League of Legends League of Legends Haberleri

2017 IEM Katowice’e katılacak takımlar belli oldu

ESL’in düzenlediği ve espor sahnesinin en önemli uluslararası turnuvalarından birisi olan 2017 IEM Katowice’e katılacak takımlar belli oldu. Son olarak Donald Trump’ın göçmen kanunu yüzünden ülkeden güvenlik amacıyla çıkmama kararı alan Cloud9’ın yerine ise EU LCS’in güçlü ekiplerinden G2 Esports davet edildi.

LCS sezonunun ortasında düzenlenen ve büyük bir çekişmeye sahne olan IEM Katowice, bu yıl da oldukça heyecanlı geçecek gibi gözüküyor. Turnuvaya davet edilen SKT ve SSG, daveti reddetmiş ve bu iki takım yerine LCK’den Kongdoo Masters ile ROX Tigers turnuvaya katılmıştı. Bu yıl en çok dikkat çeken şey ise EU LCS’in en güçlü ekipleri UOL, H2K ve G2’nin turnuvaya katılıyor oluşu. Bununla beraber 2016 Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarı gösteren ve A grubundan ROX, CLG ve G2 gibi ekiplerin arasından sıyrılarak çeyrek finale yükselen M19 (eski adı ile Albus Nox Luna) da turnuvaya katılım gösteren ekiplerden olacak. Flash Wolves ile Edward Gaming de turnuvada şampiyon olmak için mücadele edecek.

Daha önce katılımcıların IEM Katowice turnuvalarını ciddiye almaması gibi bir durum olsa da, bu yılın geçtiğimiz yıllardan kat kat fazla bir şekilde heyecanlı geçeceğini belirtelim. Zira katılan takımlara baktığımızda birçok hikaye bulunuyor. Uluslararası turnuvalardaki başarısızlığı ile League of Legends camiasında adeta bir şaka olan G2, hiç olmadığı kadar şampiyonluk için bilenmiş durumda. Aynı şekilde UOL ve H2K de EU LCS’in en iyisi olduğunu kanıtlamak istiyor. M19-G2 karşılaşması ise Worlds 2016 A grubunun rövanşı niteliğinde olacak.

Polonya’nın Katowice kentinde düzenlenen turnuva 22-26 Şubat tarihleri arasında oynanacak. Toplam ödül havuzu ise 150.000 dolar olarak açıklanmıştı. Turnuvanın formatı ve grupların belirlenmesi gibi detaylar ise önümüzdeki günlerde ESL tarafından açıklanacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir