League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenerbahçe Espor Akademi, Akademi Ligi Finali’ne yükseldi

1907 Fenerbahçe Espor Akademi, Dark Passage Akademi’yi 3-1 ile geçerek finalde Wildcats’in rakibi oldu.

Dün oynanan mücadelede Bahçeşehir Supermassive’i 3-0 ile geçen İstanbul Wildcats, Akademi Ligi Finali’ne yükselen ilk ekip olmuştu. Bugün oynanan mücadelede ise 1907 Fenerbahçe Espor ve Dark Passage karşı karşıya geldi. Yakın geçen maçların sonunda seriyi 3-1 kazanan 1907 Fenerbahçe Espor Akademi, finalde İstanbul Wildcats Akademi’nin rakibi oldu. Final karşılaşması Cumartesi günü saat 14:00’te oynanacak.

1. Maç

Ormancılar erken oyunda fazla aktif olmadı. Blue orta koridorda bire bir skor alarak ilk kanı almayı başardı. Genç orta koridor 11 dakikada 3 skor topladı ve çok güçlü bir hale geldi. Black haritada dolaşırken Luger alt koridordan ittirmeye devam etti ve topladığı altınlarla geç aşamaya avantajlı girmeyi başardı. Orta oyunda Kituruken’in devreye girmesiyle altın farkını kapayan Dark Passage doğru hamleleri yaparak rakip hatalardan faydalandı. 1907 Fenerbahçe Espor Akademi ise ejderleri alarak geç oyun için yatırım yapmaya devam etti. 26. dakikada yapılan savaşı rahat kazanan FB, ilk maçı kazanmayı başardı.

2. Maç

Koridorda doğru oyunu yapan Cüce ilk kanı bire birde almayı başardı. Kituruken erken oyunda aktif bir rota izledi. Dark Passage koridor safhasını daha iyi geçirdi. Juuzou harika bir performans sergiledi. Luger ise minyon biçerek güçlenmeyi bekledi. Kompozisyonunun gerekliliklerini yerine getiren Dark Passage Akademi rakip oyuncuların hatalarını kullanarak altın farkını açmayı başardı. Gragas-Nautilus-Yasuo kombosu Fenerbahçe oyuncularını zor pozisyonlarda bıraktı. Altın farkını açan DP serinin ikinci maçını 26 dakikada kazanmayı başardı.

3. Maç

Dark Passage henüz minyonlar çıkmadan rakip ormanı basmayı denedi ancak bu hamle takım adına bir kabusa dönüştü. Bu baskına iyi cevap veren 1907 Fenerbahçe Espor Akademi, Vrow’u düşürerek ilk kanı aldı. Blue koridor safhasını çok akıllıca oynadı ve Vrow oyuna dönemedi. Rakip ormana rahatça giren Agurin, Kituruken’e kıyasla çok daha aktif bir rota izledi. Yan koridorlarını da öne geçiren ormancı maça büyük etki etti. Aradaki farkı yavaş yavaş açan Fenerbahçe rakibine şans tanımadı ve dakikanın ardından galibiyete uzandı.

4. Maç

1907 FB Espor Akademi ormanda Stefan ve destekte Hades ile oynadı. Juuzou üst koridorda iyi bir koridor safhası geçirdi. Karşı ormanda Kituruken’i yakalayan 1907 Fenerbahçe Espor Akademi ilk kanı almayı başardı. Alamet savaşını kazanan Fenerbahçe erken oyunu bu pozisyonda kopardı. Altın farkını 4000 civarına çıkaran ekip çok güçlendi. Bu farkı koruyan FB rakip hataları da değerlendirerek mücadeleyi kazandı ve finale yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir