League of Legends

NA LCS 2017 Bahar Mevsimi 6. Hafta 1. Gün

NA LCS 2017 Bahar Mevsimi 6. haftası bir haftalık IEM Katowice  arasının ardından Immortals-Team Liquid ve Phoenix1-Counter Logic Gaming karşılaşmalarıyla başladı.

Immortals, Piglet’in orta koridora geçtiği Team Liquid karşısında ilk oyunu kazanmasına karşın seriyi 2-1 kaybetti. Radikal bir kararla orta koridora geçen Piglet, performansıyla seri boyunca göz doldurdu. Günün ikinci serisinde ise Counter Logic Gaming, ilk maçta çok kötü bir mağlubiyet alırken diğer iki karşılaşmada oyununu düzelterek seriyi kazandı ve ilk günü üç puanla kapatmayı başardı. Serilerin kısa özeti şöyle:

Immortals 1-2 Team Liquid

İlk maçın yasaklama seçim ekranında metanın gözde şampiyonu Jayce yasaklanmazken iki takım tarafından da tercih edilmedi. IMT mavi taraftan oyuna başlarken Pobelter’a LeBlanc seçimi yapıldı. Bu hamleye karşı ilk kez orta koridorda profesyonel maça çıkan Piglet’e Ryze seçimi yapıldı. Dakika 5’te IMT alt koridoruna yönelik baskına muazzam bir karşı baskınla cevap veren Dardoch, oynadığı Elise ile üçte üç almayı başardı. Bu dakikadan sonra nispeten geri düşen IMT alt koridoru TL alt koridoruna oranla çok aktif ve etkili bir oyun geçirdi. Erken ve orta oyunda takımlar genelde ufak çatışmalara girerken, beşe beş takım savaşından kaçındılar. Dakika 30’da IMT’nin Ejder girişimini fırsat bilen TL, Ryze  ultisinin yer değiştiriciliği sayesinde bedavadan bir Baron güçlendirmesi almış oldu. Ancak 32. dakikada orta koridor kuşatmasında Ezreal’in Ashe ultisine yakalanması TL için dört kişinin gri ekranı görmesi ve orta koridor inhibitörünü kaybetmesiyle sonuçlandı. Bu dakikadan sonra tamamen kontrolü ele geçiren IMT, 36. dakikada aldığı Kadim Ejder güçlendirmesiyle alt koridor inhibitörünü de düşürdü. IMT daha sonra 38. dakikada aldığı Baron güçlendirmesiyle oyunu bitirmeyi başardı.

İkinci maçta IMT tarafından Piglet’e yönelik yasaklamalar gelirken açıkta kalan Camillie, Rengar ve Jhin TL tarafından seçildi. Piglet ise uzun zamandır sahnede görmediğimiz Ahri seçimine yöneldi. Oyunun erken ve orta aşamasında iki takım da çatışmadan çekinmezken, gerek çete savaşları gerekse takım savaşlarının yaşandığı bir erken ve orta oyun aşaması yaşandı. TL’in kurduğu kompozisyonun ön safta duran bir tankının olmamasına karşı arayı kapatma ve nişancıya kolay ulaşma özelliğinin olması IMT’nin canını oyun boyunca çok sıktı. Camillie, Rengar ve Ahri üzerinden oyun yapmaya girişen TL, bunda başarılı da oldu. IMT tarafında Pobelter oynadığı Jayce ile etkinlik göstermeye çalışsa da takım arkadaşları sönük bir performans gösterdi. Dakika 25’te yaşanan takım savaşında dört IMT üyesi katledildi ve ardından Baron Nashor TL tarafından alındı.  Bu güçlendirmeyle rakip dış kuleleri düşüren ekip, oyunu tam anlamıyla karşı haritaya yığmış oldu. 33. dakikada Baron bölgesindeki savaşta IMT çok dağınık bir görüntü çizerek önce üç üyesini ardından ise oyunu kaybetti.

Üçüncü ve son karşılaşmada TL cephesi kitle kontrolün ağırlıkta olduğu Maokai, Cassiopeia, Varus ve Thresh seçimlerine yöneldi. IMT ise dağınık bir kompozisyon seçimine gitti. İkinci karşılaşmada üst-orman ve orta koridor üzerinden sonuca giden TL, bu karşılaşmada da aynı plana yöneldi ve farkı bu üç koridordaki oyuncular oluşturdu. IMT ise strateji olarak alt koridora yönelik bir oyun ortaya koyarken bundan son derece kötü verim elde ettiler. Öyle ki, oyunun kırılma anlarından ilki 13. dakikada alt koridorda yaşandı. IMT, ikinci ila üçüncü dış kule arasında dört kişilik ekiple baskın yaparken TL de buna cevapsız kalmadı. Reignover oynadığı Kha’Zix’le üçte üç yapmayı başararak oyun boyunca kartopu etkisi yarattı. Dakika 21’de Baron bölgesinde IMT için güzel başlayan takım savaşı, ardı ardına maruz kaldıkları kitle kontrol etkisi yüzünden felaketle sonuçlandı ve dört IMT üyesi katledildi. TL, Baron güçlendirmesiyle orta koridor inhibitörünü açmayı başardı ve oyun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Dakika 31’de bir daha Nashor’u alan ekip, üçüncü maçı da alarak muazzam bir geri dönüşe imza atmış oldu.

Phoenix1 1-2 Counter Logic Gaming

Serinin ilk maçında CLG takımı Xmithie’nin ellerine açıkta kalan Rengar’ı verirken, P1’de Meteos Olaf tercihinde bulundu. CLG, pek görmeye alışık olmadığımız Jhin-Soraka alt koridoruna yöneldi. Oyunun henüz başında dakika 6’da yaşanan pozisyon oyun gidişatını tümüyle değiştirdi. Dakika 6’da Baron bölgesinde Rengar’la Olaf’ın karşı karşıya gelmesi ve üst ile orta koridorların da bu pozisyona dahil olması sonucunda Olaf ikide iki yaparken Syndra da bir skor almayı başardı. Bu dakikadan sonra Meteos, oynadığı Olaf’la özellikle alt koridoru adeta canından bezdirir seviyeye getirdi. Dakika 11’de alt koridorda yaşanan takım savaşının uzamasıyla takım savaşına geç giren Nautulius üçte üç yapmayı başardı. Bu iki pozisyonla beraber oyunun kontrolünü tamamen P1 lehine geçti. Dakika 22’de ise Nashor’u alan P1, alt koridordan kuşatmaya girişti. Bu kuşatma sırasında Ryu, Syndra ile çok güzel bir oyun sergileyerek dörtte yaptı. Karşılaşma ise 25. dakikada P1 galibiyetiyle sonuçlandı.

İkinci oyunda CLG açıkta kalan Graves’i hemen kilitlerken Meteos Rengar’ı seçti. Jhin-Soraka ikilisi ise bu sefer P1 tarafından oynanırken karşısında Ezreal-Bard ikilisi seçildi. İkinci karşılaşma ilk maçtakine benzer bir senaryoda ilerledi. Dakika 3’te nehir bölgesinde az canı kalmış Rengar’ı yakalayan Bard, ilk kanı ve kırmızı güçlendirmeyi almış oldu. Bu pozisyondan sonra alt koridor ağırlıklı bir plana yönelen CLG, Graves’in de baskınlarıyla Jhin-Soraka’yı oyundan düşürmeye yöneldi. Bu girişim başarılı olurken CLG destek oyuncusu aphromoo Bard’ı son derece efektif kullandı. Erken ve orta oyunda üstünlüğü ele geçiren CLG, dakika 22’de rakip engellemesine karşın Baron Nashor kararında kararlı davrandı ve Baron’u düşürdü. Bu güçlendirmeyle orta koridor inhibitörü de alındı. Dakika 26’da ise orta koridordan gelen süper minyonların da yardımıyla rakip üssü ele geçiren CLG, karşılaşmadan 20’ye 4’lük skorla galip ayrıldı.

Serinin son oyununda iki ekip de hasara dayalı bir kompozisyona yönelmeyi tercih etti. P1, Rumble-Rengar-Orianna üzerinden anlık hasar ve kombo yapabileceği bir yasaklama seçim ekranı geçirirken CLG, Jayce-Elise-Aurelion Sol seçimlerine gitti. P1 ormancısı Meteos erken oyunda Rengar’la etkili bir oyunla bütün koridorlar üzerinde baskı oluşturdu. İki takım da orta oyuna kadar nispeten dengeli bir oyun stili benimserken P1 rakibinden bir adım önde ilerledi. CLG’nin yarattığı fark ise objektif farkı oldu. Dakika 25’te P1’ın Bulut Ejderi ve iki kulesi varken, CLG’nin iki Alev Ejderi ve beş kulesi bulunmaktaydı. 31. dakikada yaşanan pozisyon oyunun kaderini değiştirdi. Dar alanda rakibini ters pozisyonda yakalayan P1, yaşanan takım savaşına iyi başlamasına karşın Ezreal ve Aurelion Sol’e bir türlü ulaşamadı ve bu iki taşıyıcı daha sonra P1’a katliam yapmayı başardı. 32. dakikada Nashor’un da alınmasıyla oyunun kontrolü CLG’ye geçmiş oldu. 37. dakikada CLG’nin üst koridor kuşatması sırasında yaşanan kaotik takım savaşında dört P1 üyesini öldürmesi karşılaşmanın 38. dakikada son bulmasını sağladı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir