League of Legends League of Legends Haberleri Worlds 2017

1907 Fenerbahçe’nin Worlds 2017 rakipleri

Temsilcimiz 1907 Fenerbahçe Espor’un gruplara kalmak adına mücadele edeceği Worlds 2017’nin play-in aşamasına az bir zaman kaldı. Peki bu zorlu yolda bizi durdurmaya çalışacak rakiplerimiz kimler? Bu yazımızda Rampage ve Hong Kong Attitude’un güçlü ve zayıf yanlarını ele alacak, bu aşamaya gelene kadar geçtikleri yolu inceleyeceğiz.

Rampage

Japon temsilcisi Rampage aslında az çok aşina olduğumuz bir takım. Geçmiş Wildcard turnuvalarında karşılaştığımız ve şu ana kadar hiç mağlup olmadığımız bir ekip. 2016’da Dark Passage, 2017’de ise SuperMassive’in karşılaştığı Rampage karşısında hep rahat oyunlar geçirdik.

Rampage’ın güçlü ve zayıf yanlarına gelirsek, öncelikle bireysel anlamda yetenekli oyunculardan oluştuğunu belirtmekte fayda var. Oyuncuların her biri mekanik anlamda başarılı ve koridor safhasını iyi geçiriyorlar. Rampage’ı üçüncü torba takımı yapan ve şu ana kadar başarı elde edememesine neden olan şey ise makro oyunu. Karar verme mekanizmasını oturtmakta ve oyunu görevler için oynamak konusunda biraz başarısızlar. Geçmişte dağınık ve zaman zaman kararsız hareketlerde bulunan Rampage, bu sezon bu konuda bir miktar iyileşme gösterdi diyebiliriz. Kore sunucusunda fena sayılmayacak pinglerde (60-70 ping civarı) oynayabilen ekip, bunun da etkisiyle geçtiğimiz sezonda daha iyi bir performans ortaya koydu.

Normal sezonu iki yenilgiyle kapatan Rampage, bu maçların ikisini de DetonatioN FocusMe’ye kaybetti. Ligi ikinci sırada tamamlayan takım, finallerde sezon boyunca yapamadığını başardı ve DetonatioN FocusMe’yi mağlup etti. 3-2’lik skorla vadiden ayrılan Rampage LJL şampiyonu olarak Worlds biletini kapmayı bildi.

Sezon boyunca Rampage’da en çok Koreli oyuncular Tussle ve Dara öne çıktı. Tank metasına güzel uyum sağlayan Tussle, Rampage’ın orman pozisyonunda güzel işler yaptı, Destek rolündeki Dara ise YutoriMoyasi ile beraber alt koridordan takımını taşıdı.

Peki Rampage’ın 1907 Fenerbahçe karşısında şansı nedir? Bence pek şansları yok. Hem takım savaşı hem makro oyun anlamında temsilcimiz, Rampage’dan kat kat üstün bir takım. Rampage, bireysel yetenek anlamında güçlü de olsa takımımızın yıldız oyuncularına ayak uydurmaları güç olacaktır. 1907 Fenerbahçe’nin Rampage karşısında yapması gereken şey, mümkün olduğunca hata yapmamak ve makro oyunuyla rakibini bunaltmak. Zira Rampage gelişmiş makro oyunlara cevap vermekte oldukça zorlanan bir takım. Takım savaşı koordinasyonumuzun da üstün olduğu düşünüldüğünde büyük hatalar yapmadığımız takdirde Rampage’ın bizim için kolay bir rakip olduğunu söyleyebiliriz.

Hong Kong Attitude

Adından da anlaşılacağı üzere Hong Kong’u temsilen Worlds’e katılan Hong Kong Attitude, LMS’in turnuvaya yolladığı üçüncü takım oldu. HKA aslında yorumlaması gerçekten zor bir takım. Onlar için LMS’in Team Aurora’sı diyebiliriz. AUR’dan tek farkı, normal sezonun son haftalarında patlama yapmak yerine bu patlamayı Worlds Elemeleri’nde yapmış olması. Bütün sezonu orta sıralarda geçiren HKA ligi 5. sırada tamamladı. Geçmiş Dünya Şampiyonu Taipei Assassins’in günümüzdeki devamı olan J Team gibi takımların arasından sıyrılıp Worlds’e gelen takım, herkesi şaşırttı.

HKA normal sezonu 7 galibiyet ve 7 mağlubiyetle tamamlayarak ligi 5. bitirdi ve bölgesel Worlds elemelerine katılma hakkı kazandı. Elemelerde bir anda vites arttıran ekip, ilk aşamada normal sezonu dördüncü tamamlayan J Team’i 3-1 mağlup etti ve eleme finallerine kalmayı başardı. Finalde ise LMS’i ikinci bitiren Raise Gaming’le karşılaşan HKA, mükemmel bir oyunla seriden 3-0 galip ayrılarak Worlds biletini elde etti.

Takımın en çok öne çıkan oyuncusu ise kesinlikle nişancısı Unified. Normal sezonu 5.1 KDA ile LMS nişancıları arasında dördüncü tamamlayan oyuncu, %73.4’lük skor katkısıyla ise bu alanda birinci oldu. Elemelere gelindiğinde canavarlaşan Unified, 9.5’lik KDA oranıyla elemelere katılan tüm oyuncular arasında birinci oldu ve toplamda 40 katletme gibi müthiş bir istatistik elde etti. Metanın da yardımıyla çok sevdiği hiper taşıyıcılara yönelen oyuncu, oyunun geç safhalarında hem takım savaşlarındaki pozisyon alma yeteneği hem de harika mekanik bilgisiyle göz dolduruyor.

HKA genel olarak 1907 Fenerbahçe’ye benzer bir oyun planı uyguluyor. Erken safhada kontrollü ve yavaş bir oyun tercih edip, oyunu geç aşamada bitirmeyi tercih eden bir takım. Bunun bizim için hem avantajları hem de dezavantajları olabilir. FB’nin erken safhayı hızlı oynayan takımlara karşı zaman zaman zorlanabildiğini görmüştük. HKA, bu özellikte bir takım olmadığı için kendi oyun planımızı daha rahat uygulayabiliriz. Ancak oyunun geç aşamasında gerçekten devleşen ve güzel takım savaşları çıkaran HKA, FB’yi kendi oyununda da yenebilir. HKA’nın genel olarak bizi zorlayacağı ve çok iyi bir oyun planı izlememiz gerektiği kesin. Eğer elemelerdeki performansını Worlds’de de sürdürürse iki zor maç bizi bekliyor olacak. Bu noktada takımın tecrübeli isimlerinin sakin kalması ve rakibinin makro oyununu iyi okuyarak buna göre karar vermesi gerekecek.

FB’nin tecrübe açısından en zayıf bölgesi olan alt koridoruna bolca yardım etmesi ve Unified’ın güçlenmesine izin vermemesi gerekiyor. Bunun için de padden ve Japone’nin baskınlar dışında defansif bir oyun tarzı benimseyip, Move tarafından yapılacak baskınlarla rakibinin gelişimini geciktirmesi gerek. HKA zor bir rakip olsa da kesinlikle temsilcimizin alt edebileceği bir takım. Dikkatli ve doğru oyun planıyla oynarsak iki maçtan da galip ayrılmamız mümkün olabilir.

Son olarak hatırlatmamız gereken şey Fenerbahçe’nin bu grubu birinci bitirmesinin neredeyse zorunlu olması. Zira birinci bitirdiği takdirde eleme aşamasında diğer gruplardan birinin ikincisiyle eşleşecek ve muhtemelen karşısında bir Wildcard takımı bulacak. Bu da işimizi epey kolaylaştırır. Ancak ikinci bitirdiğimiz takdirde başka bir grubun birincisiyle eşleşecek ve çok yüksek ihtimalle büyük bölgelerden biriyle karşılaşacağız (Team We, Cloud9 veya Fnatic). HKA’nın büyük bölge takımlarının en zayıfı olarak göründüğü ve daha kolay bir birinci torba takımı bulamayacağımızı unutmamak gerekiyor.

Mütercim Tercümanlık öğrencisi, Overwatch ve League of Legends takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir