mix Oyun

Resident Evil Code Veronica Remake İptal Oldu

Resident Evil Code Veronica için beklenen uyarlamasının arkasındaki hayran geliştirici Capcom tarafından iptal edildiği Twitter üzerinden duyuruldu.

Remake projelerin arakasındaki amaç, Capcom‘un Resident Evil 2 veya 3 yeniden yapımlarında yaptığı gibi eski tarz oyunları daha iyi grafikler ve modernleştirilmiş bir üçüncü şahıs oyunu olarak yeniden tasarlama fikrinden geçiyordu.

Resident Evil Code Veronica Remake
Resident Evil Code Veronica Remake

Bu proje bir süredir geliştirme aşamasındaydı ve YouTube kanallarında oyunun geliştirilme aşamalarında çalışırken uzun video serileri bulunuyordu. Ancak Briins, Capcom‘un projenin kapatılmasını istediğini doğruladı. YouTuber Biohazard Declassified tarafından yayınlandığı üzere Briins, resmi Discord kanallarında, Capcom’un geliştiricisinin oyunun modellerini nereden aldığını soran birkaç e-posta aracılığıyla kendileriyle iletişim kurduğunu belirtti.

Biohazard Declassified tarafından Capcom’un Resident Evil Veronica projesi Capcom tarafından iptal edilmesini talep edildiğini takipçilerine duyurdu. Bunun üzerine hatta Capcom tarafından bunun federal bir suç haline getirildiğini belirten meme tweeti paylaştı.

Birkaç görüşmeden sonra Briins, “Capcom‘un başka bir departmanından projeyi iptal etmemizi ve web sayfasını hemen silmemizi talep eden başka bir e-posta aldığını” söyledi.

Street Fighter ve Devil May Cry gibi oyunların yaratıcısı ünlü Japon şirketi Capcom, yeni kurduğu Capcom Media Ventures ile Los Angeles üzerinden dünyaya açılacak. Şirketin bu girişimi kurmasında amaç, Japonya dışında Capcom Pro Tour ve Street Fighter League gibi espor girişimlerini düzenleyebilmek ve yönetebilmek.

Oyun dünyasından en güncel haberlere buradan göz atabilirsiniz.

administrator
Damla Tural, "Gökyüzü Savaşçıları Beyaz'ın Yükselişi" adlı eserin yazarıdır ve espor, anime ve oyun dünyasına olan ilgisiyle bilinir. Yazar, sıkça bu alanlardaki gelişmeleri takip eder ve bu konularda haber yazmaktan büyük keyif alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir