VCT EMEA BBL mix

VCT 2023: EMEA Ligi 1.Hafta 5.Gün BBL’in Sonuçları!

VCT 2023: EMEA Ligi 1. Hafta 5. Gün, BBL’in FNATIC karşısındaki maç sonucunu ve özetini haberimizde bulabilirsiniz.

10 Partner VALORANT takımının yer aldığı ve kıyasıya mücadele ettiği VCT EMEA yani VALORANT Champions Tour 2023: EMEA Ligi, oynanan 5.Gün maçlarıyla devam ediyor. Ligin beşinci gününde 2 karşılaşma oynanacak. Günün ilk serisinde temsilcimiz BBL ve son Dünya Şampiyonu FNATIC karşı karşıya geldi.

VALORANT Champions Tour 2023: EMEA Ligi 1.Hafta 5.Gün Sonuçları:

BBL Esports – FNATIC

Temsilcimiz BBL’in hem skorlar olarak hemde mental olarak önde başladığı bir seri oldu. FNATIC’in aldığı tabanca roundları kullanmasına izin vermedi temsilcimiz ve satın alma roundundan rakiplerinin önünü kesti. FNATIC’deki temsilcimiz Alfajer’in vizesi gelmediği için FNATIC yine yedek oyuncuları olan kamyk ile oynadı. Seride BBL Esports’un tercihi olarak Ascent oynanırken FNATIC’in tercihi Haven oldu. Karar haritası ise Split’di.

1.Harita: Ascent | BBL Esports Tercihi

FNATIC tabanca roundunu alarak haritayı 0 – 2 açsada temsilcimiz satın alma rounduyla beraber rakibini durdurmakla kalmadı ve inanılmaz bir seri kazandı. 9 roundu arka arkaya inanılmaz ekstralarla ve bir kaç “destansı AslanM4shadoW anıyla” kazanan temsilcimiz durumu 9-2’ye getirdi. İlk yarının son roundunuda FNATIC kazandı ve ilk yarı 9-3 bitti.

İkinci yarının tabanca roundunu temsilcimiz, Turko’nun üç skorluk performansıyla kazanarak durumu 11-3’e kadar getirdi. FNATIC, satın alma roundunu aldı ve skoru 11-4 yaptı. Sonraki roundda QutionerX’in operator savunmasıyla iki skor çıkardık ve round erkenden 5v3’e kadar geldi. FNATIC roundu bitirmek için B’ye koşsada SouhcNi kayıkhaneden yaptığı savunmayla roundu bitirdi ve skor 12-4 oldu. 17. Round’da FNATIC, A split stratejisiyle oynadı ve kaotik roundu kazanarak skoru 12-5 yaptı. FNATIC Sonraki rounduda hızlı bir oyunla kazandı ve skor 12-6 oldu. Son roundda Derke, entryleriyle roundu FNATIC için açtı ve FNATIC B’ye plant almayı başardı fakat QutionerX ve AslanM4shadow halen hayattaydılar. İkili 3v2 olan roundu kazandılar ve BBL, 13-6 ile kendi tercih ettiği haritayı kazanarak seride 1-0 öne geçti.

VCT EMEA | BBL vs FNC
VCT EMEA | BBL vs FNC | Ascent

2.Harita: Haven | FNATIC Tercihi

FNATIC kendi seçtiği haritada tabanca roundunu alarak haritayı 0-2 açtı. Temsilcimiz BBL, ilk satın alma roundunu alarak durumu 1-2’ye getirdi. Ardından uç uca geçen iki rounduda FNATIC kazandı ve skoru 1-4 yaptı. Sonraki roundda eco haliyle temsilcimiz roundu neredeyse alıyordu ki son çatışmada bir kaç mermi kaçırdık ve FNATIC, Spike’i çözerek skoru 1-5’e getirdi. 7.Round’da temsilcimiz temiz bir şekilde A’yı aldı ve roundun erkenden bitmesiyle skor 2-5 oldu. 8.Round’da AslanM4shadow sadece 4 vurmadı. Tek başına kaldığı 1v3 durumda rakibinin üçünüde vurarak roundu bize getirdi ve skoru 3-5 yaptı. Ardından 1-1’lik round takasları yapıldı ve skor 4-6 oldu. Sonraki iki roundu FNATIC kazandı ve ilk yarıyı 4-8 ile kapattı.

İkinci yarının tabanca roundu inanılmazdı. İzlemeniz için aşağıya klibini bırakıyoruz. Temsilcimiz temiz bir retake ile roundu aldı ve skoru 6-8’e kadar getirdi. Sonraki roundu yine FNATIC aldı. 16.Round’da FNATIC, hızlı bir C rotatesi ile side’ı aldı. İyi bir retake denedik fakat Kamyk vuruşlarıyla roundu kapatarak skoru 6-10 yaptı. Eco olduğumuz 17.roundda A Side’ı stackledik ve FNATIC’de buraya geldi. Aslan’ın attığı iki şerif tekiyle roundu hanemize yazdık ve skor 7-10 oldu. 18.Round’da Derke  roundu takımına getirdi ve skor 7-11 oldu. Bu roundun sonunda BBL koçu Vlad, mola alarak oyunu soğuttu. 19. Round’da FNATIC, C’ye gelirken BBL side’da hazırdı; eco oldukları bu roundu, BBL 3 kişi hayatta kalarak kazandı. FNATIC, sonraki roundu aldı ve 8-12 skoruyla harita rounduna ulaştı. BBL bir round ile cevap versede sonraki roundu kazanan FNATIC, haritayı kapatarak seride durumu 1-1 yaptı.

VCT EMEA | BBL vs FNC
VCT EMEA | BBL vs FNC | Haven

3.Harita: Split | Karar Haritası

FNATIC saldırı tarafında başladığı haritada tabanca roundunu alarak haritayı 0-2 açtı. BBL ilk satın alma roundunu kazandı ve skoru 1-2 yaptı. FNATIC bir roundla cevap verdi. Ardından temsilcimiz 3 roundluk bir seri yaptı ve skor 3-4 oldu. FNATIC iki roundluk bir seriyle cevap vererek skoru 5-4 yaptı. Temsilcimiz 2, FNATIC bir round kazandı ve ilk yarı 6-6 bitti. Saldırı tarafı için 6 round biraz fazla olduğu için FNATIC, ilk yarıyı avantajlı kapattı diyebiliriz.

İkinci yarının tabanca roundunu kazanan FNATIC skoru, SouhcNi’nin inanılmaz classic oyununa rağmen, 8-6 yaptı. FNATIC ilk satın alma roundunuda alarak skoru 9-6 yaptı. İlk satın alma roundunu kaybetme sebebimiz belkide Boom Bot’un Leo’yu görmemesiydi. 15.Round’da mid kontrolünü aldık ve B’de roundu bitirmek isterken kalabalık bir FNATIC ile karşılaşıp roundu kaybettik. Eco olduğumuz için sorun olan bir round değildi ve skor 10-6 oldu. 17.Round’da ikinci yarıdaki ilk roundumuzu alarak durumu 10-7 yaptık. 18.Round’da yine bir destansı AslanM4shadow anına şait olduk. Aslan 1v3’lük bir clutch ile temsilcimize ikinci yarıdaki ikinci roundunu getirdi ve skoru 10-8 yaptı. 19.Round’da Chronicle’in devleşmesi ve Stinger ile 1v3 atarak roundu FNATIC’e getirmesiyle Skor 11-8 oldu. Sonraki roundda QutionerX, devleşti; iki Sheriff tekiyle Side’i açarak eco olarak oynanan roundu temsilcimize getirdi ve skoru 11-9 yaptı. Sonraki rounduda alan temsilcimiz skoru 11-10’a getirdi. 22.Round’da BBL, inanılmaz bir şekilde B’yi aldı; temsilcimiz sadece bir oyuncu kaybederek roundu kazandı ve skoru eşitledi.

Bir sonraki roundda Derke’yi görmememiz sonucu Derke, iki skor çıkararak roundu kaosa sürükledi ve FNATIC roundu alarak harita rounduna ulaşan ilk taraf oldu. FNATIC son rounduda alarak haritayı aldı ve seriyi 2-1 kapattı.

VCT EMEA | BBL vs FNC
VCT EMEA | BBL vs FNC | Split

Temsilcimiz BBL Esports’a gelecek maçlarda başarılar dileriz.

Bir başka VCT EMEA haberimiz: VCT 2023: EMEA Ligi 1.Hafta 3.Gün Sonuçları!

editor
2020'den beri bir şekil de espor ile iç içe. Sosyal medya, yönetim, oyuncu ve nicesi. Genelde görülmeyene değer verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir