League of Legends League of Legends Haberleri

NA LCS 2017 Yaz Mevsimi Elemeleri: 1. Gün

NA LCS 2017 Yaz Mevsimi’nde ligde oynayacak takımların belirleneceği Yaz Mevsimi Elemeri’nde ilk gün tamamlandı. İlk günde, Bahar Mevsimi sonuncusu olan Team Envy, NA CS birincisi Gold Coin United karşısında seriyi kaybederken Team Liquid ise eUnited karşısında 3-1’lik galibiyetle zafere ulaşan taraf oldu.

Beş maç üzerinden oynanan ve üç galibiyet ulaşan takımların seriyi kazandıkları Yaz Mevsimi Elemeleri, toplamda üç gün sürecek. Turnuvanın ikili eleme sisteminde düzenlenecek olması ise takımlara fazladan birer şans doğuruyor. İlk eşleşmeleri kaybeden ekipler kaybedenler serisi oynayacak ve bu seriyi kazanan takım, finalde elenen ekibi geçerek lige yükselme imkanı yakalayacak.

İlk günün özeti şu şekilde:

Team Envy 1-3 Gold Coin United

Serinin ilk oyununda iki ekip de benzer özellikleri olan kompozisyonlara yöneldi. Kompozisyonların tek farkı, NV’nin ön saflarda duran bir tank eksikliğiydi. Camillie, Orianna ve Varus hasarına güvenen NV, oyun uzadıkça ön bölgede duracak olan bir tankın eksikliğini hissetti. Öte yandan, GCU ise üst koridora Shen’i alırken alt koridorda Ashe-Nami temelinde iki seçim yaptı. Buna ek olarak orta koridora da mevcut 7.5 yamasının en güçlü orta koridor şampiyonu Vladimir eklenince oyunun geç aşamada GCU lehine dönmesi kaçınılmazdı ve öyle de oldu. Erken ve orta oyunun büyük bir bölümünde iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koyarak mikro ve makro stratejilerde temkinli adımlar attı. Oyunun kopma anı 32. dakikasında GCU’nun aldığı Baron sonrası yaşandı. Baron’un alınmasına paralel NV’nin zorladığı takım savaşı NV lehine felaketle sonuçlandı 37. dakikada ilk oyunu kazanan taraf GCU oldu.

Toplam 52 dakika süren ikinci karşılaşma, iki takım adına da kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Üst koridora Renekton’u alan NV, ormana ve orta koridora ise Graves-Ahri seçimlerinde bulundu. GCU ise açıkta kalan Shen’i ilk seçimden alırken orta koridora Orianna’yı, nişancıya ise Ashe’i kilitledi. Maçın erken ve orta kısmında iki takım da mikro oyundan ziyade makro oyuna yönelik hamleler yapmaya çalıştı. İlk oyundaki kontrollü oynayış ikinci karşılaşmada da belirdi. Oyunun kırılma anları Baron bölgesinde yaşanan takım savaşlarında oldu. Toplam iki Baron ve bir Kadim Ejder’in alındığı oyunda, 38. dakikada Baron’u almayı başaran NV güçlendirmeyle rakip dış kuleleri teker teker düşürdü. Bu dakikadan sonra yaklaşık 10 dakika boyunca her iki ekip de Baron bölgesini kontrole almaya çalıştı.  GCU’nun pozisyon dışı kalan rakibini fırsat bilip aldığı Kadim Ejder güçlendirmesi takım için olumlu sonuçlanmadı ve karşılığında iki inhibitörünü kaybetti. 48. dakikada iknci Baron’u da alan NV, zor da olsa 52. dakikada oyunu kazanan taraf oldu.

İlk iki oyundaki benzer senaryo üçüncü oyunda da yaşandı. Her iki ekip de ilk iki oyundaki seçimlerin benzerlerini tekrarladı ve kitle kontrol temelli kompozisyonlara gitti. NV, sahip olduğu iki Dağ Ejderi’ni oyun genelinde efektif kullanamadı ve objektifler üzerinde bu avantajdan yararlanamadı. 40. dakikada GCU’nun ormanında başlayan takım savaşı NV ormanına kadar uzadı ve bu savaşta daha organize görüntü çizen GCU rakibinin üç oyuncusunu düşürdü. Hemen ardından Nashor’u alan takım, 42. dakikada ise Kadim Ejder bölgesinde takım savaşı kovaladı. İstediği savaşı yapmayı başaran GCU, alt koridor kuşatmasının ardından 46. dakikada seride 2-1 öne geçti.

Serinin dördüncü oyununda Rengar’ı Santorin için alan GCU, orta koridorda Vladimir’in karşısına ise LeBlanc’ı seçti. Aldığı dengelemeler sonucunda metada düşüş gösteren şampiyonlar arasında yer alan Rengar’la muazzam bir performans ortaya koyan Santorin, takımının galibiyete ulaşmasında en büyük paya sahip oyuncuydu. Doğru ve zamanında yaptığı baskınlarla avantajı elde eden Rengar, oyunun büyük bölümünde rakip şampiyonlara tehlikeli anlar yaşattı. Rengar’ın güçlenmesine ek olarak orta koridorda LeBlanc’ın da birebirde skorlar alması oyunun NV haritasına yıkılmasını sağladı. Mikro oyundaki başarısını makro oyunda da sürdüren GCU, 34. dakikada baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı kazanarak seriden galip ayrıldı.

Team Liquid 3-1 eUnited

57 dakika süren serinin ilk karşılaşmasında, TL son 25 dakikada tek Nexus kulesini savunmak zorunda kaldı. Oyunun erken bölümünde EUN ormancısı Lee Sin-Gillus’in gerçekleştirdiği başarılı baskınlar sonucunda koridorlarda üstünlüğü ele geçiren EUN oyuncuları, oyunun küçük bir bölümü hariç genelinde kontrolü elinde tuttu. Toplam iki Baron, bir Kadim Ejder alan EUN, oyunu bitirmede büyük sıkıntı yaşadı. Öyle ki, 37. dakikada rakibin iki Nexus kulesinden birisini indiren EUN, bu dakikadan sonra TL’in yaptığı savunmayı aşmakta zorlandı. EUN, 54. dakikada aldığı Baron sonrasında yaşanan takım savaşında rakibini dağınık yakaladı ve bunu değerlendirerek oyunu zor da olsa kazanmasını bildi.

Orianna-Piglet ve Kha’Zix-Reignover’in yıldızlaştığı ikinci karşılaşmada, TL daha proaktif bir oyun sergileyerek galibiyete ulaşan taraf oldu. İlk dakikadan itibaren alt koridoru kaybeden TL, alt koridoru göz ardı ederek ormancı & orta koridor sinerjisi üzerinden bir stratejiyle oynadı. Birçok pozisyonda Kha’Zix’in karşı ormanda Graves’i yakalaması ve skor alması Graves’in oyundan düşmesini sağladı. Mikro oyunda yaşanan savaşlardan üstün ayrılan TL, sahip olduğu üstünlüğü makro oyunda objektiflerde de devam ettirdi. EUN ise mikro oyunda skor almaya çalışırken makro oyunda varlık gösteremedi. Nitekim, 29. dakikada rakip üssü bütünüyle ele geçiren TL skoru eşitlemiş oldu.

İkinci oyunun kopyası şeklinde ilerleyen üçüncü oyunda, TL’in galibiyetine giden yolda bu sefer alt koridor ikilisi de etkin bir rol aldı. EUN’un üst koridorda aldığı Kennen tercihi birebirde Nautulius’a karşı hiçbir varlık gösteremezken Graves baskınlarıyla da koridoru kaybetti. Haritanın çeşitli yerlerinden skor alan Ahri-Piglet, birebirde orta koridorda Vladimir’e karşı üstünlük kurdu. Öyle ki, Ahri’de görmeye alışık olmadığımız Lich Boğan tercihi de Piglet’ten geldi. Graves’in ve Ahri’nin ortalamanın üstünde bir güç patlaması yaşadığı oyunda 25. dakikada oyunu kazanarak seriyi 2-1’e getiren takım TL oldu.

Karşılaşmanın hemen başında Lee Sin-Gillus tarafından koordineden uzak olarak ve çift güçlendirmenin rakip nişancıya verildiği baskın, avantajı oyunun hemen başında TL’e verdi. Lucian’ın elde ettiği çift güçlendirmeyle rakip alt koridora oyunu dar etmesi, Reignover’ın alt koridora uğramadan diğer koridorlar üzerinde baskın kurmasını kolaylaştırdı. Özellikle orta koridor üzerinde baskı kuran Reignover, Ahri’nin güçlenmesini sağladı. Haritanın çeşitli yerlerinde çeşitli kişilere skor veren Gillius, oyunun ilk dakikasından itibaren haritada silik bir görüntü çizdi. Mental olarak düşen rakibi karşısında oyunu bitirecek gerekli hamleleri başarıyla uygulayan TL, 28. dakikada kolay bir galibiyet alarak seriyi 3-1 kazandı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir