Şampiyonluk Ligi’nde sondan bir önceki hafta olan 6. hafta karşılaşmalarının ilk günü tamamlandı. Genel olarak takımlar ezici bir şekilde maçlarını kazanırken, ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren NR1-CLK karşılaşmasını Çilekler kazandı. Günün en çok merak edilen karşılaşmasında Dark Passage, Supermassive’i mükemmel bir takım oyunu ile yenerek ligdeki liderliğini sürdürdü.
Şimdi oynanan karşılaşmalara detaylıca göz atalım;
Team Aurora 1-0 Team Turquality
6. haftanın ilk mücadelesi oldukça ilginç yasaklara sahne oldu. Ormancı ve nişancı odaklı yasaklama ekranında Aurora daha oyun sonuna doğru ve takım savaşlı bir kompozisyon kurarken, Team Turquality oyunun orta safhasını kontrol etmeye yönelik bir kompozisyon kurdu. TT’nin üç tane AP şampiyon seçtiğini, Aurora’nın ise daha dengeli bir kompozisyon kurduğunu da belirtelim.
İki takım da alt koridor ikilisini üst koridora göndererek bir koridor değişikliğini önlemeyi amaçladı. İlk dakikalarda oldukça ortada geçen oyun, TT’nin üst koridora attığı ışınlanma ile bozuldu. 4v3 kule almaya çalışırken bir anda takım savaşı başlatan TT, Lissandra’nın yanlış oyunu ile beraber Aurora’ya büyük bir avantaj verdi. Takım savaşından dört skor çıkartan, üstüne bir de kule avantajını elde eden Aurora, bu avantajı maç boyunca korudu. TT ise iyi rotasyon yapmasına rağmen Aurora’nın ayrık ittirmesine karşı çare üretemedi. 1-2-2 şeklinde ayrık ittiren Aurora, TT’nin minyon temizleme mekaniklerini bölerek koridorlarını zayıflattı ve kuleleri bir bir aldı. 29. dakikada çıkan ejder önündeki savaşı kazanan ligin yeni ekibi, 30. dakikada Baron’u alarak avantajını daha da arttırdı. Orta koridorda DarkSide üzerinde savaş başlatan TT, ne yazık ki istediğini alamadı ve üç skor verdi. Aurora ise bu savaştan sonra Nexus’u alarak maçı kazandı. Aurora’da Hioss ve Avenuee harika bir performans sergilerken Team Turquality’de Fencer oldukça etkisiz kaldı.
Beşiktaş.OHM 1-0 HWA Gaming
Günün ikinci maçında HWA çok daha stabil bir kompozisyon kurarken Beşiktaş uzun zamandır görmediğimiz Xin-üst koridor seçiminde bulundu. Bunun yanında Kalista-Alistar ile Zac-Orianna ikililerini seçen Beşiktaş, çok iyi bir wombo takımı kurdu. Bunun yanında HWA ise Gragas ve Janna gibi iki tane çok iyi savaştan çıkma mekaniği bulunan şampiyonlarla beraber Viktor orta koridor seçiminde bulundu.
Oyunun başında iki takım da rakip ormancıyı rahatsız ederek kırmızı güçlendirmelerini çalarken, takımlar hızlı ittirme stratejisini seçti. Beşiktaş geçtiğimiz haftada olduğu gibi, bu haftada da Ruvelius’a ihtiyacı olan bütün kaynakları sunmayı seçti. Ruvelius alt koridorda minyon keserken takımın geri kalanı defans yaptı. Üst koridorda ikinci kuleyi ısrarla isteyen HWA’ya karşın Beşiktaş harika bir rotasyon yaparak orta koridor kulesini aldı ve haritayı açtı. Beşiktaş, 18. dakikadaki ejder savaşını kaybetse de ejderi almayı başardı. Üstüne üstlük yine rakibinden daha iyi rotasyon yaparak orta koridordaki ikinci kuleyi de almayı başardı. Maçın dönüm noktası ise Beşiktaş’ın mavi güçlendirmesinin önünde yaşanan takım savaşıydı. Ruvelius’un harika oyunu ve ölmemesi sonucunda dört skor alan takım, ardından Baron’u alarak oyundaki hakimiyetini perçinledi. Altın ve skor bakımından önde olan Beşiktaş, ikinci Baron’u da aldıktan sonra alt koridor inhibitörünü de aldı ve maçı bitirdi. Xyraz, Xin Zhao seçimi ile Marshall’dan çok daha etkili oynarken, Immortoru bu maçta da ölmeyerek KDA’sını geliştirdi. Geçtiğimiz haftanın aksine bu maçta Ruvelius aldığı kaynakları çok daha aktif kullandı ve takımının zaferinde önemli bir rol oynadı.
NumberOne 0-1 Çilekler
Ligin son iki sırasındaki takımların mücadelesi Çilekler’in zaferi ile sonuçlandı. NumberOne bu maça koçunu ve destek oyuncusunu değiştirerek gelmişti. Yasaklama ekranında Ez-Corki ikilisi ile beraber Malphite’ı da alan Çilekler, çok daha iyi bir kompozisyon kurarken, NR1’da Approx Graves seçiminde bulundu. Maçın ilk dakikalarında Rydle-KillerEs ikilisi avantaj yakalasa da bunu altına çeviremedi. İlk baskın ise Kondzisan’dan orta koridora geldi. Harika bir karşı baskın yapan Astarte, Corki’ye ilk kanı vermeyi başardı.
Alt koridorda Graves ile Malphite’a koridoru dar eden Approx, rakibinden çok üstün bir şekilde koridor safhasını tamamladı. NR1’ın en büyük hatası ise Reksai’nin Graves’in koridoruna gitmemesi ve şampiyonu kartopuna çevirememesi oldu. NR1 takımı geçtiğimiz haftalara göre çok daha derli toplu ve ne yapacağını bilen bir şekilde oynasa da, oyun ilerledikçe Malphite aradaki eşya farkını kapadı ve neredeyse ölümsüz oldu. 30. dakikadan sonra maçın avantajını eline geçiren Çilekler, haritayı çok iyi bir şekilde oynadı. 34. dakikada baron alan CLK, alt koridor inhibitörünü açmayı başardı. Orta koridorda çıkan takım savaşını kaybeden NR1, maçı da kaybetmiş oldu.
NR1 daha iyi rotasyon yapmasına rağmen proaktif oyunlar sergilemediği için Çilekler’e ihtiyacı olan zamanı ve altını istemeden de olsa vermiş oldu ve maçı kaybetti.
Dark Passage 1-0 Supermassive
Günün heyecanla beklenen karşılaşmasında Dark Passage oldukça değişik bir kompozisyon kurdu. Ana hasar kaynağı olarak sadece Ezreal seçiminde bulunan takım, geriye kalan pozisyonlarda Lulu dışında hep tank şampiyon seçti. Öte yandan Supermassive standart bir kompozisyonla beraber ormana Rumble seçiminde bulundu. Maçın ilk dakikaları oldukça hareketli geçti diyebiliriz. Orta koridora baskına gelen Crystal, Naru’yu öldürmeyi başardı fakat karşı baskınla DP, Abaria skorunu SUP’a vermekten kaçınamadı. Belirtelim, Stomaged Rumble ile ne kadar çok çalıştığını bu maç kanıtladı. Rakibin ormanına baskınlar düzenleyen oyuncu, birkaç kez kırmızı/mavi güçlendirmeyi çalmayı başardı. Oyunun ilk dakikaları ormancıların harita üzerindeki etkinlikleri ile belirlendi. Stomaged alt koridor odaklı oynarken Crystal üst koridora Elwind’e daha fala yardıma gitti.
Elwind bu maçta bir kez daha ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Rakibi Thaldrin’e 12. dakikada 50 minyon fark atan oyuncu, koridoru ağır bir şekilde kazandı. Supermassive’in inanılmaz savaş başlatma mekanikleri olsa da, proaktif oyunları gerçekleştiren taraf hep DP oldu. Orta koridorda 2 skor almayı başaran DP, alt koridora rahat bir şekilde rotasyon gerçekleştirerek ikinci kuleyi de almayı başardı. 22. dakikadaki takım savaşı ise maçın dönüm noktalarındandı. Dark Passage’ın harika oynadığı savaşta Zeitnot 3’te 3 yapmayı başararak kartopunun başlangıcına ulaştı. Maçın başında da oldukça etkili olan Crystal, takım savaşlarında çok iyi Gragas ultileri kullanarak DP’nin maçı kazanmasında büyük rol oynadı. Üst koridorda istediği şekilde savaş başlatan Supermassive, buna rağmen skor alamadı, aksine skor verdi. DP, Zeitnot ve Crystal’ın MVP olduğu karşılaşmayı 34. dakikada Nexus kulesini alarak kazandı.
[row]
[column size=’1/2′]Günün İyileri
Zeitnot (DP)
Hioss (AUR)
Crystal (DP)[/column]
[column size=’1/2′]Günün Kötüleri
Kondzisan (NR1)
Naru (SUP)
Reach (TT)[/column]
[/row]
[accordion title=’Puan Durumu’]
[league_table id=”15758″ title=”” number=”8″ columns=”galibiyet,malubiyet” show_team_logo=”1″ show_full_table_link=”0″ align=”none”]
[/accordion]
[accordion title=’Bütün Sezon’]
➤ TŞL Kış Mevsimi 1. Hafta 1. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 1. Hafta 2. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 2. Hafta 1. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 2. Hafta 2. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 3. Hafta 1. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 3. Hafta 2. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 4. Hafta 1. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 4. Hafta 2. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 5. Hafta 1. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 5. Hafta 2. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 6. Hafta 2. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 7. Hafta 1. Gün
➤ TŞL Kış Mevsimi 7. Hafta 2. Gün
[/accordion]