu.
3. Gün
Team SoloMid 2-0 NRG
Çok yakın geçen serinin ilk karşılaşmasında gülen taraf TSM oldu. Takım savaşı odaklı geçen karşılaşmada savaşlar iki takımın da tank kompozisyonlar seçmesinden dolayı oldukça uzun sürdü. NRG’den daha iyi rotasyon yapan ve savaşlarda daha iyi pozisyon alan TSM, girdiği her savaştan galip ayrıldı ve ufak avantajları büyük harita görevlerine dönüştürmeyi başardı. 35. dakikada orta koridor çevresindeki takım savaşında NRG’nin 4 üyesini öldürmeyi başaran TSM, karşılaşmayı da böylelikle kazanmış oldu.
Serinin ikinci maçı ise tamamıyla TSM’in egemenliğinde geçti. Bjergsen harika Azir performanslarından birisini daha sergilerken, TSM takım olarak harika rotasyonlar yaptı ve RNG’ye sadece iki skor verdi. NRG takımı ilginç bir şekilde Ziggs seçiminde bulundu ve bu seçimi hiçbir şekilde kullanamadı. Doublelift ise bu sezon neredeyse her maç oynadığı Lucian ile ilk maça göre çok daha agresif oyunlar yaparken, NRG Jax seçimini yine kullanamadı. Rakibine sadece 4 skor ve 2 kule veren TSM, karşılaşmayı 27. dakikada bitirdi ve seriyi de 2-0 kazanarak yenilmezliğini sürdürdü.
Cloud9 2-1 Apex
Serinin ilk karşılaşmasında TF-Shen ikilisini seçerek mobilliğini vurgulayan C9, bu mobiliyeti doğru bir şekilde kullandı. Hem üst koridor hem alt koridorda oyunlar yapan takım, Apex’ten çok daha iyi bir şekilde takım savaşı çıkardı. Apex oyuncuları sürekli olarak pozisyon dışı yakalanırken, C9’da Meteos ve Jensen bu hataları iyi bir şekilde cezalandırmayı başardı. 29. dakikada baron aldıktan sonra oyunun kontrolünü tamamıyla eline geçiren takım, Kadim Ejder’i de aldıktan sonra alt koridordan ilerledi ve oyunu bitirerek ilk maçı kazandı.
60 dakika süren serinin ikinci karşılaşması ise çekişmeli ve her anı savaş dolu bir şekilde geçti. İki takım da harika oyunlar yaparken, Apex’te Jarvan ve Cassiopeia seçimleri maçın kahramanıydı. Orta koridorda J4 ve Sivir’in hasarını engelleyemeyen C9’da Jensen takım savaşında ulti bile kullanamadan öldükten sonra savaşı kazanan Apex, orta koridordan ilerledi ve karşılaşmayı bitirerek seriye eşitliği getirdi.
İkinci maçtaki gibi Cassiopeia-J4 tercihinde bulunan Apex, bu karşılaşmada C9’un mükemmel savaş başlatma mekaniklerine sahip kompozisyonuna karşı çaresiz kaldı diyebiliriz. Cassio bu maçta pozisyon bulmakta zorlanırken, C9’da Jensen LeBlanc ile rahat bir şekilde kartopu olmayı başardı ve maçı taşıdı. C9’da Meteos takım savaşlarında harika pozisyon alırken, Apex taşıyıcılarını korumakta zorlandı. Baronu aldıktan sonra alt koridordan ilerleyen C9, maçı da kazandı ve seriyi 2-1 bitirerek 3 puanın sahibi oldu.
Immortals 2-0 Echo Fox
Skor anlamında çok yakın geçmesine rağmen makro anlamda taraflar açısından çok farklı geçen serinin ilk maçı Immortals’ın galibiyetiyle tamamlandı. Karar verme mekanizmalarındaki çatlakları gideren ve kendilerine güvenerek takım savaşı başlatan Immortals, görece rahat bir oyun çıkardı. Alt koridorda Liss-Jax ikilisi ile ayrık ittirme yapan Echo Fox, geçtiğimiz mevsim sıkça yaptığı hatayı tekrarladı ve üssüne geri dönmekte gecikti. Bu hatayı affetmeyen IMT, karşılaşmayı kazanarak seriyi 1-0’a getirdi.
Serinin ikinci maçında çok daha derli toplu oynayan Fox, haritanın farklı bölgelerinde oyun yapmaya çalışırken IMT’nin Işınlan bekleme sürelerini hesaba katmadı ve bu hatalarının bedelini skor vererek ödedi. Özellikle Koruyucu Melek satın alan Ryze’ı alt koridorda 2v1 almaya çalışan fakat Huni’nin gelmesi ile skor veren Fox, kendi kırmızı güçlendirmelerinin etrafında 3 skor verdikten sonra IMT’nin baronu almasına engel olamadı. Başa baş geçen takım savaşlarından sonra güçlendirmenin avantajı ile orta koridoru ilerleten IMT, Nexus’u alarak seriyi 2-0 kazandı ve 3 puanın sahibi oldu.
Counter Logic Gaming 1-2 Team Envy
Serinin ilk karşılaması büyük bir mücadeleye sahne oldu. Uzun takım savaşlarını daha iyi oynayan ve bu tarza uygun bir kompozisyon kuran CLG, baron çaldırmasına rağmen karşılaşmayı kazandı. İki inhibitör açmasına rağmen Liss-Anivia ikilisine karşı kafa kafaya savaşa girmekte zorluk çeken CLG için dönüm noktası Xmithie’nin Kadim Ejder’i çalması oldu. 43 dakika süren karşılaşmayı ejderi aldıktan sonra bitiren CLG, zor bir maçı kazandı. CLG’de Huhi en iyi oynadığı şampiyon olan Ryze ile iyi bir oyun ortaya koyarken, Team Envy ligin başlangıcından itibaren sürdürdükleri oyunun tesadüf olmadığını yenilseler de kanıtladı.
İkinci maçta Lissandra-Elise-Trundle ile harika bir takım savaşı kompozisyonu kuran Envy, karşılaşmayı kazanan taraf oldu. İki taraf da takım olarak iyi iş çıkartsa da, CLG’de karar verme mekanizmasının sekteye uğradığını ve kötü kararlar alındığına şahit olduk. Bununla birlikte takım savaşlarında kararlı bir şekilde hareket eden ve odaklarını dağıtmayan Team Envy ise rakibinden daha derli toplu bir görüntü çizdi. Baronu aldıktan sonra üst koridorda savaşan ve inhibitör açan Envy, ikinci defa baronu aldı ve rahat bir şekilde savaş kazanarak maçı kazandı. CLG’de Huhi Zilean ile birçok hata yaparken, Envy’de LOD kusursuz bir şekilde oynadı.
Üçüncü maç ise tamamıyla takım savaşıyla geçti. İki takım da harika bir oyun ortaya koyarken, daha kusursuz oynayan ve bireysel anlamda da rakibinden daha iyi kararlar alan taraf Envy oldu. Özellikle uzun süren alt koridordaki takım savaşında herkesin 100-200 canı kalmasına rağmen hiç kimsenin ölmemesi, Envy’nin maçı kazanmasında büyük rol oynadı. Burada kaybetmelerine rağmen gerideyken savaşmaya çalışan CLG, Envy’nin üst koridordan inhibitör açmasına engel olamadı. Envy’de Procxin kusursuz bir Elise maçı çıkarırken CLG’de Huhi haklı olarak çok eleştirildi ve TF ile çok kötü bir maç çıkardı. Seriyi 2-1 kazanan Envy, üç puanın sahibi oldu.
3. hafta sonunda ligdeki puan durumu şu şekilde: