NA LCS Yaz Mevsimi’nde üçüncü hafta ikinci gün, oynanan IMT-C9, TL-TSM, FLY-CLG, P1-DIG karşılaşmalarıyla sona erdi.Mücadelelerin kısa özetleri şu şekilde:
Immortals 2-1 Cloud9
Günün ilk karşılaşmasında IMT orta koridorda Kassadin destekte son zamanlarda sık gördüğümüz Tresh seçimlerini yaparken C9, üst koridorda Kled destekte ise Blitzcrank’i seçti. Oyuna hızlı başlayan IMT henüz 5. dakikada alt koridora yaptığı ninja baskınla skor çıkararak koridorda baskı oluşturdu. IMT’nin alt koridora yoğun odaklanmasını fırsata çeviren C9 orta koridordan aldığı ilk kule ve alt koridora düzenlediği karşı baskınlarla durumu dengeledi. Makro oyunu iyi oynayan C9 tarafında Jensen LeBlanc ile oyuna ağırlığını koyarken Pobelter oldukça sönük bir performans sergiledi. Takım savaşlarındaki kusursuz oyununu kule kuşatmalarına da taşıyan CLG 31. dakikada aldığı katliamla birlikte günün ilk maçından galip ayrıldı.
Serinin ikinci karşılaşmasında ilk maç başarılı oyun sergileyen Jensen orta koridora Lucian’ı alırken IMT başarılı ultileriyle takım savaşının kaderini değiştirebilen bir şampiyon olan Orianna’yı tercih etti. Oyuna hızlı başlayan ve takım oyununu etkili oynayan IMT aldıkları skorlarla erken oyunda C9’ı yıldırarak harita hakimiyetini sağladı. İkinci maça mükemmel bir geri dönüş yapan IMT makro oyunu da kusursuz oynayarak düşürdüğü kulelerle C9’a harita üzerinde söz hakkı tanımadı. Aldığı Baron güçlendirmesiyle 39. dakikada kuşatma yapan IMT Nexus’u yıkarak durumu beraberliğe taşıdı.
Serinin son maçında IMT alan kontrolüne yönelik seçimler yaparken C9, hasar potansiyeli düşük fakat oldukça tank bir kompozisyon oluşturdu. Oyunun orta safhasında başlayan takım savaşlarında iyi konumlanan ve doğru hedeflere odaklanan C9 Baron’u da alarak kuşatmalara avantajlı başlamak istedi. 35. dakikada Elise’nin Baron’u çalması IMT umut yaratsa da C9 Kadim Ejderhayı alarak oyundaki ağırlığını korumaya devam etti. 48. dakikada Sneaky’nin düşmesiyle başlayan takım savaşı C9’ın katliama uğramasıyla sonuçlanırken IMT Nexus’u yıkarak seriden galip ayrılan takım oldu.
Team Liquid 0-2 Team SoloMid
Serinin ilk maçında TL Galio ve Taliyah gibi global ultileriyle takım savaşlarında oldukça efektif iki şampiyonu seçerken TSM, Orianna ve Gragas gibi alan kontrolünde etkili şampiyonları tercih etti. Alt koridorda vadinin mutlu çifti Xayah-Rakan, Ashe-Tresh ikilisinin karşısında fazla varlık gösteremeyerek koridoru kaybetti. TL takım savaşlarındaki üstünlüğünü harita görevlerine yansıtamayınca TSM bu oyun sadece skor alarak bitmiyor dedi ve 33. dakikada Baron güçlendirmesini alarak başarılı kuşatmalara başladı. 38. dakikada iki inhibitörü açan TSM harita üzerindeki kontrolü TL’den geri almayı da bildi. 40. dakikada Bjergsen’in Piglet’i harika oyunuyla düşürmesiyle Nexus’u kuşatan TSM geriden geldiği oyundan zaferle ayrıldı.
Serinin ikinci karşılaşmasında da vadinin aşk dolu çiftlerini (Xayah-Rakan) TSM seçerken TL alt koridorda Ashe Bard ikilisini tercih etti. İlk maçta olduğu gibi ikinci maçta da alt koridorda sıkıntı yaşayan TSM bu açığını üst koridorda kapatarak dengeyi korudu. Takım savaşlarında Bjergsen’in Galio ultisini etkili kullanmasıyla oldukça sıkıntılı pozisyonlardan bile kurtulmayı başaran TSM alışılageldiği üzere makro oyunu da başarılı oynayarak TL üzerine mükemmel bir baskı kurdu. 30. dakikada skor vermeden 3 skor alan TSM rakibine zaferi tattırmadan seriden galip ayrıldı.
FlyQuest 1-2 Counter Logic Gaming
Serinin ilk karşılaşmasında FLY hasar potansiyeli yüksek fakat kırılgan bir takım kompozisyonu oluştururken CLG daha tank ve alan kontrolüne sahip bir takım kurdu. Erken oyunda Dardoch Gragas ile oyunu ağırlığını koyarken Moon, Elise ile varlık göstermeyi başaramadı. Makro oyunu başarılı oynayan ve objektiflere önem veren CLG kuleleri düşürerek harita hakimiyetini de eline geçirerek FLY’ı oldukça zor duruma soktu. Takım savaşlarındaki başarısını Baron güçlendirmesiyle taçlandıran CLG, 35. dakikada yaptığı kuşatmayla zorlanmadan serinin ilk maçını kazanan taraf oldu.
İlk maçta Gragas ile başarılı bir oyun ortaya koyan Dardoch ikinci maçta seçimini değiştirmedi fakat bu sefer erken oyunda baskın olan Moon Elise ile orta koridora attığı baskınla takımına ilk kanı kazandıran ormancı oldu. Moon erken oyundaki ağırlığını orta oyuna taşıyamazken Dardoch takım savaşlarında hasarı tanklayarak takımını bir adım öne geçirdi. 31. dakikada inhibitörle birlikte bir Nexus kulesini yıkan CLG oyunu bitiremeyince FLY oyuna geri dönmeye başladı. Takım savaşlarında J4’ün ultisini efektif kullanmasıyla skorlar alarak geri dönüş sinyali veren FLY, Baron güçlendirmesini de alarak oyun henüz bitmedi dedi. Oyunun ilerlemesiyle birlikte iki takımında eşyalarının eşitlendiği karşılaşmada FLY 46. dakikada katliam alarak durumu 1-1 yaptı.
Oldukça çekişmeli süren serinin üçüncü maçında her iki tarafta kontrollü takım kompozisyonunu tercih ederken, Hai orta koridora Lucian’ı aldı. Erken oyunda Lucian’la oldukça agresif oyun sergileyen ve bu agresifliğin meyvelerini skor olarak alan Hai oldukça etkili bir duruma gelerek CLG’nin oldukça canını yaktı. Orta oyunda Victor ve Rumble’nin gücünü hafife alan FLY kaybettiği savaşlarla oyunun hakimiyetini rakibine kaptırdı. Takım savaşındaki başarısını kuşatmalara taşıyamayan CLG verdiği yanlış kararlar yüzünden oyundaki ağırlığını kaybederken 41. dakikada orta koridorda başlayan savaşın 4’e 0 takasla sonuçlanması yanlış kararlara rağmen galibiyeti CLG’ye getirdi.
Phoenix1 1-2 Dignitas
Serinin ilk karşılaşmasında P1 yaptığı Kha’zix ve Syndra gibi seçimlerle oyunun erken aşamasında güçlü bir takım oluştururken DIG, Victor ve Twitch gibi oyunun ileri safhalarında güçlenen şampiyonları tercih etti. Erken oyunda takımının yüksek hasar potansiyelini kullanmaktan çekinmeyen P1, düzenlediği baskınlar ve rotasyonlarla oyun hakimiyetini kurmaya çalıştı. Orta oyunda Victor ve Twitch’in hasarının oturmasıyla oyuna geri dönen DIG 30. dakikada Baron’u da alarak büyük bir avantaj elde etti. 36. dakikada Ssumday’in alt koridordan yaptığı ayrık ittirmeyi görmezden gelen P1 bu hatasının bedelini LOD ve Ssumday’in Nexus’u yıkarak oyunu kazanmasıyla ödedi.
Serinin ikinci karşılaşmasında iki takım da alan kontrolüne yönelik ve kitle kontrol ağırlıklı takım kompozisyonu oluşturdu. İlk maçın aksine Vadi’de daha kararlı ve doğru hamleler yapan P1, aldıkları skorlarla rakibinin önüne geçmeyi başardı. 19. dakikada alt nehirde başlayan takım savaşında harika oyun sergileyen Ryu beşte beş alarak oldukça tehlikeli bir orta koridor haline geldi. Orta oyunda başlayan takım savaşlarında Taliyah-Lee Sin ikilisini durduramayan P1 Baron’la birlikte oyunun hakimiyetini de DIG’a verdi. 25. dakikada orta koridorda başlayan kuşatma savaşından katliam alan DIG, Nexus’u yıkarak skoru eşitledi.
Oldukça çekişmeli süren serinin son maçında Arrow oyunun ileri aşamasında gerçek bir canavara dönüşen Kog’maw’ı alırken Shrimp takım savaşlarında rakip nişancıyı avlayabilen Kha’zix seçimini yaptı. İki takımın da oldukça güvenli oynadığı karşılaşmada ilk 18 dakikada sadece bir skor çıkarken, 18. dakikada orta koridorda başlayan takım savaşından ikiye bir değişimle ayrılan taraf DIG oldu. Uzun süre Baron etrafında dönen takım savaşlarında iki tarafta mutlak bir avantaj elde edemezken düğümü aldığı katliamla DIG çözdü ve Baron’un sahibi oldu. 40. dakikada Kadim Ejderhayı da alan DIG oyunun hakimi olduğunu P1’a kabul ettirdi ve aldığı katliamla 43. dakikada oyunu galibiyetle noktaladı.