mix

Playstation 2, 20 yaşına girdi

Dünya’nın en çok satan oyun konsolu ünvanına sahip Playstation 2, bugün 20 yaşına girdi.

Birçoğumuzun çocukluğunu birlikte geçirdiği, geniş oyun kültürümüzü kendisine borçlu olduğumuz Playstation 2, 20 yıl önce bugün Japonya’da satışa çıktı. 13 yıl boyunca resmi dağıtımı yapılan ev konsolu, 155 milyondan fazla satarak gelmiş geçmiş en başarılı oyun konsolu olmayı başardı. Küçük kardeş Playstation 4 anlık olarak 109 milyon kadar satılmayı başardı.

Grand Theft Auto: San Andreas, Resident Evil 4, God of War gibi efsane oyunlar ile tanışmamızı sağlamıştı bu konsol. Türkiye’de oyun kültürünün yerleşmesinde de oldukça büyük bir payı vardır. Hepimizin Atari olarak bildiği fakat aslında Famicom klonu olan makinelerden sonra en çok bulunan oyun konsollarından birisi olmuştur ülkemizde.

Playstation 2 ile gelen en büyük yeniliklerden birisi de çevrimiçi oynayabilme özelliğiydi. Önceki nesil konsollarda olmayan online oynama özelliği, Playstation 2’de bir adaptör ile oynanabiliyordu. Daha sonradan Slim modellerinde Ethernet kablosuyla bağlanma özelliği de eklenmişti.

2013’te Playstation 4’ün çıkması ile artık bir efsaneye dönüşen Playstation 2’nin üretimi durduruldu. Artık sadece efsaneleri ve takas merkezlerinde yavaşça çürüyen makineler kaldı.

Konsolun bize tanıttığı efsane oyunlar vardı tabii ki. Metal Gear Solid 2 gibi. Metacritic’in puanına göre en iyi Playstation oyunu ünvanını 97 puanla iki oyun paylaşıyor. Tony Hawk’s Pro Skater III ve Grand Theft Auto III. Kullanıcı puanına göre ise en iyi PS2 oyunu 9.2’lik puanı ile God Hand.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir