League of Legends League of Legends Haberleri

Şampiyonluk Ligi 2016 Yaz Mevsimi 7. Hafta 1. Gün

Şampiyonluk Ligi 2016 Yaz Mevsimi’nde son hafta karşılaşmaları başladı. İlk gün mücadelelerinde büyük bir sürpriz oluşmazken, günün en önemli mücadelesi DP-SUP mücadelesini Supermassive kazanmayı başardı. Kadrosunu son haftalarda sürekli değiştiren Beşiktaş.OyunHizmetleri ise yeni nişancıları Sedrion ile maç kazanamadı.

Beşiktaş.OyunHizmetleri 0-2 Oyunfor.Crew

Serinin ilk karşılaşmasında galibiyete ulaşmayı başaran taraf Crew ekibi oldu. Oyunun ilk dakikalarını çok iyi bir şekilde oynayan Beşiktaş, koridor safhasında rakibinden üstün çıktı. Minyon konusunda takımın yeni nişancısı Sedrion ve iScarface çok iyi bir iş çıkartırken, oyuncular elde ettikleri bu avantajı takım savaşı safhasına çevirmeyi başaramadı. CRW ekibi sakin ve oyun planına sadık bir şekilde performans gösterirken, haritadaki görevleri alma konusunda Beşiktaş’tan çok daha iyi bir iş çıkardı. Wickd’ın Hecarim ultileri CRW’ye takım savaşlarında zaferi getirirken, React bir kez daha takımının taşıyıcısı olduğunu kanıtladı.

Serinin ikinci maçında da oyunun başını yine iyi oynayan bir Beşiktaş izledik. Alt koridor ikilisine odaklanan takım, erken dakikalarda Sedrion’a skor kazandırmayı başarsa da, oyunun 15. dakikasından itibaren dağılan taraf oldu. CRW ise Beşiktaş’a nazaran çok daha iyi kararlar verirken, takım savaşlarındaki koordinasyonları ile izleyenlere keyif verdi. Tamamıyla pozisyon almaya dayalı bir kompozisyon kuran Beşiktaş ise maç boyunca girdiği takım savaşlarında Wickd’ın birden fazla kişide Gnar ultisi kullanmasına izin verdi. CRW’de React yine harika bir oyun geçirirken takımın yıldızı kusursuz Gnar performansıyla Wickd’dı. Oyunfor.Crew bu galibiyetle seriyi 2-0 kazandı ve 3 puanın sahibi oldu.


Team Turquality 1-1 Team Aurora

Mevsim finallerine kalma mücadelesinde orta sıradaki takımları yakından ilgilendiren serinin ilk maçının galibi Team Turquality tarafı oldu. Oyunun başında Olaf ve Irelia seçimlerini aktif olarak kullanamayan ve Kassadin-Ezreal ikilisinden dolayı pasif oynamayı tercih eden Aurora, bu pasifliği abarttı ve gereken zamanlarda oyun yapmayı başaramadı. TT ekibi ise bu pasif süreci çok iyi bir şekilde değerlendirdi. KillerEs’e yine Jhin’i seçen takım, oyuncunun güçlenmesi için kaynaklarını ayırırken, makro oyunda Aurora’dan daha kararlı ve fırsatçı bir şekilde oynadı. Aldığı her skor sonrasında bir harita görevi yapan takım, rakibine sadece iki skor verdi ve ilk maçı kazandı.

Serinin ikinci maçında çok daha proaktif bir şekilde oynayan taraf Team Aurora’ydı. İlk maçtaki pasif anlayışı bu maçta yıkan takım, oyunun büyük bölümünde önde olsa da birçok kez hata yaptı. Maçın kırılma anlarından birisi LongB’nin Vladimir ile Baron çalmasıydı. Orta koridordan ilerleyen ve gereksiz bir şekilde takım savaşına giren TT, burada 5 oyuncusunu birden kaybetti ve avantaj tamamıyla Team Aurora’ya geçti. Bu noktadan sonra sistematik bir şekilde üç inhibitörü de açan takım, son dakikalardaki savaşı kaybetse de Lucian ve Kassadin ile oyunu bitirmeyi başardı. Böylelikle seri 1-1 biterken iki takım da birer puanın sahibi oldu.


Dark Passage 0-2 Supermassive

Serinin ilk maçında kazanan taraf Supermassive oldu. Maçın neredeyse tamamını kontrolü altında geçiren Dark Passage, oyunun ilk dakikalarında oldukça iyi bir performans sergiledi. Takımın yeni transferi Caps DP’nin ana hasar kaynağı olurken, Supermassive’de maçın kahramanı Fabfabulous’tu. Geriye düştüğünde bile istikrarlı oyun planını bozmayan Supermassive, Trundle ile sürekli ayrık ittirme stratejisini uyguladı. İki defa Trundle’ı yakalamayı başaran DP oyuncuyu cezalandırsa da kulelerin düşmesine engel olamazken, maçın kopma noktası ise DP’nin yine Trundle’ı cezalandırmaya çalışıp bu konuda başarısız olmasıydı. Caps’i yakalayan SUP, ardından Baron alarak oyunun kontrolünü ele geçirdi. 5 kişi ile orta koridordan ilerleyen takım,  maçı da kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

İkinci karşılaşmada çok daha aktif ve baskılı oynayan taraf Dark Passage’dı. Harika bir oyun başı oynayan takım, bu avantajını oyunun ortalarına, hatta 25. dakikaya kadar esnetmeyi başardı. Başa baş bir mücadeleye evrilen karşılaşmada kırılma noktası takımların Baron etrafındaki dansıydı. İki takım da Baron’a dalmayıp karşılıklı beklerken çıkan takım savaşını kazanan Supermassive, ardından Kadim Ejder’i de aldı ve üç inhibitörü açtı. Mucizevi bir şekilde defans yapan DP maçın uzamasına neden olsa da, DP’nin başlattığı Baron’u çalan Naru, maçın kahramanıydı. Bu noktadan sonra Nexus’u da alan Supermassive, zirvedeki yerini sağlamlaştırdı ve seriyi 2-0 kazandı.


HWA 2-0 Çilekler

Yeni transferi GodBro’nun da yardımıyla HWA, serinin ilk karşılaşmasında kazanan taraf oldu. Oyunun başlarında koridor değişikliğinden çok iyi bir şekilde faydalanan HWA, Trundle’a büyük bir erken avantaj sağlamayı başardı. İlk 20-25 dakikayı bu avantaj ile geçiren HWA’ya karşın Çilekler ise daha kolekttif bir oyun sergiledi ve harita üzerinde beraber hareket ederek HWA’nın hatalarını cezalandırdı. Takım savaşlarında Madness’ın iyi oyunundan dolayı geriye düşmeyen CLK, en büyük hatasını Baron önünde yakalanması ile yaptı. Rawbin’i öldürdükten sonra Baron’u alan, ardından da katliam yapan HWA, seride 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci karşılaşması ise ilk maça nazaran çok daha yakın geçti. Oyunun ilk 15 dakikasını neredeyse kusursuz oynayan HWA, birden art arda hata yapmaya başladı ve Çilekler de bu hataları çok güzel değerlendirdi. Karar verme konusunda sıkıntı yaşamasa da koordinasyon konusunda problemleri olan HWA’nın yaptığı en iyi şey rakibinin aldığı skorlardan sonra büyük harita görevlerine gitmesine engel olmaktı. Kötü bir Baron kararı alan takım bu görevi kaptırsaydı oyunun bittiğini görebilirdik. Oyunun ilerleyen dakikalarında üst koridorda kazandığı takım savaşından sonra Baron’u, ardından Kadim Ejder’i alan HWA, rahatlıkla Nexus kulelerini düşürdü ve seriyi de 2-0 kazandı.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir