Gündem

CES 2024’te Tanıtılan En Dikkat Çeken Teknolojiler

CES (Consumer Electronics Show), her yıl Ocak ayında Las Vegas, Nevada’da Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen ve tüketici elektroniğinin geleceğinin tanıtıldığı önemli bir etkinlik. Tüm teknoloji markaları her yıl yeni ürünlerini, dünya çapında ilgi gören bu etkinlikte tanıtıyor.

CES 2024’ü geride bırakırken, bu yıl çeşitli markaların öne çıkan yeniliklerini sizler için bir araya getirdik. Akıllı ev robotlarından uçan arabalara, tüm ilgi çeken yeniliker haberimizin devamında.

Samsung’un Akıllı Ev Asistanı Ballie

Akıllı ev teknolojileri her yıl daha fazla yaygınlaşırken, Samsung bu alanda yenilikçi ürünü Ballie ile büyük bir yeniliğe imza attı. Rakiplerinin akıllı ev asistanlarının aksine, ev içinde hareket etme yeteneği ve projeksiyon özelliği ile dikkat çeken ürünün ne zaman piyasaya sürüleceği henüz net değil.

Sony XR Karma Gerçeklik Gözlüğü

Apple’ın Vision Pro ürünü ile beraber tekrardan gündeme gelen karma gerçeklik gözlüklerinin bir yenisi Sony tarafından tanıtıldı. CES 2024’te en çok ilgi gören yeniliklerden olan Sony XR Mixed Reality Headset, yüksek kaliteli 4K OLED Mikro ekran, 3D nesnelerle sezgisel etkileşim ve video görme işlevi gibi özelliklere sahip.

XPENG AEROHT Modüler Uçan Araba

XPENG AEROHT tarafından üretilen bu araba, içerisinde insanları taşıyabilen büyük bir drone’a sahip. Ayrıca arazi aracı olma özelliği taşıyan otomobil modeli, fütüristik tasarımıyla da dikkat çekiyor. Otomobilin 2025 yılında satışa sunulması bekleniyor.

DJI FlyCart 30 Drone

DJI tarafından duyurulan FlyCart 30 model drone, 30 kilo yük taşıma kapasitesi ile taşımacılık sektöründe yeni bir dönem başlatabilecek kabiliyette. Yüksüz olarak 28 KM, tam kapasite yüklüyken 16 KM gidebilen DJI FlyCart 30, aynı zamanda saatte 20 KM hıza ulaşabiliyor.

Klavyeli iPhone Kılıfı

Blackberry telefonlardan hatırladığımız klavyeleri özleyenlerdenseniz, CES 2024’te duyurulan bu ürün sizi mutlu edebilir. iPhone’lara takılarak hem kılıf hem de klavye işlevi gören bu ürün bazı kişilerin ilgisini çekerken, bazı kişiler de “ne gerek vardı?” tepkisi verdi.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro with DockKit

Yüz ve vücut hareketlerini takip edebilen bu cihaz sayesinde, eller serbest modda içerik üretimi yeni bir boyut kazanıyor. Ürünün tanıtımında sadece içerik üreticilere odaklanılmadığı, yoğun online görüşme temposuna sahip profesyonellerin de iş tempolarını kolaylaştırmayı hedefledikleri belirtildi. Ürün tek şarjla 5 saat çalışma performansı sunuyor.

Withings Beamo – Evde Sağlık Takip Cihazı

Evde sağlık check-up’larında devrim yaratan, ateşinizin yanı sıra kalbinizi ve akciğerlerinizi de gözlemlemenizi sağlayan Beamo, sağlık teknolojilerinde yeni bir dönem başlatabilir.

Kohler Akıllı Tuvalet

Evet, tuvaletlerin de akıllıları var. Uzaktan kontrol etme, hareket sensörü, ısıtma, ışıklandırma ve temassız kontrol gibi özelliklere sahip olan bu akıllı tuvalet, CES 2024’te Kohler markası tarafından tanıtıldı. Piyasaya 8500 $ fiyatla sunulacağı açıklandı.

Daha Fazla Habere Ulaşmak İçin Tıklayınız

author
Yapay zeka ve teknolojik alandaki gelişmeleri takip edip, en önemli olanları 5mid'de paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir