Üçüncü gününde dört serinin oynandığı NA LCS 2017 Bahar Mevsimi’nde 1. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Takımlar henüz bir ya da iki seri yapmasına rağmen güç dengeleri yavaş yavaş belirmeye başlarken, ligin yeni takımı FlyQuest haftayı mağlup olmadan kapattı.
Kadroların neredeyse baştan aşağıya değiştiği NA LCS’te yabancı oyuncuların transferi ile ligin kalitesinin de arttığını görüyoruz. Özellikle C9-DIG serisi izleyenlere büyük keyif verirken, ligin karakteristiğinde bulunan kaostan da mahrum kalmadık. Maçların kısa özetleri şu şekilde:
Team SoloMid 2-1 Immortals
Günün ilk serisinin ilk maçında geçtiğimiz yılın en iyi iki takımı karşılaştı. Kadrosunu Pobelter dışında tamamıyla yenileyen IMT’ye karşın TSM sadece nişancı pozisyonuna Doublelift yerine WildTurtle’ı getirmişti. Oyunun ilk dakikalarında üst koridora odaklanan IMT, hatalı kule altı girişimleri gerçekleştirmesine rağmen odaklanmasını değiştirmeyerek Flame’e belirli bir avantaj sağladı. Oyunun büyük bir kısmının karşılıklı takım savaşları ile geçtiğini belirtmek gerekiyor. Uzun bir süre altın avantajını elinde bulundurmasına rağmen objektifleri alırken rakibine hep skor veren IMT, TSM’e geri dönüş için bir şans tanıdı. Üç inhibitörü de açmasına rağmen oyunu kapatamayan IMT, alt koridordaki takım savaşını kaybederek TSM’e oyunu bir nevi hediye etti. 51. dakikada 5 skor aldıktan sonra üst koridora giden TSM, oyunu bitirerek seride 1-0 öne geçti.
Serinin ikinci maçı da tıpkı ilk maç gibi 50 dakikadan uzun sürdü. Bu defa Immortals’ın çok daha aktif ve beraber hareket ettiğini gördük. Oyunun başlarında kontrolü eline almasına rağmen henüz yeni bir takım olmasından dolayı ne yapması gerektiğini tam olarak bilemeyen IMT, oyun ortası safhasını takım savaşları ile geçirdi. İki takım da birçok hata yaptı. Özellikle IMT’de Flame takımından çok önce savaşlara girerek birçok kez ölürken, TSM’de alt koridorun uyumsuzluğu göze çarptı. Kadim Ejder’i aldıktan sonra orta koridorda inhibitör açan IMT, TSM Baron güçlendirmesini almasına rağmen buradaki takım savaşında 4 skor çıkardı. Orta koridordan ilerleyen ekip karşılaşmayı tamamlayarak seriyi 1-1’e getirdi.
Serinin son maçında ise geçtiğimiz yıldan alışık olduğumuz Team SoloMid’i izleme şansı bulduk. Oyunun başında alt koridorda avantaj elde eden ve bunu kartopuna dönüştüren ekip, geçtiğimiz yılki performansı kadar hızlı bir şekilde bu avantajı büyütemedi. TSM’e engel olan en büyük sebep ise Dardoch’un Kha’Zix ile TSM üyelerini ormanda tek başına yakalayıp öldürmesiydi. Fakat buna rağmen sakin bir şekilde takım savaşı oynayan ve beraber hareket eden TSM, IMT’ye geri dönüş şansı bırakmadı. İki Dağ ejderi aldıktan sonra rahatlıkla Baron’u alan ve üç inhibitörü de açan ekip, alt koridordan ilerleyerek karşılaşmayı bitirdi ve seriyi de 2-1 kazandı.
Team EnVyUs 0-2 Counter Logic Gaming
Günün ikinci serisinde karşı karşıya gelen ekiplerden gülen taraf CLG oldu. İlk maçta harika bir erken oyun oynayan CLG, 25 dakika boyunca haritayı kontrol ederek tüm görevleri yaptı. Üst koridorda 28. dakikada ikinci kuleyi kuşatan takım, NV’nin anlık hasarını küçümsedi ve rakibine yakalanarak 4 skor verdi. Maçın dönüm noktalarından birisi buydu. Bu avantajı Baron’a, ardından kule altınına çeviren NV, 42. dakikaya kadar maçı kontrol etti. Fakat rakibinin üsse döndüğünü gören ve hızlıca Kadim Ejder’i almayı başaran CLG ise alt koridordan ilerleyerek henüz pes etmediğini gösterdi. Çıkan takım savaşında beş skor bulan ekip, açık inhibitörden ilerleyerek uzun süren mücadeleyi kazanarak 1-0 öne geçti.
Serinin ikinci maçında ise Huhi’den Katarina seçimi gördük. Öte yandan NV ise orta koridorda Corki tercihine sağdık kaldı. Oyunun erken dakikalarında Katarina’ya skor aldıran CLG, Huhi’nin maçı taşıması için elinden geleni yaptı. Orta koridordaki takım savaşını kaybeden ekip, avantajı NV’nin eline verdikten uzun bir süre sonrasına kadar geriden oynadı. NV ise haritayı doğru oynamasına rağmen temiz bir takım savaşı çıkaramadı. İki takım da birçok kez pozisyon dışı yakalanırken, maçın kırılma noktası ise orta koridordaki takım savaşıydı. CLG’de karşılaşmanın en iyisi olarak gösterebileceğimiz Stixxay 4 skor çıkarırken, üst koridordan ilerleyen CLG maçı da bitirdi ve seriyi 2-0 kazandı.
Team Dignitas 1-2 Cloud9
Günün üçüncü serisi ilk iki seriye nazaran çok daha fazla strateji odaklıydı. Chaser-Keane ikilisi orta koridorda oyunun başında büyük bir avantaj yakalarken, Dignitas bulduğu tüm skorları harita kontrolüne ve görevine dönüştürmeyi başardı. Uzun bir süre çok az skor olan maçın kırılma noktası üst koridordaki takım savaşıydı. İki ekip de çok iyi yer tutarak avantajlarına göre oynarken, Jensen “oyun kazandıran” Ekko ultilerinden biriyle 2’de 2 yaptı. Ardından 2 skor daha bulan Cloud9, Baron güçlendirmesini aldıktan sonra sistematik bir şekilde kuleleri yıktı ve rakibine şans tanımadı. Kadim Ejder etrafındaki savaşı da alan ekip, orta koridordan ilerleyerek maçı kazandı.
Serinin ikinci maçında ise daha kararlı ve koordineli bir Dignitas izledik. Oyunun ilk 15 dakikasında Cloud9 hakimiyeti elinde bulundururken, takım Azir seçiminden gerektiği gibi faydalanamadı. Öte yandan karşılaşmanın kırılma noktası ise orta koridordaki takım savaşıydı. Jensen’in Maokai’yi C9’un arasına atmasının ardından hayatını kaybettiği takım savaşı, DIG lehine sonuçlandı. 3 skor çıkarmayı başaran ekip, Baron ile C9’un alt koridor inhibitörünü takas etti. Avantajına göre oynayan ve haritadaki baskı noktalarını iyi seçen DIG, Baron alarak orta koridordan ilerledi ve karşılaşmayı bitirerek seriye eşitlik getirdi.
Serinin son maçında da strateji oyunu devam ederken, Dignitas yine erken oyunda avantajı eline aldı. Bu sefer harita görevlerini takas eden ekiplerden kazananı takım savaşları belirledi. Baron güçlendirmesi aldıktan sonra orta koridorda savaşan Dignitas, taşıyıcıları Cassiopeia ve Ashe’i koruyamazken, karşılaşmayı kazandıran savaş bu oldu. Malzahar’ın üssünde rakip minyonları W yeteneği ile oyalaması Dignitas’a zaman kazandırırken, C9 ekibi takım savaşlarını sürekli kazanarak alt koridordan ilerledi ve karşılaşmayı bitirdi. C9’da son maçta Impact ile oynayan takım, üst koridor oyuncuları iyi bir şekilde rotasyonda kullanabildiğini gösterirken, C9 takımı diğer tüm takımlardan makro olarak önde olduğunu gösterdi. Dignitas ise beraber oynadıkları ikinci seri olmasına rağmen gelecek için umut verdi.
Team Liquid 1-2 FlyQuest
Günün son karşılaşması için oldukça çekişmeli başladı diyebiliriz. İlk dakikalarda koridorlarında skorlar bulan C9’a karşın TL ekibi kule altı girişimleriyle skor buldu. Bir bütün olarak günden güne daha iyi hareket eden TL, Fiora’yı ayrık ittirmede kullanarak FLY’ın stratejisini zorlarken, takım savaşlarında da oldukça iyi iş çıkardı. ReignOver’ın Rek’sai ile savaşlarda FLY’ın arka saflarına ulaşabilmesi ve Ekko hasarının takım savaşlarında yetmesi, TL’ye Fiora için alt koridorda ayrık ittirme şansı doğurdu. Fiora’yı iyi kullanan ve TL’ye baskı noktası seçeneği yaratan Lourlo, karşılaşmanın en iyi oyuncusuydu. Kadim Ejder’i aldıktan sonra Baron’u alan FLY’a koşan ve 5 skor almayı başaran TL, alt koridordan ilerleyerek karşılaşmayı kazanarak 1-0 öne geçti.
Serinin ikinci maçında ise tamamıyla FLY hakimiyeti vardı. İlk gün karşılaşmasında Corki ile rakibini darmadağın eden Hai tekrar aynı seçimde bulunurken, Malzahar seçimi ile harika bir uyum sağladı. Lemonnation Malzahar ile gereken kitle kontrolünü sağlarken, Hai’nin Corki’si takımın ana hasar kaynağıydı. Team Liquid’in Baron çalması takıma sadece zaman kazandırırken, ayrık ittirme ile tüm inhibitörleri açan FLY, orta koridordaki takım savaşını kazanarak seriyi 1-1’e getirdi. Hai maç sonunda Corki ile 4’te 4 yaparken, TL’de Goldenglue etkisiz kaldı.
Günün son maçında ise çok daha baskın bir FLY vardı. Sürekli çıkan çatışmalarda FLY daha iyi pozisyon alırken, LB’nin mobilliğini kullanan ekip aynı zamanda Karma’nın kalkanından da fazlasıyla faydalandı. TL’yi pozisyon dışı yakalayarak cezalandıran ekip, eski C9 performanslarından birisini sergileyerek 25. dakikada orta koridordan ilerledi ve maçı kazandı.