League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Final: SK Telecom T1 – Ahq e-Sports

League of Legends 2015 Dünya Şampiyonası’nda çeyrek final heyecanı devam ediyor. Dün oynanan karşılaşmada Origen, Flash Wolves’u 3-1 yenerek yarı finale kalmıştı. Bugün oynanacak SKT-AHQ karşılaşmasının galibinin Origen ile yarı finalde karşılaşacağını belirtelim.

Maç süresi uzun iki takımın karşı karşıya geldiği Origen-FW eşleşmesinde maçlar beklenildiği gibi gerçekten de uzun sürdü. İki takımın da birbirine benzer tarzları oyunun uzamasına neden olurken, çeyrek finalin de verdiği gerginlikle en ufak hata yapmaktan kaçınmaları maçın uzamasının bir diğer nedeniydi.

Çeyrek final eşleşmelerinin en tahmin edilebiliri olan SKT-AHQ karşılaşmasının favorisi, iki sene önce Dünya Şampiyonu olan ve bu seneki performansı iki sene öncekinden çok daha üstün olan SKT. Mid-Season Invitational’da ilk defa bir seriyi kaybeden takım, finalde EDG’ye yenilerek katıldığı bir uluslararası turnuvayı ilk defa kazanamamıştı. Mayıstan itibaren büyük gelişme gösteren Kore temsilcisi, maçtan da ziyade 2015 Dünya Şampiyonası’nın en önemli favorilerinden biri. Özellikle de MSI’da kötü performans gösteren, fakat metanın da değişmesiyle birlikte oyununu büyük ölçüde iyileştiren ve geliştiren Marin’in SKT’nin başarısında katkısı inanılmaz. Bang-Wolf ikilisinin de dünyanın en güvenilir alt koridoru olma yolunda geliştirdikleri performansla beraber, SKT, Kore Ligi’nde de büyük bir başarı gösterdi. SKT’nin şu ana kadar grup maçlarında yenilmediğini ve turnuvanın tek namağlup takımı olduğunu hatırlatalım.

Ahq ise turnuvaya gelirken kendisinden beklentiler oldukça düşüktü. Tayvan Ligi’nde şampiyon olan takım, MSI’daki performansını çok geliştirdi diyebiliriz. Eskiden takımın taşıyıcısı rolünde Westdoor bulunurken, şu an takım AN ve Ziv tarafından taşınıyor. Özellikle Ziv, turnuvadaki en iyi üst koridor oyuncularından biri olarak gösterilirken, AN ise eşsiz nişancı performansları ortaya koydu. Westdoor’un daha geri planda kaldığı ve takım arkadaşlarını desteklediği bu Ahq takımı, B grubunda Fnatic’in ardından ikinci olmayı başardı. Özellikle de IG ve C9 karşısındaki performansları çok iyiydi. Oyun tarzlarıyla Fnatic’i de yenmeyi başaran takım, SKT karşısında kesinlikle iyi bir maç çıkaracaktır diye düşünüyoruz. Seride dezavantajlı durumda gözükseler de, savaşmadan bırakmayacaklarına eminiz.

SK Telecom T1 1-0 Ahq e-Sports

İki takımın da nasıl adapte olacağı merakla beklenen seride, ilk maçın galibi SKT T1 oldu. Yasaklama ekranında iki takım da istediği kompozisyonları kurmayı başardı. Fakat SKT’nin ilk seçimde Elise yapmasına karşın Ahq’nun Thresh-Kalista seçmesi, takımı zor durumda bıraktı. Ki Lulu’nun yüksek öncelikli seçim olduğunu, dahası Ahq’nun oyun tarzını yavaşlatabilecek bir şampiyon olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Oyun başını oldukça kafa kafaya geçiren Ahq, bir ara Ziv’i Marin karşısında öne geçirmeyi başardı. Fakat harita üzerinde kazandıkları en ufak avantaja karşılık SKT, bir ejder aldı. SKT’nin Tristana’yı Lulu ile beraber çok iyi bir şekilde hyper-carry olarak oynadığını belirtelim. Maçın geneline baktığımızda SKT rakibinden çok daha üstün bir takım olarak gözüktü. Haritada aynı anda bir çok yerde baskı yaratan, Ahq’nun ufak savaşları kazanmasına rağmen zor durumda kalmasına neden olan SKT’nin rotasyonları, maçı takımın kazanmasındaki en büyük etkendi.

Ahq ise oyunun başını gayet iyi oynadı. Avantaj elde etmelerine rağmen bu avantajı altına çeviremeyen takım, ufak hataları cezalandırmakta zorluk çekti. SKT’den çekindikleri belli olan takım, ayrık ittirme stratejisi benimsese de, SKT’nin kendilerini cezalandırmasına engel olamadı.

Ahq e-Sports 0-2 SKT T1

İlk maçı baskın bir şekilde kazanan SKT, ikinci maçın da galibi olarak seriyi 2-0’a getirdi. İlk maçta kompozisyonunu daha iyi oynayan ve bir varlık gösteren Ahq, bu maçta hiçbir varlık gösteremedi. Kompozisyonunda double-tp olmasına rağmen bu özelliklerini kullanmayan Ahq, tüm maçı çok geride oynadı. TF ışınlanmasını kullansa bile ultisini kullanıp baskın yapabilirken, bunu hiç görmedik. Ahq’nun kompozisyonunu geride oynamasının nedeni hep tepkisel savaşlara girmesiydi. SKT’ye reaksiyon gösterme odaklı oynayan Ahq’nun yapması gereken double-tp’yi ve TF’yi kullanarak yan koridorlara baskı yapmaktı. Bunu başaramayan, üstüne Ziv’in de geriye düşmesini engelleyemeyen takım, maçı 26. dakikada kaybetti.

SKT ise ilk maçtakinden çok daha baskın, çok daha aktif bir maç geçirdi. Faker’ın Ryze seçimi özellikle çok etkiliyken, yasaklama ekranında Bang’e Kalista’yı bırakmak Ahq’nun maç boyunca yaptığı yanlışların başında geliyordu. Profesyonel sahnede Kalista ile 11-0 oynayan Bang, bu maçta da kendisine karşı neden Kalista’nın yasaklandığını gösterdi.

SKT T1 3-0 Ahq e-Sports

Ahq için tamam ya da devam maçı olan karşılaşma, SKT’nin zaferi ile sonuçlandı. Westdoor’un imza şampiyonu olan Fizz’i seçmesi, tüm seyircileri heyecanlandırdı. Buna karşılık Kassadin’i seçen Faker, koridoru Westdoor’a kaybetti. Westdoor, turnuva boyunca ilk defa rakibine minyon farkı atmayı başardı. Ahq, takım olarak bu maçta gerçekten iyi oynadı. SKT’yi turnuva boyunca ilk defa zorlayan takım olan Ahq’da Ziv ve Westdoor, ne kadar iyi oyuncu olduklarını gösterdi. Darius’un counter’ı olan Fiora’ya karşı koridorda duran Ziv, bireysel yeteneği ile oyun sonuna kadar rakibine karşı kafa kafaya durmayı başardı. Diğer iki maçın aksine bu maçta daha aktif oynayan Ahq, harita üzerinde çok iyi rotasyon yapmayı başardı. Maçın kopma noktası ise, Ahq’nun takım savaşında skor aldıktan sonra 5. ejderi beklemeyip barona başlaması oldu. Baronu alırken 3 üyesini kaybeden Ahq, SKT’nin oyunu bitirmesine engel olamadı.

SK Telecom T1, bu sonuçla yarı finale yükselen ikinci takım oldu. SKT’nin rakibi, Flash Wolves’u 3-1 yenen Origen.

2015 Dünya Şampiyonası ile ilgili tüm haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

1 Comment

  • eren 18 Ekim 2015

    lan aloo benim pc bozukken size hayırdır lan maç yapıyonuz sonradan izletiyonuz canlıymış gibi olum sizi topa dizerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir