League of Legends League of Legends Haberleri

2017 Sezon Ortası değişiklikleri açıklanmaya başlandı

Riot Games, 2017 League of Legends Sezonu’nun ikinci yarısına ait ‘Sezon Ortası’ değişikliklerini duyurmaya başladı. Yapılan açıklamada değişikliklerin bütünü tanıtılmazken, Vadi’nin Alameti’ne, büyük güncelleme yaşayacak tank şampiyonlarına ve destek eşyalarına yer verildi.

Göze çarpan ilk değişikliğin Vadi’nin Alameti’nde olduğunu söyleyelim. Vadi’nin Alameti Güçlendirmesi’ne sahip olan tekli koridor oyuncusu, sahip olduğu güçlendirmeyi çok efektif kullanabiliyor ve bu da rakip oyuncunun zor anlar yaşamasına neden oluyor. Riot bu konuya el atarak Vadi’nin Alameti’ni haritadan kaldırma kararı aldı. Yerine ise Alamet’in Gözü Vadi’ye iniyor. Alemet’in Gözü katledildikten sonra birkaç dakika boyunca Güçlendirilmiş Dönüş etkisi sağlıyor. Buna ek olarak, Alamet’in Gözü’nün etkisi ortadan kalkmadan önce aktif olarak kullanıldığı taktirde Vadi’nin Alameti Güçlendirmesi kullanan takım lehine Vadi’ye geliyor. Vadi’nin Alameti Güçlendirmesi’nin bu noktada yaratacağı fark kule kuşatmalarında kendini belli ediyor. Öyle ki,Vadi’ye gelen bu devasa canavar, kulelere uzaktan hasar verebiliyor. Eğer rakip takım Vadi’nin Alameti’ni katletmezse diğer bir kulesini de kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Vadi’nin Alameti Güçlendirmesi, her ne kadar alan hasarına sahip olacaksa da şampiyonlardan ziyade kulelere hasar vermeye odaklanacak. Riot, Vadi’nin Alameti’nin dengesizlik yaratmaması için canavarı kitle kontrole karşı dirençsiz bırakırken verdiği hasarı can yüzdesiyle ilişkilendiriyor. Yani, Vadi’nin Alameti sahip olduğu can miktarıyla doğru orantıda can verecek.

Sezon Ortası Yaması’nın ikinci bölümünde tank şampiyonlara yönelik güncellemeden bahsedilirken karşımıza Sejuani, Maokai ve Zac çıkıyor. Aldığı zayıflatmalar, sadece ultisine dayalı olması ve değişen metaya paralel olarak gözden düşen Sejuani, güncellemede üstünde durduğu kilit tank şampiyonları arasında yer alıyor. Riot, Sejuani’yi sadece ulti atarak oyunda varlığını sürdüren bir şampiyon olmaktan çıkararak belli başlı birkaç değişimle şampiyonu yeniden metaya sokma niyetinde. Şampiyonun E/Yoğun Buz yeteneğinin değiştiğini görüyoruz. Sejuani ve aynı takımda bulunan ‘yakın dövüşçü takım arkadaşları’ yeteneğin pasif etkisi dahilinde rakiplere buz etkisini uygulayabilmekte. Değişiklikle beraber Sejuani yerine takım arkadaşları da bu yükleri rakipler üzerinde biriktirmeye başlayabilir konuma geliyor. Eğer rakip hedeflerden birisi yeterli yük sayısına ulaşırsa, Sejuani’nin seçimiyle ilgili rakip oyuncu sersemletilebiliyor. Sejuani’nin E yeteneğinde böyle bir değişim yaşanırken diğer yetenek seti de bu değişimden faydalanmakta. Yeni Sejuani’de W yeteneğini kullanırken gerçekleştirilen saldırılarla buz yükleri biriktirilebilecek. Buna ek olarak, Sejuani’nin ultisi de değişime uğradı, Sejuani’nin ultisi altında maruz kalan rakip takım üyeleri tümüyle sersemlemezken ultinin isabet ettiği bölgede yavaşlatma etkisi bırakıyor. Bu yavaşlatma etkisi üzerinde kalan rakip takım üyeleri varsa, onlar üzerinde buz yükleri biriktirilebiliyor.

Yaşadığı dengelemelere rağmen halen metanın oynanabilir tank şampiyonları arasında yer alan Maokai de güncellemede yer alıyor. Sezon Ortası yaması ile Maokai’nin fideleri çalılarda daha fazla hasar verecek. Şampiyonun Q/Öz Büyüsü yeteneği de değiştiriliyor. Yeteneğin bekleme süresi ise şampiyon farklı bir yetenek kullandığında ya da hasar aldığında azalacak. Maokai’de yaşanan belki de en önemli değişiklik ise ultisinde. Şampiyon, yerden çıkarttığı kökleri belirli bir hızla ileriye göndererek isabet ettiği ilk rakip şampiyonu yerine sersemletebilecek.

Zac‘in ise Q ve R yeteneklerinde değişim söz konusu. Şampiyonun Q/Esnek Saldırı yeteneği rakibe tuttuktan sonra bir pasif bırakacak. Şampiyonun başka bir şampiyon üzerinde yapacağı ilk normal saldırıda da hedef üzerinde pasif bırakacak. Daha sonra Q yeteneği üzerinde pasif yükü olan rakiplere aynı anda tuttuğunda ise sersemletme etkisi uygulayacak. Zac’in ultisinin kullanımında, şampiyon yerde bir birikintiye dönüşecek ve birkaç saniye güç toplaması gerekiyor. Bu güç toplama sürecinde yeteri kadar beklenilmeden yetenek serbest bırakılırsa Zac olduğu yerde zıplayarak rakipleri geri savuracak. Eğer yeteri kadar güç toplaması beklenilirse Zac, üstündeki tüm rakiplerle beraber istenilen hedef konuma gidecek. Bu yeteneği Ryze’ın ultisine benzetmemiz mümkün.

Yamanın eşyalara yönelik kısmında da yeni haberler var. Riot, eşyalar üzerinde genel değişikler yapacağını açıklarken bütünüyle eşyalarda değişikliğe hazır olunması gerektiğini belirtiyor. Bunun yanında, tank güncellemelerine yapılan değişikliği makul kılmanın yolu ise dayanıklılık eşyalarından geçiyor. Cassiopeia gibi seri yetenek kullanan ve yetenekleri ardı ardına sıralayan şampiyonlara karşı tankların dayanıklılığını arttırmak için Değişken Miğfer Vadi’ye geliyor. Bu eşya, bir yetenekten isabet alındığında belli bir süre boyunca aynı yetenekten alınan büyü hasarını azaltıyor. Riot, temel işlevi beşe beş takım savaşlarında belli olan tank şampiyonlarının etkisini daha da ortaya koyabilmesi için Gargoyl Taşzırhı‘nı açıkladı. Bu eşya, karma bir zırh/büyü direncine sahipken aktifi kullanıldığında verilen hasar doğrultusunda ilave can sağlıyor. Ruh Gömleği, Günateşi Pelerini, Ölü Adamın Zırhı ve Randuin’in Alameti’ndeki can miktarları eksiltilerek eşyanın ilgili zırh/büyü dirençlerine aktarılacak. Yani bu eşyalar artık daha az can verecek; ama verdiği zırh/büyü direnci artacak. Eşyalardaki zırh değeri artınca doğal olarak fiziksel hasar eşyalarının da güçlendirilmesi gibi bir sorun baş gösterecek. Riot bu konuya da el atarak, yüzdesel zırh delme miktarını biraz azaltarak kritik vuruş ve can çalma eşyalarının değerlerini arttıracak. Taşıyıcılar için genellikle geç aşamalarda tercih edilen tek koruyucu eşya olan Koruyucu Melek de Riot’un düzenlenmesinden sıyrılamadı. Eşya, taşıyıcılara uygun olarak yeniden düzenlenecek.

Riot, özellikle takım savaşlarında kitle kontrol altında kalan oyuncuları kurtarmaya çalışan destek oyuncuları için de yenilik getiriyor. Artık takım savaşlarında kitle kontrol altında kalan oyuncuların can göstergelerinin üstünde şampiyonun maruz kaldığı kitle kontrol etkisi belirecek. Yani, şampiyon kitle kontrol etkisinden maruz kalana kadar sihirdar adının bulunduğu barda etkisi altında olduğu kitle kontrol etkisi gözükecek. Ayrıcan, oyun sonunda ne kadar kitle kontrol altında kalındığı, totem ve karşı totem koymada ne kadar etkili olunduğu, sahip olunan eşyalarla ne kadar hasar etkisiz bırakıldı gibi oyun sonu istatistikler de gözlemlenebilecek.

Yamada duyurulan değişikliklerin son kısmı desteklere ait. Destek eşyalarına getirilen değişimler, destek oyuncuların Vadi’de daha fazla etkinliğini arttırmaya yönelik olarak düzenleniyor. Destek oyuncuları, üç farklı destek eşyasıyla yeteri kadar altın kazandıklarında bu eşyaların etkisi artıyor. Öyle ki, Eski Para eşyasına sahip destekler yeterli miktar altın kazandıklarında bu eşya rakip bir rakip şampiyon katlediliğinde altın kazandırıp mana yenileyecek. Buna ek olarak, tüketildiği anda bir yetenek puanı kazandırması durumu söz konusu olacak. Yani, 17. seviyedeyken yetenek setinizi 18. seviyedeki hali gibi maksimum düzeye ulaştırabilirsiniz. Yadigâr Kalkan ise çatışma dışında yenilenen bir kalkan kazandıracak. Büyü Hırsızın Marifeti‘nde ise gerekli miktar altın vergisi toplanıldığında anlık hareket hızı kazandırılması planlanıyor.

Sezon Ortası Yaması’nın Vadi’ye ne zaman geleceği konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Fakat mevsim finallerinin tamamlanmasının ardından yamayı oyunda görme ihtimalimiz yüksek.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

1 Comment

  • tuğrul 19 Nisan 2017

    Zac’in ultisinin beklenilme olayı tamamen boş bir olay gibi duruyor o bekleme süresinde üzerindeki rakipler (eğer yapabiliyorsa) çok rahat şekilde sağ sola kaçabilir.Maokai ise ultideki değişiklerle baya kısıtlanmış ultisi Nami’den farksız Riot sözde bu yola tankları farklılaştırmak için çıktık diyordu ancak eski Maokai daha özgündü aralarında sadece Sejuani’deki değişikliklere olumlu bakıyorum sanıyorum uzun zamandır yapılan Reworklar yarasında anlamsız bulduğum bunlar şampiyonları güçlendirmeyecek veya oynatmayacak demiyorum aslında MaoKai’nin ultisi çok sağlam bir kitle kontrol ama Nami gibi his ettirebilir.
    Tank güncellemesinde biraz daha genel olabilirmiş yani diğer yapılan sınıf güncellemelerinden çok daha az şampiyona değinmişler sanırım diğer tank sınıfı üyelerine ya mini reworklar atacaklar ya da komple değiştirecekler açıkçası ben Malphite bir dokunuş yaparlar diyordum olmadı.Gelecek güncellemeler ardından ben Trymandere’ye dokunmalarını isterim fazlasıyla eskimiş bir şampiyon ve tek yönlğ ayrıca
    sızdırılan bilgiler doğru çıktı bu üçlünün büyülerinden sızdırılanlar aynı sızdırılırdığı gibi sadece yeni şampiyonların haryp ve phoenix isimleri olmayışı tuttumadı :) gelen Orianna ve Khazix Dark Star kostümleri de sızdırılmışlar arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir